Menu
RSS

Antalya DEVA’da Konuşan İzmir Milletvekili Ösen: Şu Anda Bir İttifak Söz Konusu Değil

Antalya DEVA’da Konuşan İzmir Milletvekili Ösen: Şu Anda Bir İttifak Söz Konusu Değil

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İzmir Milletvekili ve Genel Merkez Kültür Sanat ve Turizm Politikaları Koordinatörü turizmci Seda Kaya Ösen,

Antalya il başkanlığını ziyaret etti. İl binasında basın toplantısı da düzenleyen Ösen, DEVA Partisi Antalya İl Başkanı Özlem Arlıer, il ve ilçe yöneticileriyle değerlendirme toplantısı da gerçekleştirdi. Göreve yeni atanan Antalya İl Başkanı Özlem Arlıer’e hayırlı olsun dileklerini ileten Ösen, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Ösen, Antalya'nın sorunlarını TBMM gündemine getirerek çözüm arayacağının altını çizdi.

Genel seçimde ittifak yaptıkları CHP listelerinde DEVA Partisi’nin Antalya’da milletvekili adayı bulunmadığını hatırlatan Ösen, kendisinin CHP İzmir listesinden seçildiğine dikkat çekti. DEVA Partisi'nin 15 milletvekilinin seçildikleri illerin haricinde tüm Türkiye'nin parti tarafından temsil edilmesi amacıyla

başka illerde de görevlendirildiğini belirten Ösen, kendisinin İzmir dışında Muğla, Aydın ve Antalya'yı temsil edeceğini bildirdi. Bu nedenle sık sık Antalya'ya geleceğini ve şehrin sorunlarını, sıkıntılarını TBMM'de dile getireceğini açıklayan Ösen, Antalya'ya görevlendirilmesini turizmci olmasına bağladı.

Turizmle ön plana çıkan şehirleri farklı bir strateji ile hak ettiği politikalara imza atmayı hedeflediklerini belirten Ösen, yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını kaydetti.

Gazetecilerin sorularına cevap veren Ösen, yerel seçim stratejilerinin sorulması üzerine “Biz Türkiye çapında yaklaşık 800 ilçede teşkilatlanmış bir partiyiz. Bütün ilçelerimizden bir değerlendirme, raporlama süreci başlattık. Bütün ilçelerimizden gelen cevaplara göre

o ilçelerin kendisine özel nasıl bir aday çıkaracağımızı ve nasıl profille ilerleyeceğimizi kararlaştıracağız. Şu anda bir ittifak söz konusu değil. Bizim buradaki hedefimiz DEVA Partisi’nin mümkün olduğu kadar Türkiye çapında aday çıkarmasıdır. Parti olarak hedefimiz maksimum sayıda aday çıkarmak olacak” diye konuştu.

Yeni kurulmuş bir parti olmalarına rağmen seçimlerden önce Ankara'nın bütün ilçelerinde teşkilatlanmış 3 partiden biri olduklarını söyleyen Ösen, "Türkiye siyasetinin çok hızlı olduğu zamanda kurulduk. Partimiz yüzde 75 oranında daha önce hiç siyaset yapmamış arkadaşlarımızdan oluşuyor.

Teşkilatlanmayı çok önemsiyoruz. Teşkilatlanma anlamında agrasif hedeflerimiz var. Bu süreçte bazı illerimizde tabii ki il başkanları değişti. Olmaya da devam ediyor. Mecliste grup kurmayı isteriz ama grup kurmadan da muhalefeti en iyi şekilde yapabileceğimizi düşünüyoruz.

Şuana kadar en fazla soru ve kanun önergesi veren partilerden birisiyiz. Yoğun çalışıyoruz. Şehrimizin, temsil ettiğimiz bölgenin ve ülkemizin sorunlarını mecliste dile getirmeye çalışıyoruz. Ekim ayına kadar daha çok teşkilatlarımızı gezmek, mutfağımızdaki çalışmalarımızı tamamlamak ve

önümüzdeki yerel seçim dönemine daha hızlı girmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Genel Başkan Ali Babacan'ın "15 vekil bizim helalimizdir. Kimseye borcumuz yok" şeklindeki söylemlerine katılıp katılmadığı ve CHP listesinden aday gösterilmese seçilip seçilemeyeceği sorulan Ösen, şunları söyledi:

"Biz sahada ne kadar çalıştığımızı ve ne kadar emek sarf ettiğimizi, kendi kitlemizi ne kadar oy vermeye ikna ettiğimizi bire bir bilen insanız. Bazı bölgelerde istenildiği oran alınamamış, bazı bölgelerde beklentilerin üzerinde oran alınmış olabilir. Sonuçta bu hep beraber verilen bir karar.

