Menu
RSS

Antalya’da CHP’li Kadınlar Yeni İl Başkanlarını Belirledi: Necla İnci Bayrak

Antalya’da CHP’li Kadınlar Yeni İl Başkanlarını Belirledi: Necla İnci Bayrak

CHP Antalya İl Kadın Kolları 15. Olağan Genel Kurulu yapıldı. İki adaylı yarışta 146 oy alan Necla İnci Bayrak kesin olmayan sonuçlara göre yeni İl Başkanı Seçildi.

334 delegeli kadın kolları delegesinden 288 delege oy kullandı. Diğer Aday Sultan Yeğen ise 142 oy aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra başlayan 15. CHP Antalya İl Kadın Kolları Genel Kurulu İl Başkanı Nilüfer Deveci’nin açılış konuşması ile başladı. Deveci yaptığı konuşmada geçmişten bu zamana kadın kollarının yaptığı fedakar çalışmalara kısa bir hatırlatma yaptı.

Deveci konuşmasında Antalya’da düşen uçaktan, Pandemi koşullarından, Manavgat yangınına, Kumluca’daki sel felaketine geçmişi hatırlattı. Pandemi koşullarında sadece 2000 kişi doğrudan kadın kollarına başvurdu. Sadece çocuklarının ihtiyaçlarını talep ettiler, kendileri için hiçbir şey istemediler.

O günden bu yana geçen süreçlerdeki yaptıklarını anlatan Deveci son 31 Mart yerel seçimlerinde büyükşehir belediyesini ikinci kez kazandıkların söyledi. “Hani bir söz var, Çalışan Kazanır, Elması kızarır” Öğretmenlerimiz böyle söylerlerdi. Birlikte başardık,

Diyorduk ki sizler sosyal devlet anlayışının eğmen olmasını istiyorsanız CHP’ni iktidar yapacaksınız. Evet iktidar olamadık ama iktidara geliyoruz. Artık CHP birinci parti oldu ve iktidar yolu açıldı. Bizler bu yapacağımız çalışmalarla bundan sonra iktidar partisinin üyeleri olarak mücadelemize devam edeceğiz.

O kapılar bize oradan açılacak bize” İki adaya da başarılar dileyen Deveci iki adayın da ortak olarak belirledikleri divan başkan ve adaylarının isimlerini söyledi. Divan başkanlığını CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, divan yardımcılıklarına Nuran Yılmaz ve Füsun Çevik Karaman,

divan yazmanlığına da F.Duygu Engin seçilerek yerlerine oturdular.

Divan Başkanı Suiçmez kısaca Antalya’nın önemli başarılara imza attığını, bir milletvekili ve iki belediye başkan adayının kadın olmasını sağladığını belirterek, bu önemli çalışmalara imzasını atan kadın kolları başkanı Nilüfer Deveci ve yönetimine teşekkür etti.

Kürsüye gelerek yapılacak seçim üzerine görüşlerini söyleyen İl Başkanı Nail Kamacı Nilüfer Deveci başkanla çok uyumlu bir çalışma süreci geçirdiklerini, bundan sonraki süreçte ise, önce tüzük kurultayı. Ardından gençlik kolları seçiminin tamamlanıp tüm güçleri ile

iktidar yolculuğuna başlamaları gerektiğini vurguladı. İlçe başkanlarına kadınların seçimine karışmamalarını belirten Kamacı, kendinin ise bu tür seçimlere hiç karışmadığını belirterek, iki adaya da başarılar diledi.

İki adayın da adaylık konuşmalarından sonra seçime geçildi. Necla İnci Bayrak kürsüde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Değerli yol arkadaşlarım, örgütümüzde, mahalle temsilciğinde çalışmış, iki dönem ilçe başkan yardımcılığı yapmış ve halen il başkan yardımcısı olarak görev yapmakta iken yeni bir yola çıktım. Antalya Kadın Kolları İl Başkanlığına aday oldum.

Bu yola çıkmaya karar verdiğimde, öncelikle devam eden il başkan yardımcılığı görevimden İstifa ettiğimi bilmenizi isterim.

Böylelikle doğal delege iken-kendi oyumdan da feragat etmiş oldu

Evet,

Tüzükte bir engel yoktu, ama bizim ve partimizin etik değerleri bize her zaman en doğru en güzel yolu gösterir. Bu kararı verirken bir an bile tereddüt etmedim.

Bizim bir koltuk derdimiz ya da gizli bir hesabımız yok.

Biz, özgürlük yolunda bedel ödeyen kadınların sesi, yoldaşı olmaya, çaresiz ve yalnız bırakılan kadınların ARDINA DUVAR OLMAYA geliyoruz.

40 yıl sonra birinci olan partimizi iktidar yapmaya geliyoruz.

Çünkü biz birlikte bir iradenin sesi ÖRGÜTÜN TAA KENDİSİYİZ.

İradem kadın yoldaşlarımın iradesi sözüm onların sözüdür.

Hepinizin nezdinde bu şanlı mücadeleye gönül veren, görev alan sokak sokak, kapı kapı gezen bütün kadın yoldaşlarımı, bütün kız kardeşlerimi huzurunuzda alkışlıyorum.

Biliyoruz ki bu bir bayrak yarışıdır. Farklı beklentilerle sürekli talip olabileceğimiz bir makam değildir. Kim kazanırsa kazansın BEN BİR GÖRÜNÜP BİR KAYBOLMAYACAĞIMIN sözünü hepinize veriyorum.

Bizim en önemli projemiz KADIN temsilinde adaleti büyütmek, etkin ve yetkin örgütlü bir mücadeledir.

