Menu
RSS

Cumhuriyet İçin Antalya Elele Platformu 23 Nisan İçin Bir Araya Geldi

Cumhuriyet İçin Antalya Elele Platformu bileşenleri kahvaltılı toplantıda buluştu. Bileşenlerin hemen tümünün katılım sağladığı toplantıda konuşan Platform sözcüsü ve ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, “31 Mart’ta bir nefes aldık. Evet, güzel bir bahar havasındayız.

Böylesi güzel bir bahar sabahında sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyuz” dedi.

Tehlikenin henüz geçmediği vurgusunu sık sık yapan Daş konuşmasında şunlara değindi:

“5 Mayıs 2012’ydi. Ulusal bayramlar Yönetmeliği değiştirildi. Atatürk anıtına kurumların çelenk koyması yasaklandı. Okullarda bayramlar, programlar çıkarıldı. Aslında ulusal bayramlarımızın resmi kurumlarda kaldırıldığı tarihtir.

Platformumuz bu gelişmeler üzerine Antalya’da fener alayı düzenlemek için Antalya Valiliği’ne başvurduk. Valilik te Kepez’de bize üç yer gösterdi. Biz de dönemin büyükşehir belediye başkanımıza birlikte fener alayı düzenleme önerisi götürdüğümüzde seve seve dedi.

Hatırlarsanız 19 Mayıs 2012’de Konyaaltı sahilimizden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyerek kutlamamızı taçlandırmıştık.

Büyükşehir belediyesini kaybettikten sonra Muratpaşa Belediye Başkanımız Ümit Uysal’a gittik ve başkan da bu devamlılığı sağlarız dedi.

31 Mart’ta bir nefes aldık. Evet, güzel bir bahar havasındayız. Böylesi güzel bir bahar sabahında sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyuz.

Derin bir nefes aldık ama tehlike geçmedi. Gaziantep büyükşehir belediyesini takip ettiyseniz tehlikenin nasıl devam ettiğini görürsünüz. Yine mahalli idarelerin yetkilerinde değişiklik yaparak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na aktarmalar söz konusu, tehlike devam ediyor.

Dolayısıyla İstanbul üzerinden Türkiye’yi federatif bir yapıya götürmek için algı operasyonları hızla devam ediyor.

Bu anlamda uyanık olmak ve dayanışmamızı arttırarak ve güçlendirerek götürmek hepimizin temel görevidir diye düşünüyorum.

23 Nisan Bayramı’mızı da büyükşehir belediyesi ile yapma noktasında bir çalışma söz konusu ve 23 Nisan Salı günü yine varyanttan yürüyüşümüz başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüşle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı kutlayacağız.

Bu fener alayı dosta düşmana birlik içerisinde olduğumuz mesajının verilmesi için çok önemli.

23 Nisan Bayramı’mızda da büyükşehir belediyemizin düzenleme yapmasıyla böylece tüm ulusal bayramlarımızı dört dörtlük kutlayarak yerelde ve genelde birlikteliğimizi göstereceğiz”

Daha sonra bir konuşma yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bizim ulusal bayramlarımız ne kadar milliyse o kadar da evrenseldir dedi.

Uysal içinde bulunduğumuz İslam dünyasında aydınlanma hareketinin sembol günleri diyerek milli bayramların önemine değinen Uysal şunları söyledi:

“Bizim milli bayramlarımız sadece milleti birleştiren, kenetleyen bayramlar değil, aynı zamanda dünyanın bu bölgesindeki aydınlanma hareketlerinin sembol günleridir. Aydınlık meşalesinin önemli günleridir.

Dünyadaki 100 İslam ülkesi, filancanın güdümünde, falancanın yaptığı yorumla dünyada çok sıkıntılı, 4. Planda yaşam sürdürüyorsa, işte bizim milli bayramlarımız o zinciri kırma bayramlarıdır. Ne kadar milliyse o kadar evrenseldir de.”

yukarı çık
0
Paylaşım