Menu
RSS
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Örnek Bir Belediyecilik Yapacağız

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Ö…

Antalya Büyükşehir Belediyesi’...

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz Alkışlarla Karşılandı

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz…

Antalya Büyükşehir Belediyesi ...

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücadelesini Kazandı ve Tahliye Oldu

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücad…

Antalya'nın Konyaaltı ilçesind...

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğrenciler Okula Gönderilmeyecek

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğren…

“Müfredatı Geri Çekin Platform...

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

CHP meclis gurubunda CHP Genel...

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Oldu

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine ...

Prev Next

Büyük Usta Otyam Saygıyla Anılacak

Büyük Usta Otyam Saygıyla Anılacak

Muratpaşa Belediyesi, kalemini, fırçasını, objektifini yüreğine takan adam Fikret Otyam'ı, ölümünün birinci yıldönümünde onun adını verdiği Sanat Parkı’nda çok sevdiği baraklar ve bozlaklarla anacak.

Geçen yıl 8 Ağustos günü, 89 yaşında hayata veda eden gazeteci – yazar, ressam, fotoğraf sanatçısı Fikret Otyam ölümünün birinci yıldönümünde Muratpaşa’da anılacak.

Cuma günü Muratpaşa Belediyesi’nin büyük ustanın adını verdiği Konyaaltı Caddesi’nde bulunan Fikret Otyam Sanat Parkı’nda anma programı saat 19.00’de başlayacak.

Farlılıklarımız Zenginliğimizdir

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 12 Ağustos Cuma günü saat 19.00’da Fikret Otyam Sanat Parkı’nda yapılacak anma programına tüm sanat dostlarını davet etti.

Anadolu’nun çok farklı kültürlerin bir kesişim noktası olduğunu belirten Uysal, "Farklılıklarımızın ne kadar büyük bir zenginlik olduğunu Fikret Otyam’da görebilirsiniz.

Yazdıklarında ve resmettiklerinde bu farklılığı görebilirsiniz. Fikret Otyam’ın sanat eserlerinde bütün etnik kökeni, kültürü, durumu, farklılıkları ne olursa olsun insanların kardeş olduğunu görebilirsiniz.

Fikret Otyam’ı tanıma şansı yakalamamış yeni kuşakların onun sanatıyla, röportajlarıyla ve onun dünyaya bıraktığı mesajla ilgilenmelerine vesile olursak, amacına uygun bir şey yapmış oluruz" şeklinde konuştu.

Baraklar Ve Bozlarla

Muratpaşa Belediyesi’nin anma programına Otyam’ın eşi Filiz Otyam’ın yanı sıra Medical PARK Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ve sevenleri katılacak.

Etkinlikte Otyam’ın çok sevdiği barakları ve bozlakları ise Muratpaşa Belediyesi Mesleki Eğitim ve Sanat Topluluklar (MEST) Türk Halk Müziği Grubu’nun eşlik edeceği Opera Sanatçısı Emre Aytekin ve Halk Müziği Sanatçısı İlke Türkdoğan seslendirecek.

yukarı çık
0
Paylaşım