CHP’nin talebi ile yapılmış bir anlaşma. Genel başkanımızın söylemeye çalıştığı şey, biz üzerimize düşeni yaptık. Bizim vekillerimiz birçok yerde en az diğer adaylar kadar çalıştı. Antalya'da adayımız yoktu ama arkadaşlarımız çok çalıştı. İzmir’de milletvekili seçilebilir miydim? Tabi bilmiyorum?

Ben İzmir’de 1. ya da 2. bölgeden aday olacaktım. 130 bin oy almak lazımdı. 130 bin oy alamasam bile 80-90 bin oy kesin alırdım ve bu ihtimalle kendim vekil çıkamadığım gibi büyük ihtimalle CHP'de bir vekilliğe mal olurdum. Bir seçimdi yapıldı. İyisi kötüsünü tartışmanın bir anlamı yok.

Bizim artık muhalefet partileri olarak görevimiz, motivasyonu tekrar yükseltip yerel seçimler için çalışmak olmalı. Geçmişin hesaplarını, bu defteri kapatmak gerektiğini düşünüyorum. Öbür türlüsü iktidarın ekmeğine yağ sürmek oluyor.”

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mustafa Satıcı’nın neden görünmediği ve Abdullah Gül’ün partideki siyaseti belirlemede etkisi sorulan Ösen, “Abdullah Gül'ün partimizin organizasyonu veya karar alma mercii ile hiçbir ilgisi yok. Partimizde daha önce siyaset yaptığı arkadaşları vardır,

görüşüyordur, istişare ediyordur ama onun dışında hiçbir karar alma mekanizmasında yorumu yok. Mustafa Satıcı uzun süre aktif olarak görev yaptı ama şuanda aktif olarak görev yapmıyor. Siyasette bazıları bazen aktif olur, bazen geri çekilir. Buda doğal birşey" dedi.

TBMM'de grupları olmadığı için kürsüde söz haklarının bulunmadığını belirten Ösen, verdikleri önergelerin de etkili olduğunu kaydetti. ÇEDES Projesi ile ilgili soru önergesi verdiğini hatırlatan Ösen, verilen cevapta geri adım atıldığının görüldüğünü söyledi.

Türkiye'nin turizmde kurdaki artışla birlikte bazı ülkelerden pahalı duruma geldiğini belirten Ösen, şunları dile getirdi:

"Bu uzun yılların bir sorunu. Tam bir markalaşma da sağlayamadığımız için fiyat-fayda dengesine bakan turist, neresi ucuzsa oraya doğru değişebiliyor. Turizmimizin deniz, kum, güneş, herşey dahil döngüsüne saplanması durumu da var. Bu çok uzun vadeli bir turizm planı değil.

Bununla ilgili turizmin çeşitlendirilmesi, pazarın çeşitlendirilmesi gerekiyor. Nedense turizm ciddiye alınmayan bir sektör. Bir sanayi gibi ciddiye alınmıyor. İktidarlar tarafından cari açığı kapatma dengesinde ne kadar önemli olduğu,

Türkiye'nin potansiyeli açısından öneminin yeterince anlaşılıp ona göre plan yapıldığını düşünmüyorum. Turizmde bugün yaptıklarınız sonraki sezonlara yatırımdır. Bugün yaptığınız hiçbir şey 2023 sezonunu kurtarmaz. 2024'ü bile belki kurtaramaz. Bugünkü atılan doğru adımlar 2025'e atılan adımlardır.

Şuanda böyle yapmıyor, tepkisel hareket ediyoruz. Uzun vadeli bir turizm stratejisine ihtiyacımız var." Ösen, parti olarak çeşitli konulardaki 22 eylem planlarının hazır olduğunu da hatırlattı.

Antalya İl Başkanlığı'ndan aldığı verilerle kentin sorunlarını TBMM'de dile getireceğini söyleyen Ösen, "Amacımız buradaki lokal sorunları atlamamak ve sizin sesiniz olmak. Sizlerin de katkısıyla mecliste sesinizi daha fazla duyurmak için çalışacağım" diye konuştu.

DEVA Partisi Antalya İl Başkanı Özlem Arlıer ise, Antalya'nın bütün yerel sorunlarını Ösen'e ileteceklerini bildirdi. "Biz gerekli verileri vekilimize vereceğiz" diyen Arlıer, ziyaret kapsamında Altıntaş bölgesinin gezileceğini açıkladı. Yeni yapılaşan ve çeşitli sorunları olan Altıntaş ile ilgili

gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydeden Arlıer, bölgeyle ilgili detaylı bir rapor sunacaklarını söyledi. Antalya'da kira artışı, EXPO alanı, Kırcami gibi problemler olduğuna da dikkat çeken Arlıer, rakamlar ve sağlıklı donelerle veri aktarmak istediklerinin altını çizdi. Ziyaret parti içi değerlendirme toplantısıyla devam etti.

yukarı çık
0
Paylaşım