Menu
RSS
Akdeniz'de 4,2 Büyüklüğünde Deprem

Akdeniz'de 4,2 Büyüklüğünde Deprem

AFAD'dan alınan bilgiye göre A...

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Krize Sebep Olanlardan Başlatılmalıdır

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Kri…

TMMOB Şehir Plancıları Odası t...

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Araştırma’nın "Bu Pazar se...

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kişi hayatını kaybetti

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kiş…

Bakan Yerlikaya, “Lütfen aşırı...

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 1295 Yaralı

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 12…

İçişleri Bakanı Yerlikaya, bay...

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam Kapıda!

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam …

Temmuz ayında, genel seçim ve ...

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Yurttaşlar bırakın kurban alma...

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca b...

Prev Next

TUSKON'a 'FETÖ' Operasyonu; Dev Holdinglere Arama Ve Gözaltı Kararı

TUSKON'a 'FETÖ' Operasyonu; Dev Holdinglere Arama Ve Gözaltı Kararı

'FETÖ' iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında TUSKON ve Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavalarının da aralarında bulunduğu üye şirketlerine 15 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.

187 şüpheli hakkında gözaltı, 'Terör örgütünün finansmanı', 'Terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü kurmak ve yönetmek' suçlarından gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı verilen 187 kişilik listesinin bir numaralı isminin TUSKON Başkanı Rızanur Meral olduğu belirtildi. Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nda da arama yapılıyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 'FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik başta Fatih, Şişli, Kağıthane, Pendik ve Şile ilçelerinde tespit edilen 100'e yakın adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Habertürk'te yer alan habere göre, darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında örgütün mali yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı. Operasyonda ünlü işadamlarının da isminin geçiyor. Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nda da arama yapılıyor, gözaltı listesinde TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in de adı var.

İş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında TUSKON ve üye şirketlere operasyon başlatıldığı iddia ediliyor. Sabah'tan Nazif Karaman'ın haberine göre, 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 15 ilde 1000 polisle gerçekleştirilen operasyon kapsamında Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nda da arama yapılıyor. Gözaltı listesinin bir numarasında da TUSKON Başkanı Rızanur Meral var. Meral'in yurtdışında olduğu belirtiliyor.

Operasyon kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah Fatih, Şişli, Kağıthane, Pendik ve Şile ilçelerinde tespit edilen 100'e yakın adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Polisler, Kadıköy Acıbadem Caddesi üzerindeki bir siteye girdi. Sitede arama kararı bulunan bir daireye giren ekipler arama yaptı.

Gözaltı listesinde ünlü patronların adı

Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı'nın ev ve iş yeri adreslerinde arama gerçekleştirildiği öne sürüldü. Yine gözaltı listesinde Eroğlu Holding patronu Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu'nun da bulunduğu ileri sürüldü. Bu iş adamlarının adreslerinde de arama gerçekleştirildi.

yukarı çık
0
Paylaşım