Menu
RSS

Memleket Partisi Antalya İl Kongresi’nde Baraner Seçilmiş Başkan Oldu

Memleket Partisi Antalya İl Kongresi’nde Baraner Seçilmiş Başkan Oldu

Memleket Partisi Antalya 1. Olağan İl Kongresi, AKM Aspendos Salonu’nda yapıldı. Delegelerin oy kullanımı sonucu kongrede kurucu il başkanı Hüseyin Baraner yeniden İl Başkanı olarak seçildi.

Muharrem İnce’nin liderliğinde kurulan ve 3 ayda büyük ivme kazanan Memleket Partisi’nin Antalya’da 1. Olağan İl Kongresi önemli katılım ve coşkuyla tamamlandı. Avukat Şefika Aygüneş’in sunduğu kongreye Yalova Milletvekili Özcan Özer başkanlık ederken,

Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy da mesajlarıyla destek verdi. Kongreye CHP Antalya İl Başkanlığı, CHP’li Konyaaltı Belediyesi Başkanı Semih Esen, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve Eğitim İş Antalya İl Temsilcilikleri de çelenkleriyle selam gönderdiler.

Helal Parayla Kurulmuş Bir Partiyiz

298 delegeli kongrede hesap raporu ve faaliyet raporları okunarak kabul edildi. Divan kurulmasından sonra sahneye çıkan kurucu İl Başkanı Hüseyin Baraner şöyle konuştu:

“Bugün memleketi sahiplenmeyen ne zaman sahiplenecek? Türk halkı fakirleşti, hiç birimiz geleceğimizi göremiyoruz. Liderimiz Muharrem İnce’nin önderliğinde, helal parayla kurulmuş bir parti olarak kurulduk. İnsanları birbirinden korkar hale getirdiler. Fikir beyan etmekten, iş yapmaktan korkuyor insanlar.

Memleket’imize böyle bir dönemde sığınmamız lazım.  Biz çocuklarımızın geleceğine kadar yedik Antalya’da, her düzenleme rant dürtüsüyle yapılıyor. EXPO’ya 1.5 milyon dolar gitti, bir kişi bile gitmiyor, çiçekleri kuruyor şimdi. Orayı yaşatamadık! 160 ülkeden turist gelen kentte EXPO’ya uğrayan yok.

Bu böyle gitmez. Türkiye’deki siyaseti de değiştireceğiz. Antalya’da sezonu kurtaracağız diyor herkes 45 yıldır. Bunu da değiştireceğiz, sezon sözünü yasaklayacağız. Antalya’yı 365 gün çalışan bir dünya kenti haline getireceğiz. Türkiye’nin misafir odası diyoruz Antalya için,

buranın havasının, suyunun temizliğini ölçen var mı?

Biz tüm Antalya halkının daha fazla kazandığı ve eşit bir şekilde zengin bir şehir haline getirmek istiyoruz burayı. Antalya’nın tüm dinamizmi 10-15 aileye akıyor. 300 Euro’ya oda satıyoruz, aynı otelde 3 bin lira alamayan personel var 12 saat çalışıp.

Antalya’nın rakibi turizm destinasyonlarında turizmcilere yılda 11 bin Euro’nun üzerinde maaş ödeniyor, bizde ortalama 4 bin Euro civarında… Yoksa 10 yıl sonra Antalya’da paylaşacak bir şey de kalmayacak. Felaket tellallığını sevmem ama sona doğru gidiyoruz.

Bağımlı Gençlerin Sayısı Artıyor

Turizmde, emlakta ve tarımda, Antalya’da yaptığımız hatalardan dolayı Yunanistan ve İspanya’nın ekonomisine yaptığımız katkı yüzde 1’in üzerinde. Biz 50 bin Euro’ya, adam 15 milyon Euro’ya satıyor, kendi ürünümüzü satamıyoruz. Yeniden bir Antalya mutabakatı sağlamamız lazım.

