Menu
RSS

Büro Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya Taleplerini ve Eylem Takvimlerini Açıkladı

Büro Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya Taleplerini ve Eylem Takvimlerini Açıkladı

Büro Memur-Sen, Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği basın açıklaması ile kamu çalışanlarının önceliklerini ve taleplerini sıraladı.

Antalya'da yapılan basın toplantısında, Büro Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya, tasarruf tedbirleri paketi, kamu çalışanlarının kazanımlarının geri alınması ve yerine getirilmemiş talepler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ünal Hisarkaya, kamu çalışanlarının çözüm bekleyen birçok sorunu olduğunu belirterek, bu sorunların çözümü için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Hisarkaya, şunları söyledi: "Tasarruf tedbirleri paketi, yargı eliyle kamu çalışanlarının cebinden alınan kazanımlar ve

yerine getirilmemiş taleplerimizi değerlendirmek için buradayız. Eylem takvimimizin ikinci aşaması olan kitlesel basın açıklamasını gerçekleştirmek ve dilekçe kampanyamızı başlatmak amacıyla toplandık."

Kamu Çalışanlarının Öncelikli Talepleri

Basın açıklamasında, kamu çalışanlarının acil çözüm bekleyen öncelikli talepleri şöyle sıralandı:

*1.dereceye gelmiş devlet memurlarına 3600 ek gösterge verilmesi,

*Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesinin yeniden verilmesi,

*Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılması,

*Fahiş kira artışları ve hayat pahalılığı karşısında devlet memurlarına kira yardımı yapılması,

*Fazla çalışma ile resmi tatil ve bayram günlerinde yapılan çalışmaların karşılığının ödenmesi,

*Tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edilecek olan servis hizmetinin devamının sağlanması.

3600 Ek Gösterge ve Toplu Sözleşme İkramiyesi

Ünal Hisarkaya, 3600 ek gösterge konusunun 6. Dönem Toplu Sözleşme’de karara bağlandığını ve Sayın Cumhurbaşkanı tarafından defalarca söz verilmesine rağmen, henüz bir çalışma yapılmadığını belirtti. Hisarkaya, "7. Dönem Toplu Sözleşmesinden 9 ay ve

verilen sözlerden 1 yıl geçmiş olmasına rağmen halen herhangi bir çalışma yapılmamıştır," dedi.

Toplu sözleşme ikramiyesinin, ilk toplu sözleşmeden bu yana var olan bir hak olduğunu ifade eden Hisarkaya, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı sonrası çözüm beklediklerini ancak ilk torba yasada bu konunun yer almamasının derin hayal kırıklığına neden olduğunu söyledi.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı ve Kira Yardımı

Kamuda yaklaşık 110 bin devlet memurunun Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yaptığını belirten Hisarkaya, bu sınıfın kaldırılması ve bu hizmet sınıfında görev yapan memurların, eğitim durumları ve görev alanlarına göre diğer sınıflara geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, büyükşehirlerdeki fahiş kira artışları nedeniyle kamu görevlilerine kira yardımı yapılmasının önemini de dile getirdi.

Fazla Çalışma Ücreti ve Eylem Takvimi

Hisarkaya, fazla çalışma ücretlerinin emeğin karşılığı olmaktan çok uzak olduğunu belirterek, bu konuda adil bir düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, resmi tatil ve bayram günlerinde yapılan çalışmaların karşılığının ödenmesi gerektiğini vurguladı.

Büro Memur-Sen'in eylem takvimi de açıklandı. Geçtiğimiz hafta tüm Türkiye genelinde kokart takma eylemi gerçekleştirilmişti. Bu hafta ise kitlesel basın açıklamaları ve imza kampanyası başlatılacak. Taleplerin yerine getirilmemesi halinde yürüme eylemi yapılacak ve 3

600 ek gösterge talebi, Bolu’dan Ankara’ya 3 milyon 600 bin adım atılarak gündeme taşınacak.

Hisarkaya, "Elimizden alınan kazanımlarımız geri verilinceye, taleplerimiz kazanıma dönüşene kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz," diyerek sözlerini tamamladı.  

yukarı çık
0
Paylaşım