Menu
RSS

Antalya HDP İl Örgütü, Yüreğir’de Parti Binalarına Yapılan Saldırıyı Protesto Etti

Antalya HDP İl Örgütü, Yüreğir’de Parti Binalarına Yapılan Saldırıyı Protesto Etti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya İl binası önünde toplanan HDP’liler Adana Yüreğir’deki HDP ilçe binasına yapılan saldırıyı protesto ettiler.

HDP Antalya İl Eşbaşkanı Muhsin Taşar, yaptığı konuşmada “AKP-MHP iktidarı tarafından sürekli hedef gösterilen partimiz çok yönlü saldın altındadır. Kobane ve Kapatma Davaları, kesintisiz sürdürülen gözaltı ve tutuklamalar, İzmir’de Deniz Poyraz yoldaşımızın katledilmesi,

İstanbul Bahçelievler saldırısı sonrası önceki gece de Adana Yüreğir İlçe Örgütü binamıza silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir” dedi.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül’ün de katıldığı, çeşitli siyasi parti, demokratik kitle örgütü ve sendikalardan da katılanların olduğu protesto açıklamasında “İlçe binamıza düzenlenen saldırıda binanın balkonuna patlayıcı madde atılmasından kaynaklı yangın çıkmıştır.

İlçe binamıza gelen partililerimizin müdahalesi sonucu yangın söndürülmüştür” diyen Taşar konuşmasında şunları söyledi:

“Partimize yönelik gerçekleştiren hiçbir saldırı iktidarın düşman siyasetinden bağımsız değildir. Şimdiye kadar birçok provokasyon planlamasına karşı partimiz demokrasi ve özgürlük yürüyüşünden vazgeçmemiştir, bundan sonra da vazgeçmeyecektir. HDP olarak demokrasi mücadelesini kararlı ve planlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.

HDP’ye karşı düşmanlığını her alanda gösteren iktidar bloku, siyasi söylemlerinden tutalım da Parti binalarımızın önlerini abluka altına almaya kadar bütün alanlarda HDP’ye ve HDP’lilere düşman hukuku uygulamaya yönelmiştir.

Türkiye’nin her bir köşesinde Parti binalarımızın önüne konan mobil karakolların güvenliği sağlamak için olmadığı bir kere daha görülmüştür.

Yargının gözlerini ve kulaklarını kapattığı, medyanın ve bürokrasinin suç ortaklıkları kurduğu, mafya siyaset-devlet üçgeninin yeni versiyonlarının hayata geçirildiği, iktidar blokunun suç işlemeyi teşvik ettiği bu ortamda, demokratik ve özgür bir geleceği ancak bir araya gelerek inşa edebiliriz.

Karanlığı aydınlığa çıkarmanın yolu cesaretten geçer ve bu günler Türkiye halklarına dair sözü olanların cesaret testinden geçtiği günlerdir. Cesaret faşizmin en büyük panzehirizdir.

Bizler her türlü saldırıya rağmen demokratik siyaset ve onurlu barış mücadelemizi sürdürme konusunda ısrarımızı devam ettireceğiz.”

yukarı çık
0
Paylaşım