Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP’li Ahmet Kumbul Serdengeçti Parkı Hakkında Sert Konuştu

  • Yazan 
CHP’li Ahmet Kumbul Serdengeçti Parkı Hakkında Sert Konuştu

Değerli Basın Mensupları, Sevgili Hemşerilerim ve Yol Arkadaşlarım, Bildiğiniz gibi bu parka Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Osman Yüksel Serdengeçti adı verilmiştir. Kimdir bu zat? Hangi kaygılarla ismi bir parka verilmiştir? Cumhuriyete ve devrimlerine karşı olan, bütün ününü ve varlığını da bu karşıtlık üzerine kuran tartışmalı bir kişidir.

Bu kişinin adını yaşatmak için bir parka veren Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin AKP li ve MHP li üyelerine biz CHP Grubu olarak karşı çıktık. Bu tartışmalı ismin yerine Şehidimiz Er Uğur Yıldız’ın adının verilmesini önerdik. Ama artık çok iyi tanıdığımız malum gerici ittifak ne yazık ki bu önerimize karşı çıktı. Acaba MHP’li meclis üyeleri Cumhuriyet ve devrim karşıtı bu zatı tanıyarak mı kabul oyu verdiler?

Bu zatın yazdıkları, siyaset yelpazesinde oradan oraya savruluşları ve milleti reddedip ümmeti savunan fikirleri hakkında gerçekten bilgileri var mı acaba bu milliyetçi arkadaşların?

Bu Parka bu Zat’ın adını vermek; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyet’in kurucu kadroları ve yapılan devrimler için söylediği "Yapanlar onlardı, yaratanlar onlardı, partilerinden bahsederken şerefli partimiz diyorlardı. On yılda on beş milyon genç yaratmışlardı. Tam 27 yıl tanrılar gibi konuştular. Firavunlar gibi saltanat sürdüler. Yediler, içtiler, kustular” sözlerini onaylamak anlamını taşır.

Bu parka bu zatın adını vermek, kurduğu üniversitelerle, Köy Enstitüleriyle, eğitim şuralarıyla Türk kültürü ve eğitimine yaptığı unutulmaz hizmetlerle Cumhuriyetimizin efsane Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’e yönelttiği “Yüksek makamın alçak vekili” tanımlamasını onaylamak anlamını taşır. Bu onayı veren kişileri, bu kararlarını bir kez daha düşünmeye davet ediyorum.

Öncelikle bir hususun altını çizmek istiyorum. Burada yer alan bu tanıtım yazısı gerçekleri yansıtmamaktadır. Kent tarihçisi olarak tanıdığımız ve kent hafızasına katkılarını takdir ettiğimiz Hüseyin Çimrin’in imzasını taşıyan güya tanıtım yazısından büyük bir üzüntü duyduk. Sayın Hüseyin Çimrin’e çağrı yapıyoruz:

Tarihi olay ve olguları çarpıtan, Cumhuriyetimizin kurucu kadrolarına ve Cumhuriyetimize karşı tümüyle haksız iddiaları içeren ve internetten toplama olduğu belli olan bu metnin altından imzanızı çekin. Bu haksızlığa ortak olmanız bugüne kadar ki emeklerinize karşı duyduğumuz saygıyı sorgulamamıza neden olmaktadır.

Bir başka çağrımız ise Menderes Türel’e. Sayın Türel geçen gün yaptığınız konuşmada Çallı Kavşağından kaldırılan Atatürk heykelinin nereye konulacağını bilmediğinizi çünkü oradaki üst geçidi kendinizin yapmadığını ifade ederek eklemişsiniz “Gazi Mustafa Kemal’in izlerini kim silmeye kalkışırsa karşısında beni bulur” diye.

Polemiğe gelince maşallah pekiyisiniz de, bütün ömrünü Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini, kurduğu Cumhuriyeti ve izlerini silmek için harcamış bu Serdengeçti’nin adının ne işi var şehrin ortalık yerinde o zaman? Mademki bu kadar Cumhuriyete ve Atatürk’e bağlısınız kaldırın bu Cumhuriyet karşıtı yazıyı buradan. Değiştirin bu Parkın adını ve Şehidimiz Er Uğur Yıldız’ın adını verin. O zaman anlarız derdiniz polemik mi, yoksa gerçekten de yüreğinizde biraz Cumhuriyet ve Atatürk sevgisi var mı?

yukarı çık
0
Paylaşım