Menu
RSS
Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam Kapıda!

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam …

Temmuz ayında, genel seçim ve ...

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Yurttaşlar bırakın kurban alma...

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca b...

Bayram Tatilinin İlk Günü: 24 Saatte 852 Trafik Kazası

Bayram Tatilinin İlk Günü: 24 Saatte 852 Trafik Ka…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,...

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Örnek Bir Belediyecilik Yapacağız

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Ö…

Antalya Büyükşehir Belediyesi’...

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz Alkışlarla Karşılandı

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz…

Antalya Büyükşehir Belediyesi ...

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücadelesini Kazandı ve Tahliye Oldu

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücad…

Antalya'nın Konyaaltı ilçesind...

Prev Next

Burdur CHP Başkanı Kadir Koç’tan Gecikmeli Seçim Değerlendirmesi

Burdur CHP Başkanı Kadir Koç’tan Gecikmeli Seçim Değerlendirmesi

CHP İl Başkanı Kadir Koç, “Yerel seçimlerde 800- 2000’e yakın oy artışı gerçekleştirmişiz. İl Genel Meclisi seçimlerinde ise iktidarız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kadir Koç, CHP İl Binasında düzenlediği basın açıklamasında CHP’nin Burdur’daki seçim sonuçlarını değerlendirdi. Cumhuriyet Halk Partisinin yerel seçimlerde AK Parti ile başa baş bir seçim götürdüğünü ve CHP’nin oylarında ciddi artışlar yaşandığını kaydetti.

Halkın oyunun İl Genel Meclisi Üyesi seçimlerinde sandığa yansıdığını ve CHP Burdur’un, İl Genel Meclisi Üyesi seçimlerinde 11 üye ile iktidar olduğunu açıkladı.

CHP İl Başkanı Kadir Koç basın açıklamasında şöyle konuştu: “Çalışmalarımızdan dolayı gecikmeli bir basın toplantısı gerçekleştiriyoruz.  Seçim değerlendirmesinde Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’de büyük başarı sağladığı gibi Burdur’da da büyük başarı sağlamıştır.

Bunun sayısal veri olarak söylediğimde İl Genel Meclisi biliyorsunuz, parti oyu demektir. Belediye başkanlıkları ayrıdır, il genel meclisi ayrıdır. AK Parti yüzde 35.60, Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 34.53 yani 1 puanlık fark, sayısal olarak 1700 fark kalmış,

59 bin 646-57 bin 849, 2023 milletvekili seçimlerinde Avrupa oyları dahil AK Parti 67 bin 690 oy, sadece Burdur oylarında 64 bin 949, Cumhuriyet Halk Partisi 55 bin 984 oy yani burada da 800-2 bine yakın bir oy artışı gerçekleştirilmiştir. AK Parti ile başa baş gelinmiştir.

Bizim rakibimiz AK Parti falan değildir. Ben bunu söylerken AK Parti’nin önde olduğunu ima etmek ya da söylemek için ifade etmedim. Bizim hedefimiz iktidardır. Burdur’da birinci parti olduğumuz gibi Burdur’da da üç milletvekilini, 3-0 yapmamak gibi bir durum söz konusu değildir.

Niye yapmayalım. Bundan sonra bunu yapmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şimdi bu başarıyı sağlayan başta ilçe örgütlerine, Gençlik Kolları, Kadın Kolları, CHP Üyelerine ve CHP’ye gönül veren insanlara huzurunuzda teşekkür ediyorum çünkü CHP artık halkın partisidir.

Halkçı parti, yoksulun, garibin partisidir. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi olduğu gibi 9 Eylül 1923’te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet kurulmuştur ve Cumhuriyeti kuran bir partidir. Hiçbir zaman evladını aç bırakmaz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti de Cumhuriyet Halk Partisi’nin evladıdır. Hiçbir zaman onu aç bırakmaz, bütün insanlarının yatağa aç girmemesi için uğraş verir ve çaba gösterir. Tabi ki yanlış yorumlar, yanlış karalamalar söz konusu gerçekleşti.

Bunlar bizleri de üzdü ama gerçek böyle değildir. Gerçek farklıdır.

 “İl Genel Meclisinde İktidarız”

İl Genel Meclisi Üyelerimiz malumunuz 4 iken 11 üye sayısını bu seçimlerde yakaladık. Burada emek veren yine aynı şekilde ilçeler, il yönetimi, ilçe yönetimleri, kadın ve gençlik kolları ve Cumhuriyet Halk Partisi sevdalılarına yine teşekkür ederim. Şu anda iktidardayız.

Tabi ki tam anlamıyla olmasa da Özel İdare’de iktidarın nimetlerinden yararlanacağız ama bizim yararlanmamız adı geçen AK Parti gibi değildir. İşte benden olan köye yardım gitsin, benden olmayan köye yardım gitmesin. Yok.

Her tarafta insan yaşıyor, her tarafta canlı yaşıyor, bütün insanların yaşadığı beldelere, köylere hizmet etmek bizim birincil görevimizdir. Onun için bizim köy ayrımı, belde ayrımı, ilçe ayrımı yapma gibi bir durum söz konusu olamaz. İhtiyaç olan her şeyi gerçekleştiriyoruz.

Örneğin bir tane somut örnek vereyim, Askeriye ve Yeşilbaşköy’e daha önceki yıllardan doğalgaz projesi gerçekleşiyor ve komisyondaki arkadaşlar 3 CHP’li, 1 MHP’li, 3 AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi var. Yani Cumhuriyet Halk Partisinden bir tane kişi oy vermese, bu projenin geçmesi mümkün değildir.

Demek ki Cumhuriyet Halk Partisi, gerçekten halkın partisidir. Halkını düşünen parti ama bunun tersine işte hala aynı bu tip reklamlarla gidip o köylerde doğalgazı biz getirdik, yok öyle bir dünya, sen falan getirmedin, Cumhuriyet Halk Partisinin 3 tane üyesi ile 1 MHP, 3 AK Parti’nin oyu ile oybirliği ile kabul edildi.

Hiç oy vermeyen bir arkadaşımız da olmadı.” Burdur Gazetesi

yukarı çık
0
Paylaşım