Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Muratpaşa CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ercan: Çifte Standartlar Ülkesi

Muratpaşa CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ercan: Çifte Standartlar Ülkesi

CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülen Ercan pandemi nedeniyle “tam Kapanma” döneminde yapılan uygulamaların çifte standart içerdiğini belirterek, “Milyonlarca kişi koronavirüs salgınında yasaklara uymak için bedel öderken,

siyasi şov ve çıkarlar kural tanımıyor. Turistlerin partiler düzenlediği fakat Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının evden çıkmasının yasak olduğu tam kapanmada, olan yine sıradan vatandaşa oldu” dedi.

CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Ercan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“17 günlük tam kapanma devam ederken, biraz hava almak ve vakit geçirmek için evinin önündeki vatandaşa polis pandemi 'tedbirlerini' ihlalden ceza kesiyor. Gençler, öğrenciler evlere tıkıldılar.

Geçen yıl üniversite sınavına hazırlananlar burunlarını dışarıya çıkaramadı. Bazılarının hareketsizlikten, stresten metabolizmaları ve ruh sağlığı bozuldu.

İnsanlar kaybettikleri yakınlarını yapayalnız defnettiler. Çoğu kişi salgın nedeniyle alınan önlemlere uyduğu için sevdikleriyle doğru düzgün vedalaşamadı. Kötü günlerde yalnız kalanlar, iyi günleri de sevdikleriyle beraber kutlayamadı.

Sonra bu insanlar sanki salgın bir tek onlara varmış gibi, skandal durumlara tanık oldular. Halkın fırınlara hücum etmesine neden olan, son dakika sokağa çıkma yasağı ilanından söz etmiyorum. O büyük bir beceriksizlikti.

Asıl sözünü etmek istediğim, milyonlarca kişi yasaklara uymak için bedel öderken, siyasi şov ve çıkarların kural tanımaması. Milyonlarca insanın gayreti ve mağduriyeti karşısında sergilenen,

insanların sağlığını tehlikeye atan umursamaz, saygısız tavır.

Bu 17 günlük tam kapanma döneminde semt pazarları açık olsa idi üreticinin elinde ürün kalmazdı. Alışverişin ve tüketimin en fazla yapıldığı alanlar semt pazarları.

Semt pazarları pandemi sürecinde açık olsaydı kalabalık olmaz, sıkıntı yaşanmazdı. Zincir marketlerde pandemi bulaşı daha tehlikeli.

Yani bu 17 günlük kapanmada da sınıfta kalındı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız" açıklamasını da hayretle  dinledim. Vatandaşımızın, turist kadar değeri yok.

Şimdi de, turistler sayesinde vatandaşa aşı vurulacağını müjdeliyorlar.

Vatandaş aç, vatandaş intihar ediyor, vatandaş işsiz, vatandaş aşısız... Oysa iktidar ve iktidar yanlıları çifter çifter maaşlar ile lüks içinde yaşıyor, birde bu yetmezmiş gibi soru sorulduğunda, haber yapıldığında halkı azarlıyor.

Biz yine sormaya devam edeceğiz...

#128MilyarDolarNerede”

yukarı çık
0
Paylaşım