Menu
RSS

CHP Antalya İl Kadın Kollarında Deveci Görevi Bayrak’a Teslim Etti

CHP Antalya İl Kadın Kollarında Deveci Görevi Bayrak’a Teslim Etti

Devir teslim töreninde konuşan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Necla İnci Bayrak, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, “Temsilde eşitlikçi yaklaştım içinde olacağız” mesajı verdi

CHP Antalya Kadın Kolları devir teslim töreni gerçekleştirildi.  Devir Teslim Törenine  CHP İl Başkanı Nail Kamacı, CHP İl Eski Kadın Kolları Başkanı Antalya Büyükşehir ve Kepez Meclis Üyesi Nilüfer Deveci, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Necla İnci Bayrak, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Özkan Yılmaz, 

ilçe kadın kolları başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

CHP İl başkanı Nail Kamacı, devir teslim törenindeki yaptığı konuşmada eski ve yeni başkanlara,  ekmeği geçenlere teşekkür ederek, Antalya gündemi ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. 

Pazar günü yapılan CHP İl Kadın Kolları seçimlerini hatırlatan Başkan Kamacı, “6 Mayıs’ta başlayan süreç en azından şimdilik bizim için bitti. Ve pazar günkü yapılan seçimlerde değerli arkadaşım, kardeşim Necla İnci Bayrak, il kadın kolları başkanı oldu. 

Kendisine huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Başarılar diliyorum. Yine aynı şekilde bu sürede 9 aylık süre içerisinde benim zaman zaman serzenişlerime katlanarak 0 aylık il başkanlığı yapan kadın kolları başkanımız Nilüfer başkana da yaptığı hizmetler için çok teşekkür ederim.

Kendisine bundan sonraki siyasi hayatında başarılar dilerim. Tabii ki bundan sonra başkanımız gençmiş tecrübelerini yeni başkanımız Necla Başkan'a aktaracak. Usta çırak ilişkisi böyledir. CHP’nin ilkeleri bu şekildedir.

Geçmiş dönemde görev yapanlar bir sonra görev yapan arkadaşlara destek olurlar. Onların görevlerinde başarılı olmak için elinden geleni yaparlar. Bu anlamda başkanlarımızın bu uyumlu çalışmayı sürdüreceklerine olan inancım tamdır” dedi.

Kadın Erkek Dayanışması Vurgusu

‘Bir seçim yaşandı. Bizim için seçim bayrağı kimi alacağınla ilgilidir’ diyen Kamacı, “ Yoksa şu iyidir. Bu kötü bir anlayışında değiliz. Bayrağı Necla Hanım almıştı, kendisine tekrar başarılar dilerim. Yarışan arkadaşımıza da teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki siyasi hayatında başarılar diliyorum.

Bu yarışmalarımızı Kendi içimizde içselleştireceğiz. 10 kişinin yarıştığı yerde herkes 1’inci olmaz. 1 tane 1’inci olur. Biz de 1 tane 1’incinin yanında koşturmaya devam edeceğiz. Ona destek olmaya devam edeceğiz. Necla Başkan bundan sonra benim en azından 15 aylık süre içerisinde.

Beraber çalışma yapacağımız yol arkadaşım olacak. Onunla seçilen arkadaşlarım da yol arkadaşım olacak. Sadece onlar değil yönetimde olmayanlara da yol arkadaşım olacak. Çünkü bir ülkeyi kurtaracak olan Antalya'yı kurtaracak olan kadınlar, erkekler dayanışmasıdır.

Kesinlikle erkek kadınsız, kadındır erkeksiz olmaz. Biz beraber yürüyeceğiz. Bu iktidarı beraber devireceğiz” diye konuştu.

 ‘Zamlar Ard Arda Geliyor’

Yaşanılan ekonomik sıkıntılara değinen Başkan Kamacı, “Bu ülkenin mutfağında, çocuklarına, yemek hazırlayan kadınlarımız, erkeklerimiz bunlar bu günlerde çok büyük sıkıntılar çekiyorlar. Gördüğünüz gibi zamlar art arda geliyor. Üzerimize kurşun gibi yağıyor. Gökten atılan taş gibi yağıyor.

Elektrik, akaryakıt, yediğimiz içtiğimiz her şey zamlanıyor.  O bu durum önce mutfağı vuruyor. Mutfakta pişireceğimiz değerlerinim azalıyor. Azalıyorsa bizim çoğalmamız lazım. Elektriğe yazda 38 zam yaparken, sana yüzde 20 veriyor.

