Menu
RSS

Antalya Tahtacıları Kültür Eğitim Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği Aşure Dağıttı

Antalya Tahtacıları Kültür Eğitim Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği Aşure Dağıttı

Antalya Tahtacıları Kültür Eğitim Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği Muharrem Ayı nedeniyle Antalya Cemevi’nde aşure dağıttı. Aşure için düzenlenen toplantıya katılım oldukça yoğun oldu. CHP’den il yöneticileri,

CHP milletvekilleri Rafet Zeybek, Cavit Arı, Aydın Özer, eski büyükşehir belediye başkanı ve eski CHP milletvekili Mustafa Akaydın, CHP Kadın Kolları Antalya İl Başkanı Nilüfer Deveci ve yönetimi, CHP kadın kolları başkanları, İY Parti İl Başkanı Mehmet Başaran ve il yöneticileri,

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, HDP İl yönetimi ve Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, ZMO Antalya Şube Başkanı Vural Şahın, Eski CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Birleşik Kamu Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, çeşitli sendika ve dernek yöneticileri ile kalabalık bir halk katıldı.

Aşure toplantısında konuşan Antalya Tahtacıları Kültür Eğitim Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Özgür Çamlıdağ, Bu ağustos hiç bir Ağustos’a benzemedi. Bir tarafta yangınlar, bir tarafta sel baskınları onca can yitip gitti, onca insan evsiz barksız, yurtsuz kaldı. Bu afetler bizleri derinden sarsmıştır.

Bizler tahtacılar olarak ilk günden bu güne kadar canlarımızın yanında olduk ve yaralarını sarmaya devam edeceğiz” dedi.

Çamlıdağ konuşmasında şunları söyledi”

“Bir matemi daha geride bıraktık, hiçbir ayrım gözetmeksizin cümle canları hak Muhammet Ali aşkı ile yüreğimizdeki insan sevgisinin en yüce değerleri ile yönetim kurulum adına hepinizi selamlıyorum.

Aşure etkinliğimize hoş geldiniz.

Bu Ağustos hiç bir Ağustos’a benzemedi. Bir tarafta yangınlar, bir tarafta sel baskınları onca can yitip gitti, onca insan evsiz barksız, yurtsuz kaldı. Bu afetler bizleri derinden sarsmıştır. Bizler tahtacılar olarak ilk günden bu güne kadar canlarımızın yanında olduk ve yaralarını sarmaya devam edeceğiz.

Kerbela’da yitirdiğimiz İmam Hüseyin ve yoldaşları için, tüm coğrafyalarda yitirdiğimiz canlar için, zalimlerin zulmüne karşı, mazlumun, adaletin, barışın, sevginin ve insan haklarının yanında olanlar için, tuttuğumuz yas ve orucumuz, aydınlık bir gelecek için yaptığımız muhabbetler,

paylaştığımız hak lokmaları kabul ve makbul olsun. Tüm canlara selam olsun.

Aşk ile”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası Aşure duası okundu, yerel halk ozanından Anadolu’nun türküleri seslendirildi.

yukarı çık
0
Paylaşım