Menu
RSS

Antalya Karaman Ayrancılar Derneği Başkanı Dikici: 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Ve Corana

Antalya Karaman Ayrancılar Derneği Başkanı Dikici: 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Ve Corana

Ant Ayder, Karaman Ayrancılılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Dikici 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle derneğin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çiftçiliğin ve tarım üretiminin ülkemiz için ve insanlık için ne denli önemli olduğuna değindi.

Ant Ayder, Karaman Ayrancılılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Dikici, dernek adına yaptığı açıklamada şunlara değindi:

“1946 yılından itibaren kutlanmaya başlanan dünya çiftçiler günü bu yıl pandemi günlerine denk geldi ve insanlık çiftçiliği ve üretimin değerini bir nebze olsun daha iyi anlamaya başladı.

Genel olarak çiftçiliğin alt gelir gurubuna ait kişiler tarafından yapıldığı düşünülerek bazen hor görülen değer verilmeyen fakat yediğimiz yemekten giydiğimiz pantolona kadar her şey çiftçilerin emek ve alın teri sayesinde olduğunu asla unutmamalıyız.

2020 yılının ilk aylarında yaşanan salgın toprakla uğraşmamış hayatının hiç bir noktasında sebze yerleştirmemiş insanların balkonlarında domates biber yetiştirme çabalarını gördük.

Bu çabalar sonucunda çiftçiler olmasa ne olurduk sorularını kendilerine sorma gereğini hissettiler tüketim ağırlıklı yaşayan toplum kesiminin üreten çiftçilerimize bakış açısı da gözle görünür değişmeye başladı.

Özellikle ülkemizin tahıl ambarı olarak değerlendirilen Konya Karaman havzası eğer bir yıl üretime ara verse neler yaşarız biraz düşünelim gıda krizini atlatmak için neler yapmamız gerekir ekmek bula bilmek için ne zorluklar yaşarız veya

bulabilirsek ne kadar bedel ödemek zorunda kalırız.

Elleri nasir tutmuş çiftçilerimiz yıl içinde kullandığı kredi borcunu nasıl ödeyeceğini çocuğunun okul harçlığını nasıl vereceğini düşünürken biz tüketiciler un fiyatı üzerinden ahkam kesme peşinde koşarız. Salt ekmek bula bildiğimiz için çiftçilere ekstra bir teşekkür etmemiz gerekmez mi?

Ülkemizin zengin topraklarının yoksul üreticileri olan çiftçilerimizin kaderi asla ezilmek sürünmek olmamalı diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ün önderliğinde yapılan tarımsal planlama ve reformlar maalesef başka dönemlere yapılmaması çiftçimize yapılan

en büyük darbe olarak değerlendirile bilir köylü milletin efendisi diyen ve milli ekonominin temeli ziraat de diyen tarımın em büyük üreticisi Atatürk e katkılarından dolayı teşekkür etmemiz gerekmez mi?

Yaşamak için beslenmeye ihtiyacımız var. Hayatımız lüks içinde olsa da yokluk içinde de yaşasak beslenmeye ihtiyacımız var. O nedenle iyi ki çiftçilerimiz var iyi ki herkes için üretim yapıyorlar.

Dünya çiftçiler günümüz kutlu olsun”

yukarı çık
0
Paylaşım