Menu
RSS
Travmatik Parklar

Travmatik Parklar

Her gün başka bir utançla, üzü...

Başkan Böcek, Doyran (HES) Projesi İptal Edildi: Geleceği Hep Birlikte Koruyacağız

Başkan Böcek, Doyran (HES) Projesi İptal Edildi: G…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya Veli Der: Kalıcı Yaz Saati Uygulamasından Vazgeçin, Çocuklarımız Karanlıkta Yollara Düşüyor

Antalya Veli Der: Kalıcı Yaz Saati Uygulamasından …

Öğrenci Veli Derneği (Veli Der...

CHP’li Kadınlar Cinayetlere Öfkeli: Kadınların Korkuyla Değil, Huzurla, Güvenle Yürüdüğü Bir Türkiye İstiyoruz

CHP’li Kadınlar Cinayetlere Öfkeli: Kadınların Kor…

CHP Antalya İl Kadın Kolları ö...

Antalya Kadın Platformu Üyeleri Öfkeli: Burası Bizim Değil Bizi Öldürmek İsteyenlerin Ülkesi

Antalya Kadın Platformu Üyeleri Öfkeli: Burası Biz…

Tüm ülkede kadın cinayetlerini...

61.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Coşku Dolu Bir Törenle “Hikayemiz Birlikte” Diyerek Başladı

61.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festiv…

12 Ekim’e kadar sürecek sinema...

Prev Next

Akdeniz Üniversitesi’nde Sanatın Işığında Cumhuriyet'in 101. Yılı Sergisi Düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi’nde Sanatın Işığında Cumhuriyet'in 101. Yılı Sergisi Düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 22. Geleneksel Ulusal-Davetli Cumhuriyet Sergisi "Sanatın Işığında Cumhuriyet'in 101. Yılı" sergisi açılışı gerçekleştirildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Fikret Otyam Sanat Galerisi’nde Cumhuriyetin 101. yıl dönümünü kutlamak amacıyla düzenlenen 22. Geleneksel Ulusal-Davetli Cumhuriyet Sergisi "Sanatın Işığında Cumhuriyet'in 101. Yılı" sergisinin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker,

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu, akademisyenler, sanatçılar ve öğrenciler katıldı.

Kültürel Gelişimin Merkeze Alınması Boşuna Değildir

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tam 101 yıl önce ağır bedeller ödeyerek küllerinden doğan bir milletin ve devletin, bugün gelmiş olduğu noktadan her Türk vatandaşı gibi bizler de haklı bir gurur ve kıvanç duymaktayız.

Türk Milletinin Büyük Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, çağının çok ötesindeki ileri görüşü sayesinde gerçekleştirdiği devrimlerle- bilimin yanı sıra sanata da ne denli önem verdiği ortadadır. Büyük zorluklar hatta o dönem için imkansızlıklar içerisinde yeni kurulan Cumhuriyetin

hangi alanda olursa olsun "gençliği" ve "eğitimi" kültürel gelişiminin merkezine alması boşuna değildir. Büyük Önderin, "Sanatçı, toplumda uzun çalışma ve çabalardan sonra alnında ışığı ilk hissedendir" ve "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” gibi sözleriyle

yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine de adeta ışık tutacak olan kültürel değer yargılarını, sanata ve sanatçıya verilmesi gereken değeri işaret ettiği ortadadır.” dedi.

TUSAŞ’a yapılan hain saldırıyı kınayarak şehitlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Dekan Paşaoğlu, sergi küratörü Dr. Öğr. Üy. Zülbiye Sevgili Polat ve küratör yardımcısı Dr. Öğr. Üy. Ahsen Günbulut’a teşekkür etti.

Cumhuriyet Sadece Bir Yönetim Şekli Değil

Sergi Küratörü Dr. Öğr. Üyesi Zülbiye Sevgili Polat, “Öncelikle dün TUSAŞ’a karşı yapılan hiçbir inanç, ideoloji ya da amaçla haklı gösterilemeyecek yaşanan elim terör saldırısını kınıyor, şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Cumhuriyet, sadece bir yönetim şekli değil;

aynı zamanda bir kültür ve sanat anlayışının inşasıdır. Bugün gerçekleştirdiğimiz sergide; farklı disiplinlerin bir araya geldiği sanatçılarımızın özgün yorumları ve teknikleriyle yaptığı karma eserler yer almakta. Her bir eser, sanatçının özgün bakış açısını ve cumhuriyetimizin değerlerine duyduğu saygıyı yansıtmaktadır.

Bu bağlamda, sanatçılarımızın gösterdiği yaratıcı emeklere çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

22.Geleneksel Ulusal-Davetli Cumhuriyet Sergisi "Sanatın Işığında Cumhuriyet'in 101. Yılı" Sergisi küratörlüğünü Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Zülbiye Sevgili Polat, yardımcılığını da Dr. Öğr. Üyesi Ahsen Günbulut üstlendi.

Çeşitli eserlerin bulunduğu serginin açılış kurdelesi kesilerek protokol üyeleri sergiyi gezdi. Sergi 31 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

yukarı çık
0
Paylaşım