Menu
RSS

Antalya Tüm Bel Sen’den Sayın Muhittin Böcek'e Referandum Çağrısı!

Antalya Tüm Bel Sen’den Sayın Muhittin Böcek'e Referandum Çağrısı!

Tüm Bel Sen Antalya Şubesi Başkanı İlhan Karakurt yaptığı yazılı açıklamada “bu sene mayıs ayında, Antalya Büyükşehir Belediyesinde yapılan 'yetkili' sendika seçimlerine

Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek'in 'talimat' gölgesi düştü!

 Öyle ki, Sayın Muhittin Böcek’in, Belediye Başkanının görevleri arasında yer almamasına ve Kanunun 'suç' saymasına rağmen, makamını ve nüfusunu doğrudan bir sendikadan yana kullanarak çalışanların sendikal tercihine müdahale ettiğine tanık olduk” dedi.

Karakurt konuyla ilgili şunları söyledi: “Türkiye' de mayıs ayında yapılan milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, iktidarın, mevcut yasaları bile yok sayarak, devletin tüm imkanlarını kendi çıkarları için kullandığına, toplumsal kutuplaştırma ve kara propaganda üzerinden sürecin terörize edildiğine ve

muhalefet partilerinin yasak ve engellemelerle susturulmaya çalışıldığına tanık olduk. Ayrıca, Halkın tercihi baskı, tehdit ve mete zoru ile abluka altına alınarak özgür ve hür iradeleri ile karar vermelerini engellendiği de hepimizin malumudur. Dolayısıyla, demokratik ve

adil olmayan böylesi bir ortamda yapılan bu seçimlerin ortaya çıkardığı sonuçlar da demokratik, adil ve meşru değildir. Bundan dolayıdır ki, bu seçimlerin sonuçları şimdiden, içimize sinmediği gibi, kirli ve pis ilişkilerin devreye girdiği, şaibelerle dolu, haksız ve adaletsiz bir secim olarak tarihe geçmiştir.

Antalya Büyükşehir Belediyesinde De 'Seçim' Yapıldı!

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununa göre, belediye çalışanları, işyerin de 'yetkili' sendikanın kim olacağını belirlemek için her yıl mayıs ayında seçime giderler. Belediye çalışanları hiçbir baskıya maruz kalmadan kendi hür iradeleri ile sendikal tercihlerini yaparlar ve

en çok üyeye sahip olan Sendika 'yetkili' sendika olarak ilan edilir.

Ancak, bu sene mayıs ayında, Antalya Büyükşehir Belediyesinde yapılan 'yetkili' sendika seçimlerine Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek'in 'talimat' gölgesi düştü!

 Öyle ki, Sayın Muhittin Böcek’in, Belediye Başkanının görevleri arasında yer almamasına ve Kanunun 'suç' saymasına rağmen, makamını ve nüfusunu doğrudan bir sendikadan yana kullanarak çalışanların sendikal tercihine müdahale ettiğine tanık olduk.

Sayın Böcek; Hak Hukuk Adalet Nerde Kaldı?

Antalya Büyükşehir Belediyesinde görevli Daire Başkanları, Muhittin Böcek tarafından kendilerine verilen bu talimatı yerine getirmek için seferber oldular. Çünkü, Talimat yüksek yerden!

Kim Bu Daire Başkanları?

Malum Daire Başkanlarının Belediyenin tüm imkanlarını, araçlarını ve gücünü devreye sokarak, Tüm Bel-Sen üyelerine karşı baskı, tehdit ve mobbing eşliğinde pişmanlık ve istifa dilekçesi operasyonu gerçekleştirdiklerini ve de hür iradeleri ile Sendikal tercihte bulunmalarının engellendiğini

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ASAT'ta çalışan her bir memur biliyor.

Ve, Sayın Muhittin Böcek, bu işe karışan Daire Başkanları ve Müdürler hakkında gereğini yapacağım demesine rağmen, bu konuda hiçbir gelişme olmadığı gibi, hepsi de görevlerinin başında hala duruyor!

Dolayısıyla, Sayın Muhittin Böcek'in talimatıyla, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Bağlı Kuruluşu ASAT' ta demokratik ve adil olmayan böylesine bir ortamda yapılan Yetkili Sendika seçimlerinin ortaya çıkardığı sonuçlar da adil ve demokratik olmadığı gibi, hukuki meşruluğu da tartışmalı bir hale gelmiştir.

İliştirilmiş Sendika, İliştirilmiş Yetki!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Asat'ta Tüm Yerel Sen'in aldığı bu yetki, demokratik ve adil bir ortamda, emek harcanarak, hak edilmiş bir yetki olmadığı gibi, mafyavari yöntemlerle, çalışanların iradesine çökerek elde edildiği içinde daha şimdiden şaibeli ve tartışmalı hale gelmiştir.

Belediye Başkanına sığınarak Sendikacılık yapanlar emek, Cumhuriyet ve Demokrasi üzerinde kara bir leke olarak yer almıştır. Böylece, Mandacılık, Antalya Büyükşehir de sendika tarihine geçmiştir.

 Bizden söylemesi;

Talimatla gelen, Talimatla gider!

Sayın Böcek'e Demokrasi Ve Adalet Çağrısı

Sayın Muhittin Böcek; Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ASAT'ta, talimat, idari baskı ve mobbingin gölgesinde geçen Yetkili Sendika seçimlerinin demokratik ve adil olmayan sonuçlarını ortadan kaldırmak ve çalışma barışını tesis etmek için size çağrıda bulunuyoruz.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ASAT'ta Sendikal demokrasi ve adaletin tecelli etmesi için bir referandum sandığı kuralım. Tüm çalışanlara, hiçbir baskı altında kalmadan, Kendi hür iradeleri ile oy kullanacakları demokratik bir ortam ve imkanı sunalım. Ve, referandum sonuçlarını canlı olarak yayınlayalım.

Sayın Muhittin Böcek,

Ortaya çıkacak olan sonucun tüm tartışmaları ortadan kaldırarak, herkesin kabul edeceği, saygı duyacağı, demokratik, meşru ve adil bir sonuç olacağının garantisini şimdiden Size verebiliriz.

Türkiye' Örnek Olalım!

Bu referandum sadece Antalya'da değil, aynı zamanda Türkiye'de bir ilk ve örnek olacaktır.

Evet Sayın Muhittin Böcek, sendikal demokrasi ve adaletin İlk tuğlasını Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Asat’ta tüm sendikalarla birlikte atabiliriz.

Bu bir haksızlığın giderilmesi kadar, işyerinde çalışma barışı ve huzurun sağlanması için de temel ve acil bir ihtiyaç haline gelmiştir.

En çok da buna Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Asat'ta çalışanlarının ihtiyacı vardır.

Sayın Muhittin Böcek, bu toplumsal ihtiyacın gereğini yerine getirmek için Tüm Bel-Sen olarak üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

Sen Ben Yok Biz Varız,

Biz Birlikte Yaparız!”

yukarı çık
0
Paylaşım