Menu
RSS

Yeni Antalya Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Arif Afşin: Can Suyu İstiyoruz

Yeni Antalya Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Arif Afşin: Can Suyu İstiyoruz

Yeni Antalya Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Arif Afşin, iş dünyası olarak açıklanan tedbirleri olumlu buluyoruz yetkililerin dikkatini ise piyasanın temel direği olan Esnafa çekmek istiyorum. Pandemi sürecinde gıda sektörü dışında kalan esnaf çok zor durumdadır.

Esnafın salgın kayıpları karşılanmalıdır. Bunu yapmak istihdam kapılarını açık tutacağı gibi küçük işletmelerin hareket kabiliyetini artıracaktır dedi.

Sıfır Faızlı Kredi

Afşin, etkilenen esnaf ve sanatkarlar için özel paket hazırlanmalıdır. Her sektörün ihtiyacı ve beklentisi farklılık arz etmektedir. Bir genelleme yapacak olursak Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla sıfır faizli krediler esnafa dağıtılmalı, piyasa can bulmalıdır dedi.

Unutulmalıdır ki esnaf günlerce siftah yapamamıştır. Buna karşın çalışan ücreti, kira, stopaj, elektrik, su, doğal gaz gibi enerji maliyetleri, sosyal güvenlik primleri gibi ödemeleri devam etmiştir.

Geçici süreyle ticari faaliyetlerine ara vermek zorunda kalan esnaflarımıza sıfır faizli kredi talep ediyoruz.

Yeni Antalya Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Arif Afşin, esnafa verilen her türlü destek ekonomiye yansıyarak piyasayı rahatlatacaktır dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım