Menu
RSS

Alevilerden Coşkulu Piknik

Alevilerden Coşkulu Piknik

Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şubesi’nin Hıdırellez etkinliği, düzenlenen piknikle kutlandı. Piknikte Türk Halk Müziği Sanatçısı Mustafa Özarslan da 15 bin kişiye konser verdi.

Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şubesi, Hıdırellez Günü dolayısıyla Düzlerçamı Mesire Alanı’nda piknik düzenledi. Düzenlenen pikniğe, Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şubesi’nin yanı sıra, Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şubesi, Şah-ı Merdan Derneği, Alevi Yolu Kültür Araştırma ve Dayanışma Derneği, Kadın Girişimi Kooperatifi ve birçok yöre dernekleri de destek verdi.

Düzenlenen pikniğe, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ve yönetim kurulu üyeleri, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, CHP il ve ilçe örgütleri ve daha birçok sivil toplum örgütleri katıldı.

Seçim Zamanı Hatırlanıyoruz

Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube Başkanı Hasan Kaya yaptığı açıklamada, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın ‘laiklik’ kaldırılmalı sözünü eleştirerek, 25 milyon Alevinin olduğu bir yerde kimsenin külhanbeylik yapamayacağını kaydetti.

Kaya, “Geçen sene düzenlediğimiz piknikte 8 bin katılımının olduğunu, bu sene ise 10 binin üzerinde bir katılımın olacağından hiç şüphem yok. Bugün ayrıca bizi doğuran annelerimizin günüdür. Hepsinin ellerinden öpüyorum. Pikniğe katkı veren derneklere de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Geçen sene yine düzenledikleri bir piknikte bir araya geldiklerini ifade eden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şube Başkanı Adnan Arslan ise, pikniğin genel seçimlere denk geldiğini belirtti.

Arslan, “Geçen sene seçim süreci için pikniğimize katılan siyasileri, bugünkü pikniğimiz de göremiyoruz. Onun için çok üzgünüm. Demek ki sadece bizi seçim zamanında hatırlıyorlar. Buna meydan vermemiz lazım” dedi.

Mücadeleye Devam Edeceğiz

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir de, ülkede kirli savaşın olduğunu dile getirerek, annelerin ağlamadığı bir Anneler Günü’nü kutlamak istediklerini söyledi. Demir, “Ülkenin içinde bulunduğu durumu çok net analiz edebiliyoruz.

Bu ülkede Aleviler olduğu sürece kimse Cumhuriyetin kazanımlarını, laikliği, demokrasiyi ya da insan haklarını asla yok sayamaz. Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, böyle bir organizasyona Döşemealtı’nda ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduğunu söyleyerek, bütün annelerin Anneler Günü’nü kutladığını belirtti.

Sanatçılar Şarkılarıyla Coşturdu

Konuşmaların ardından emeği geçen herkese plaket verilirken, Anneler Günü dolayısıyla annelere de çiçek verildi.

Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı piknikte, Türk Halk Müziği Sanatçısı Mustafa Özarslan, Gençlik Mavi Köprü Müzik Grubu, Selda Uygun ve Devrim Umut sahne alarak söyledikleri şarkılarıyla vatandaşlara keyifli saatler yaşattı. Daha sonra piknik davul zurna eşliğinde halaylarla devam etti.

yukarı çık
0
Paylaşım