Menu
RSS

CHP Muratpaşa Kadın Kolları Başkanı Ercan: Dünya Çiftçiler Günü Ve Tarımda Belirsizlik

CHP Muratpaşa Kadın Kolları Başkanı Ercan: Dünya Çiftçiler Günü Ve Tarımda Belirsizlik

CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülen Ercan Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, ülkemizdeki tarımın durumunu ele alarak, pandemi sürecinin daha devam edeceği göz önüne alınarak, taze sebze ve meyveye ulaşmanın da öneminin arttığını belirtti.

CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülen Ercan açıklamasında şöyle dedi:

“Uzmanlar, dünyanın pek çok ülkesini etkisi altına alan korona virüsüne karşı mücadelede bağışıklık sistemini güçlü tutmanın ve beslenmenin önemine dikkat çekiyor. “Evde kal” çağrısıyla karantina uygulamalarının bir süre daha devam edeceği önümüzdeki süreçte taze,

sağlıklı ve temiz gıdaya ulaşmak da önemli bir sorun alanı olarak tartışılıyor. Bu kabusu önlemek ise birazı insanların elinde, büyük çoğunluğu da hükümetlerin elinde.

Türkiye kendi kendine yetebilecek üretim alanına, tekniklerine ve suya sahipken; ne yazık ki, çiftçilerin durumu beli. Bankaların faizleri altında ezilmiştir. Çiftçinin bu dönemde borçları ertelenir ve rahat nefes alması sağlanırsa üretime önem verilir.

Riskin ortadan kalkmasına olanak sağlanır. Aynı zamanda komisyoncuların da; denetimlerinin arttırılması gerekiyor.

Bu tehdidi ortadan kaldırmanın yolu; etkin önlem almak, tarım ve hayvancılığın ilgili ve yetkin tüm paydaşlarını bir araya getirip çareler bulmaktır. 'Uyduruk', 'Dostlar alışverişte görsün', 'Yaptık, olduk' veya 'İşte kurduk' diye değil,

gerçek anlamda tarımın ve hayvancılığın tüm bileşenlerini, uzmanları, akademisyenleri ve konunun tüm muhataplarını barındıran 'Tarımda Bilim Kurulu' oluşturulmalı.

Bu konuda hiç vakit kaybetmeden, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerini ve bugüne ışık tutmaya devam eden dönemin tarıma yönelik bakış esas alan bir adım atılmalıdır. Bu salgın; sağlığımızı, ekonomimizi ve tarımımızı tehdit ediyor.

Gelin aklı başında herkesin dile getirdiği bu çağrılara kulak verin. Yarın çok geç olmadan tarım ve hayvancılığımız için yani çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için kararlı bir adım atalım, sorunları kökünden çözecek politikalar geliştirelim”

yukarı çık
0
Paylaşım