Artık turizm bacasız sanayi değil. Geç kalıyoruz, dünyanın bizden haberi yok. Bizi ucuza bağlamak istiyorlar, bunu durduracağız. Uyuşturucu da Antalya’da çok büyük sorun. Ne kadar dünyanın en güzel kentindeyiz desek de Antalya büyük bir uyuşturucu merkezi oldu.

Bağımlı gençlerin sayısı artıyor. Bu sorunların hepsinin çözümü için Memleket’e daha fazla destek vermeniz gerekiyor.”

Divan Başkanlığını yürüten Yalova Milletvekili Özcan Özer kongreyi şu sözlerle selamladı:

 “Yalova’dan doğan güneşimiz Sayın Muharrem İnce’nin liderliğinde yürüyen memleket sevdalılarıyız. Maalesef ki yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar üçgenine sıkışmış olan ülkemiz yüzsüz iktidar ile beceriksiz muhalefetin kayıkçı dönüşünü izlemektedir.

Ne Cumhur, ne millet, tek yol Memleket diyerek caddelerde, meydanlarda, salonlardayız. Hızla ve güçlü şekilde örgütleniyoruz. İtibarda tasarruf olmaz diyerek Kıbrıs’a 7 uçakla giden tek adam, yangın söndürmeye uçak bulamamıştır. THK uçaklarıyla hangarlarda çürütülmektedir.

Uçakların uçması için gereken para 4 milyon dolar, 30 milyon dolarlık parayı ise Somali’ye hibe ediyor Cumhurbaşkanı.

Bu zihniyet yanarak ölen hayvanlarımızı et olarak görüyor. Bu ülke kötü yöneticiler gördü ama ‘keşke benim de evim yansaydı diyecekler’ diyen kadar pişkinini, ormanları yanan halkın başına çay atacak kadar umursamazlarını görmemiştir.

Ülkemizin kaynaklarını gençlere harcamaktansa göçmenlere harcayan AKP, şimdi de sınırları Afganlara açmıştır. Bizler keşke Yunan galip gelseydi diyen fesli soytarının geldiği soydan değil, Seyit Rızaların, Şeyh Said’lerin soyundan değil, yedi düvele ve içimizdeki hainlere karşı mücadele edenlerin torunlarıyız.

İster pasaport, ister vatandaşlık versinler bu ülkeyi Suriyeli, Afgan istilacılara bırakmayacağız. Onları tıpış tıpış göndereceğiz.”

Seçilen Yeni Yönetim Belli Oldu

Kongrede gerçekleştirilen seçim sonrasında belirlenen yeni İl Yönetimi ise şu şekilde: İl Başkanı Hüseyin Baraner; Asil Yönetim Kurulu üyeleri Mutlu Çepni, Ufuk Gezgin, Veli Fidan, Şefika Aygüneş, Gülhan Zengin, Gül Solmaz, Gülhan Çağlar, Ömür Kahyaoğlu, Hasan Buğra Meyvecioğlu,

Nurhan İçliyürek, Mesut Ok, Mustafa Çetin, Ayşe Gönül Ağaoğlu, Ufuk Dolar, Taner Tuncel, Onur Dulkadir, Reyhan Kaya, Mehmet Taşbaş, Can Öğütçü, Hüseyin Çümen, Bahri Kendir, Sibel Maden, Harun Öz, Ramazan Deniz, Murat Demircan, Hasan Yalçın, Fevzi İrfan İnce, Seyit Koyuncu,

Kazım Ruhi Şahin, Serap Kök. İl Disiplin Kurulu Başkanı Tayfun Aydoğmuş; Asil Disiplin Yönetimi Ömer Demir, Mehmet Nurettin, Güner, Murat Tezbaşaran, Arda Saçıldı, Ahmet Poyraz, Merve Bingöl.

yukarı çık
0
Paylaşım