Menu
RSS
Elektriğe Dev Zam! 1 Temmuz'dan İtibaren Geçerli

Elektriğe Dev Zam! 1 Temmuz'dan İtibaren Geçerli

EPDK, elektriğe yüzde 38 oranı...

Bolivya'da Halk Ve Hükümet Darbe Girişimini Bastırdı

Bolivya'da Halk Ve Hükümet Darbe Girişimini Bastır…

Bolivya'da kabine değişikliği ...

Akdeniz'de 4,2 Büyüklüğünde Deprem

Akdeniz'de 4,2 Büyüklüğünde Deprem

AFAD'dan alınan bilgiye göre A...

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Krize Sebep Olanlardan Başlatılmalıdır

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Kri…

TMMOB Şehir Plancıları Odası t...

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Araştırma’nın "Bu Pazar se...

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kişi hayatını kaybetti

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kiş…

Bakan Yerlikaya, “Lütfen aşırı...

Prev Next

Akdeniz Dev Sağlık İş’ten Öz Sağlık İş’e Sert Tepki: Rüşvet Sendikacılığı Yapıyorlar

Akdeniz Dev Sağlık İş’ten Öz Sağlık İş’e Sert Tepki: Rüşvet Sendikacılığı Yapıyorlar

Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası Akdeniz Şube Başkanı Erol Şahin Akdeniz Üniversitesi’nde örgütlenmelerinin oldukça iyi bir noktaya gelmesi ve

sağlık emekçileri arasında tercih edilen bir sendika konumuna yükselmelerinin Öz Sağlık İş’i rahatsız ettiğini belirtti. Sağlık emekçilerinin Dev Sağlık İş tercihlerinden dolayı sendikalarının yetkili sendika konumuna geldiğini belirterek, “Öz Sağlık İş işi rüşvet sendikacılı”ğına dökmüştür dedi.

Akdeniz Üniversitesi’nde sağlık emekçilerinin sendikalarının yetki konumunun gündeme gelmesi iki sendika arasında sertleşmelere neden olmakta. DİSK’e bağlı Dev Sağlık İş Akdeniz Şube Başkanı Erol Şahin gelişmeleri şöyle aktardı:

“Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yetki sürecine çok az bir zaman kalmışken sağlık emekçileri DİSK Dev Sağlık İş’i tercih etmiş ve ciddi bir sayı ile yetkiye başvurmak için beklerken Hak İş’e bağlı Öz Sağlık İş Sendikası yine rüşvet sendikacılığına devam ediyor”

 İşçiyi 2018'den bu tarafa yaptığı sözleşmelerle mağdur edip enflasyon altında ezdirirken, içi boş verilen 2018'deki 4D kadrosuna 6-7 senedir hiçbir katkı sunmazken, şimdi yine işçiye sağlık emekçisine para teklif edip üyeliğini satın almaya çalışmaktadır.  

HAK-İŞ'e bağlı Öz Sağlık iş sendikasının yürüttüğü bu politikadan dolayı bir sendikacı olarak ben de utanıyorum işçiyi satın almak ne demek?

Yapacakları sözleşmeyi işçiye anlatmaktansa para teklif etmek daha kolaylarına geliyor. Çünkü işçiden alınan bir brüt yevmiye sendika aidatı olarak Öz Sağlık İş Sendikası'nın hesabına geçiyor, aidattan

2-3 bin lirasını işçiye verip sonra da 3 sene boyunca sağlık emekçisini sömüren bir sendikadan bahsediyoruz. DİSK Dev Sağlık İş’in Türkiye barajını geçmesi ve yetkili sendika olması korkusundan ne yapacaklarını ne dağıtacaklarını şaşırtır hale geldiler. Saat mi verelim?

Para mı verelim? Yoksa hem saati hem parayı mı verelim. Yeter ki sağlık emekçisinin geleceğine ket vuralım. Önemli olan bu mantıkla yürütülen sendikacılık maalesef bizleri çok üzmektedir.

Akdeniz Üniversitesi'nde işçilerle beraber sağlık emekçilerinden yana bir toplu sözleşme nasıl yapılır önce Akdeniz işçisine sonra ise Tüm Türkiye'ye göstermek istiyoruz. Baskılara, mobbinglere, rüşvet sendikacılığına hayır diyoruz. Üreten biziz yöneten de biz olacağız”

yukarı çık
0
Paylaşım