Menu
RSS

AESOB’da Servisçilere Eğitim Toplantısı

AESOB’da Servisçilere Eğitim Toplantısı

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ev sahipliğinde Antalya Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası tarafından İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Teşkilatı katkılarıyla

2024 - 2025 Eğitim Öğretim Yılı Okul Servis Araç Şoförleri ve Rehber Personel Eğitim Toplantısı düzenlendi.

Okul Servis Araç Şoförleri ve Rehber Personel Eğitim Toplantısına Antalya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Cumhur Gözetici, TESK Genel Başkan Vekili ve AESOB  Başkanı Adlıhan Dere, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Nurettin Şengül,

AESOB ve TŞOF Yönetim Kurulu Üyesi Antalya Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Şahin, Jandarma Teşkilatı ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilcileri,

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı temsilcileri, oda üyesi servisçi esnaflar ve rehber personeller katılım sağladı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, her sene bu toplantıyı düzenlediklerini belirterek; "Toplantımızda servisçi esnaflarımıza ve rehber personellerimize bugün burada Müdürlerimiz bilgilendirme ve eğitim sunumu gerçekleştirilecek.

TESK Genel Başkan Vekili ve AESOB Başkanımız Sn. Adlıhan Dere her zaman yanımızda. Türkiye'de Antalya'mızın gururu olarak bizleri temsil ediyor. Antalya'da olduğu gibi Türkiye'de de esnaf teşkilatının ikinci adamı konumunda. Başkanımızı tebrik ediyorum.

Her zaman yanımızda olduğu için teşekkür ediyorum. Değerli meslektaşlarım kamu kurumlarımızla ilişkilerimizde Türkiye’de örnek odayız. Tüm kamu kurumlarımızla işbirliği içinde çalışıyoruz. Sözlerimi fazla uzatmadan 2024 – 2025 eğitim öğretim yılının ve eğitim toplantımızın servisçi esnaflarımıza

hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, herkese hayırlı işler bereketli kazançlar diliyorum.." Dedi.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere de; “Değerli Servisçi arkadaşlarımız Başkanımız Süleyman Şahin her yıl düzenli olarak Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'mizde bizleri bu salonda buluşturuyor. Sizler geleceğimizin teminatı çocuklarımızı eğitim hayatına okullarına taşıyorsunuz.

Bizim en değerli varlıklarının evlatlarımız. Aileler çocuklarını evden okula giderken servisçi esnaflarımıza, okul içinde ise kantinci esnaflarımıza güvenerek emanet ediyor. Bende Birlik Başkanı olmamın yanı sıra aynı zamanda Antalya Gazete Bayii Büfeciler Kantinciler,

Kuruyemiş İmalatı ve Ticareti Esnaf Odası Başkanıyım. Bizde Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte her yıl düzenli olarak eğitim öğretim yılı başlangıcında toplantı düzenliyoruz. Orada da bahsettiğim gibi öğrencilerimizi kendi evladımız gibi görmeliyiz.

Onları her türlü tehlikeden kazadan beladan zararlı alışkanlıklardan korumamız gerekiyor. Burada da yine üstüne basa basa belirtiyorum. Tüm öğrencilerimizi kendi evlatlarımız gibi görüp onların güvenliği konusunda çok hassas davranmanız gerekiyor.

Öğrencilerimizin güvenli, sağlıklı ve korunaklı bir şekilde evlerinden okullarına okullarından evlerine götürülmesi hususunda servisçi esnaflarımıza çok büyük bir sorumluluk düşüyor.

Ben tüm servisçi esnaflarımızın bu bilinçle hareket ederek görevlerini layıkıyla yaptıklarına canı gönülden inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Adlıhan Dere; "Bildiğiniz üzere esnaf ve sanatkarlarımızın en üst çatı kuruluşu olan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu'nda Genel Başkan Vekili olarak seçildim. Sizin içinizden biri olarak ülkemizin her yerinde sizleri temsil ediyorum.

Bizim için makam mevki, koltuk önemli değil. Esnaf ve sanatkarlarımızın evine ekmek götürebilmesi önemli. Bundan sonra el birliğiyle esnaf ve sanatkarlarımızı sadece Antalya'da değil Ankara'da ve tüm Türkiye'de de  en iyi şekilde temsil edeceğiz.

Başkanımızla birlikte ulaşım esnaflarımızın sorun ve sıkıntılarını çözmeye hazır olduğumuzu buradan ifade ediyorum. Bu eğitim toplantısının düzenlenmesinde emeği geçen TŞOF ve Birlik Yönetim Kurulu Üyemiz Antalya Servisçiler Odası Başkanımız Süleyman Şahin’e,

Emniyet ve Jandarma Teşkilatımıza, Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcilerimize, Antalya Büyükşehir Ulaştırma Daire Başkanlığı Temsilcilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, 2024-2025 eğitim öğretim yılının servisçi esnaflarımıza hayırlı uğurlu olması temennisiyle kazasız

belasız hayırlı işler bol ve bereketli kazançlar diliyorum." Dedi.

Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Nurettin Şengül de konuşmasında; "Esnaf Odalar Birliği Başkanımız, Servisçiler Odamız, Şoförler Odamız ve İlçe Odalarımızla birlikte ATSO şirketlerimizin de içinde bulunduğu bir çalışma gerçekleştirdik.

Bir masa etrafında bütün sektörü bir araya getirdik. Artık herkes tek bir vücut gibi birlikte hareket ediyor. Bu çalışmaların neticelerini almaya başladık. Artık korsan taşımacılıkla el ele vererek mücadele edilecek. Biz bugüne kadar sadece korsan taşımacılık yapan ile mücadele ediyorduk

artık taşınan kişiye de yaptırımlar başlatılacak. Hiçbir şekilde korsana Antalya’mızda müsaade edilmeyecek. Bugün burada bulunmamızın nedeni eğitim. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Muhittin Böcek zaten içinizden biri sektörün içinde. Biz sizin haklarınızı sonuna kadar savunacağız.

Tek bir şartımız var, çocuklarımızı geleceğimizi güvenle ve hiçbir kazaya maruz bırakmadan okullarından evlerine götürüp getirmeniz. Bizim sizden en büyük isteğimiz bu. Bu konuda siz üstünü düşeni yaparsanız bizim yapacağımız konular hakkında en ufak bir tereddüdümüz yok.

Bugünün öğrencisi yarının öğretmeni, doktoru…  Bu toplantıyı organize eden emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Gerçekten çok önemli bir toplantı bu. 2024 – 2025 eğitim öğretim yılını kazasız belasız ve bol kazançlı olarak geçirmenizi temenni ediyorum." İfadelerine yer verdi.

Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Cumhur Gözetici ise toplantının servisçi esnaflara hayırlı uğurlu olması temennisiyle 2024-2025 eğitim öğretim yılında herkese hayırlı işler kazasız belasız yolculuklar diledi. “Hepimiz canlarımızı taşıyoruz.

Kendi çocuğumuz gibi milletimizin çocuklarını taşıyoruz. Bu konuda özen göstermenizi önemle istirham ederim. Yetki Belgeli taşıma konusunda bir eksiklik vardı. Bunu gidermek üzerine yoğun bir çaba sarf edildi. Antalya esnafının ve başkanlarımızın bir araya gelmesiyle

yeni bir dönem başladı. Bizde üzerimize düşen denetim görevini eksiksiz yerine getireceğimizi her zamanki gibi belirtiyor. 2024- 2025 eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Toplantı servisçi esnafları ve rehber personellerine yönelik eğitim sunumlarıyla devam etti.

yukarı çık
0
Paylaşım