Temsilde adaleti sağlayana dek, BU DAHA BAŞLANGIÇ MÜCADELEYE DEVAM DİYORUZ.

NE MUTLU Kİ 88 yıl sonra Antalya 'da bir kadın milletvekilimiz var.

NE MUTLU Kİ Antalya'da iki kadın belediye başkanımız var.

Yeter mi?

ELBETTE YETMEZ.

"Türk kadını evinin süsüdür" " kadın erkek eşitliğine inanmıyorum '"'kadına şiddet abartılıyor" diyen saraydaki tek adama karşı kadınların, gençlerin halkın iktidarını kurana dek mücadelemiz sürecek ve İNANIN Kİ BU ÇOK YAKINDIR!!

Biz Nilüfer Deveci ve daha önce görev almış başkanlarımızın, Kadın Kolları örgütümüzün ilmek ilmek ördüğü, bu günlere getirdiği ÖZGÜRLÜK VE EŞİTLİK mücadelesini daha da yukarıya taşımaya geliyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in ve Kadın Kolları Genel Başkanımız Sayın Aylin Nazlıaka'nın önderliğinde Biz Cumhuriyetin kadınları ve neferleri olarak Antalya İl Kadın Kollan ve 19 ilçe örgütüyle birlikte bu mücadelenin en ön safında yer alacağız.

BU YOLDA DESTEĞİNİZE TALİBİM.

Yolumuza yoldaş olmaya, bu onurlu mücadelede omuz omuza yürümeye var ’ j mısınız?

Varmısiniz...

Varmisiniz...

Yasasın onurlu mücadelemiz

Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi”

Diğer aday Sultan Yeğen ise:

“2001 yılında geldim partimize. Ben çalışmak istiyorum dedim. O günden bugüne 23 yıldır kadın kollarında, Antalya kadın örgütümüzün tam da merkezindeyim. 23 yıl.

Her seçimde kendimi sokaklarda alanlarda buldum.

Değerleri arkadaşlarım, partiye adım attığım ilk günden itibaren benim çalışma alanım hep kadın kolları oldu. NEDEN??? 

ÇÜNKÜ KADIN KOLLARI PARTİNİN KALBİDİR.

KALP ÇARPMAZSA NE OLUR?? HAYAT DURUR.

ŞİMDİ BİR YOLA ÇIKIYORUZ.

BEN BU YOLUN BÜTÜN ZORLUKLARINI BİLİRİM.

BU YOL SADECE GÜNEŞLİ BİR YOL DEĞİL.

YAĞMUR VAR… FIRTINA VAR… ISLANIRSIN, ÜŞÜRSÜN.

NE YAŞAMIŞ OLURSA OLSUN KARŞINIZDA DİMDİK KALMIŞ BİR KARDEŞİNİZ VAR.

Emeğimle,

Örgütcülüğümle,

Mücadeleci kişiliğimle, devrimci ruhumla BURDAYIM!!!!

Selam olsun devrimin öncülerine!!

SELAM OLSUN Deniz Gezmiş’e, Yusuf Aslan’a, Hüseyin İnan’a…!!!

BENİM SİYASET ANLAYIŞIMDA, MAKAM MEVKİİ PEŞİNDE KOŞMAK YOK.

BENİM SİYASET ANLAYIŞIMDA BİRİLERİNİN GÜDÜMÜNDE KALMAK YOK.

Herşeyin bir süresi var.Milletvekilliğinin süresi var, belediye başkanlığını süresi var,

AMA DOĞRU VE DÜRÜST SİYASETİN SÜRESİ YOK.

HERŞEYE RAĞMEN DOĞRULUKTAN DÜRÜSTLÜKTEN ÖDÜN VERMEDİM, VERMEM.

KENDİ İRADEMLE ADAY OLURUM.

KİMSEYE MİNNET ETMEM. KİMSEYE BOYUN EĞMEM.

ÇÜNKÜ, CUMHURİYET HALK PARTİLİ KADINLAR GÜÇLÜDÜR.

ÇÜNKÜ, CUMHURİYET HALK PARTİLİ KADINLAR ÖZGÜRLÜĞÜN PEŞİNDEDİR.

ÇÜNKÜ BİZİM ÖNDERİMİZ “ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR” DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TÜR!!!

GELİN BİRLİK OLALIM.

GÜCÜMÜZ VAR.

ENERJİMİZ VAR.

Çünkü biz, elleri ekmek, yüreği sevgi bekleyen insanlarımızın yanında olacağız.

Umut içimizde, biz başaracağız!!!!

Ekip biçen üretenlere

dostça söylenen türkülere

haksızlığa haykıran dillere

yürekten selamlar olsun….

Evet, bu güzel ülkemizin havasından suyundan aldığımız güçle, yüreklerde yaktığımız ateşle, geleceği yeniden şekillendirmeye ve Cumhuriyet Halk partisini iktidara taşımaya hazırız.

Yüreği gerçekten Cumhuriyet Halk Partisi için çarpan,

Cumhuriyet Halk Partisini iktidar etmek için yola çıkan,

Bu uğurda, her türlü bedeli ödemeye hazırım diyen, güzel Antalyamın yürekli kadınlarına selam olsun.

Yaşasın Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk

Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi”

15.Olağan Antalya İl Kadın Kolları seçimli Genel Kuruluna İl Başkanı Nail Kamacı ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Başkanları ve yöneticileri, CHP Antalya Milletvekillerinden Aliye Coşar, Sururi Çorabatur, Cavit Arı, Aykut Kaya, CHP Belediye Başkanlarından Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran,

Akseki Belediye Başkanı İlkay Akça, Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara katılım sağladı.

 

yukarı çık
0
Paylaşım