Menu
RSS

Antalya’da İtfaiye Haftasında İş Kazası

Antalya’da İtfaiye Haftasında İş Kazası

Finike itfaiye istasyonunda fren dahil 6 ağır kusurdan dolayı muayenede kalan ve emniyet kemeri dahi olmayan İtfaiye aracı, 

muayene için Antalya merkez istasyona giderken Tekirova inişinde frenin boşalmasi sonucu sol bariyere çarparak devrildi.

Kaza da yaralanan itfaiye eri Ahmet Göbeklioğlu hastaneye kaldırıldı.

Bu gelişme üzerine görüşlerini ve uyarılarını dile getiren TÜM BEL-SEN Antalya Şubesi Başkanı İlhan Karakurt şunları söyledi:

“İtfaiye haftasında meydana gelen bu iş kazası İtfaiyecilerin kullandıkları araçların can güvenlikleri ve insanca çalışma koşulları açısından ne kadar önemli olduğuna bir kez daha İşaret etmiştir.

Haberin Videosu:

İtfaiye Dairesi Başkanlığını Uyarıyoruz!

İtfaiye haftasını kutladığınız bu günlerde İtfaiye emekçisi arkadaşımızın Can güvenliğini tehlikeye atan bir görevlendirme yapmanız meslek ilkeleri ile bağdaşmamaktadır.

Sorumlular Hakkında Soruşturma Açılmalıdır

Normal şartlarda bu aracın çekici ile Antalya'ya gönderilmesi gerekirken, itfaiye personeli eliyle Antalya’ya tamire gönderilmesi Mevzuata göre suçtur.

Bu suçu işleyenler hakkında idari ve adli soruşturma açılması ölüme sebebiyet verebilecek benzer iş kazalarının önüne geçilmesi açısından önem arz edecektir.

Kazada yaralanan Ahmet GÖBEKLİOĞLU'na ve tüm itfaiye emekçisi arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz.

Itfaiye emekçilerinin başta kullandıkları araçların yenilenmesi olmak üzere, daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde çalışma imkanına kavuşmaları için bu olayın takipçisi olacağız.”

yukarı çık
0
Paylaşım