Menu
RSS

Manavgat CHP İlçe Rakamsız Senet İddiasını Yerinde İnceledi

Manavgat CHP İlçe Rakamsız Senet İddiasını Yerinde İnceledi

CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar, geçenlerde yaptığı basın açıklamasında AFAD tarafından evleri yanan vatandaşlara, rakam kısmı doldurulmamış senet imzalatılmaya çalışıldığı gibi vahim bir iddiayı gündeme getirmişti.

Coşar yanında CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ile birlikte söz konusu olayın yaşandığı Belenobası Sğırcılar Mahallesi’ne giderek vatandaşlarla toplantı yaptı.

CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar mahallede vatandaşla toplantı hakkında şunları söyledi:

“CHP Manavgat İlçe Örgütü olarak Antalya Milletvekilimiz Cavit Arı ile birlikte dün yaptığımız basın açıklamasına istinaden Belenobası Sığırcılar Mahallemizde yangında zarar gören ve evleri yıkılan vatandaşlarımızla bir araya geldik. Yangından zarar gören vatandaşlarımız, 

AFAD tarafından inşaat yapım maliyeti belirlenmeyen, rakam kısmı doldurulmayan taahhüde ek olarak açık senetler imzalatılmaya çalışılarak, bir kez daha mağdur duruma düşürülmek istenmektedir. Vatandaş buna tepki göstermiş ve taahhüdü imzalamamıştır.

Birçok köyümüzde durum aynıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak; Sosyal devlet ilkesi gereği devletin halkımıza bedelsiz olarak evlerini yapmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatarak yangından zarar gören halkımızın ikinci defa mağdur olmaması için konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı’da mahalle toplantısı hakkında şunları söyledi: “CHP Manavgat İlçe Başkanımız Aliye Coşar ve Yönetimi, CHP İl Bşk.Yrd.Recep Kaçar ile yangından en çok etkilenen yerlerden Belenobası Sığırcılar Mahallesinde evleri yanan ve

bu nedenle evleri yıkılan vatandaşlarımızla bir araya geldik.Yangından evleri zarar gören vatandaşlarımız, AFAD tarafından inşaat yapım maliyeti belirlenmeden, rakam kısmı doldurulmayan taahhüde ek olarak açık senetler imzalatılmaya çalışıldığı iddiasında bulundular.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak; Sosyal devlet ilkesi gereği devletin halkımıza bedelsiz olarak evlerini yapması gerektiğini bir kez daha hatırlatarak yangından zarar gören halkımızın ikinci defa mağdur olmaması için konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı ifade ettik”

yukarı çık
0
Paylaşım