Biz ekonomi ile birlikte hükümeti önümüzdeki günlerde yeneceğiz. Ve 2028 den önce yapılacak olan seçimlerde bu iktidarı CHP’nin Cumhurbaşkanlığı ile taçlandıracağız. Öncelikle çalışma şartlarımızı güçlendireceğiz. Çalışmalarımızı arttıracağız. Durmayacağız arkadaşlar. 

Eğer sıcakta yoksa yaylalara vuracağız kendimizi. Oradaki insanlarla görüşeceğiz. Ve o insanlara Bu ülkenin genel durumunu anlatacağız” dedi.

Mülteci Sorunu

Kayseri'de başlayan ve farklı şehirlere yayılan göçmen karşıtı şiddet olaylarına değinen Başkan Kamacı, “Maalesef son günlerde ülkemizde yaşanan Suriyeli mülteciler olayı var. Serik’te de olaylar yaşanda bir gencimiz maalesef öldürüldü. Değerli arkadaşlar O çocukların kabahati yok.

O çocukları bu ülkeye sokanların kabahat vardır. O çocukların masumdur. O anlayışı getiren bu ülkeye mültecileri doldurulanları kınıyorum. Sakin olacağız ve yavaş olacağız.  Her Suriyelinin kendi memleketlerine düzenli şekilde dönüşünü sağlayacak olan CHP iktidarıdır.

Onurluca, şereflice herkes kendi memlekette yaşayacak kardeşim. Aynen. 13 milyon Suriyeliyi, Afganlıyı, Iraklıyı, başka ülkenin insanlarını, bu ülkenin insanları taşımak zorunda değildir. 13 milyonun sağlığını, eğitimini biz harcıyoruz. Yemeğini içmeğini ulaşımını biz karşılıyoruz. 

Kardeşim bu ülkenin kendi değerleri vardır. Kendi gücü vardır biz kendi gücümüzle ileriye gidemiyoruz. O anlamda herkes şereflice, onurluca kendi memleketlerine dönecekler. Biz de kendi memleketimizi yeniden inşa etmek için elimizden gelecek çabayı göstereceğiz” diye konuştu.

Kadınların Emeği

CHP İl Eski Kadın Kolları Başkanı Antalya Büyükşehir ve Kepez Meclis üyesi Nilüfer Deveci ise , “Birlikte yol yürüdük 3 dönem çalışma yaptık. Dedik ki başta; ‘Çalışırım, çalışmayı çok severim çalıştırmayı da çok severim’ dedik. Bu süreci çalışarak tamamladık ve çalışarak başardık emek verdik.

Emeğin karşılığını hep birlikte görüyoruz. Antalya'mızdaki bu kadar belediyemizin kazanılmasında kadınların emeğinin ne kadar büyük olduğunu hepimiz biliyorsunuz. Siyaset sadece erkeklere bırakılmayacak kadar ciddi bir iştir demiştik.

El ele kol kola kadınıyla erkeğiyle birlikte olunması gereken Cumhuriyetimizin temelinde olduğu gibi kuruluş değerlerinde olduğu gibi kadın- erkek eşitliğinin sağlandığı bir ülkeyi yeniden tesis etmek için çalışma yaptık, yapıyoruz. Eşitlik mücadelemiz devam edecek.

Gelecek kadınların evinde yükselecek. Kadınlar getirdi denen iktidarı gene bu kadınların azmi, kararlılığı ve inancıyla göndereceğiz. Birlikte çalışacağız. Birlikte başaracağız. El ele verirsek başaramayacağımız bir sonuç yok.

Bu görev sürecinde katkı koyan çalışmalarımızda, destek olan, bizimle birlikte yol yürüyen, Cumhuriyet Halk Partisi'ne inanan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarına inanan tüm yol arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu görevlenin bir nöbet değişimi olduğu bilinci ile sürekli hareket ettik. ” dedi.

 ‘El Ele Omuz Omuza Olacağız’

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Necla İnci Bayrak, emek ve destek verenlere teşekkür ederek, “Şundan emin olabilirsiniz ki Nilüfer Başkanımın bu kadar emeğini ve yerel yönetimlerdeki başarısını hepimiz biliyoruz.

O başarıyı daha da yükseltmek için elimizden gelen her şeyi en iyisini yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Biz de temsilde eşitlikçi bir yaklaşımın takipçisi olacağız. En önemli temel konumuz bu olacak. 

Çabamızı buna yönlendireceğiz. Partimizin iktidar olması için kadınlarla, erkeklerle partimizin tüm kademeleriyle bir arada çalışacağa el ele omuz omuza çalışacağız” diyerek konuşanını tamamladı.

yukarı çık
0
Paylaşım