Menu
RSS

Yardımına Engel Tanımayanlar Derneği koştu

  • Yazan 
Yardımına Engel Tanımayanlar Derneği koştu

Antalya’nın Alanya İlçesinde yaşamını tek başına sürdürmeye çalışan felçli Adnan Menderes Özel’e Engel Tanımayanlar Derneği’nin yardım eli uzandı. Dernek Başkanı Özkan Gönenç, Özer’i evinde ziyaret ederken Özer, Alanya Devlet Hastanesi’ne yatırıldı.

Arkadaşıyla şakalaşırken boyun omuriliği kırılarak sakatlan Adnan Menderes Özel yaşadığı zor günlerden Engel Tanımayanlar Derneği’nin de katkıları ile kurtuldu. Alanya Mahmutlar Gökyüzü Sitesi C Blok’ta yaşamını tek başına sürdürmeye çalışan Adnan Menderes Özer’e yıllarca İngiliz vatandaşları tarafından bakılmış olmasına karşın bir süre sonra bakıcılar da bakmamaya başlamış. Bakımsız kalan Özer’in bir süre sonra etlerinde çürüme meydana gelirken yer yer kurtlanmalar da başlamış.Acılar içerisinde yaşamını idame ettirmeye çalışan Adnan Menderes Özer’in çığlığını Engel Tanımayanlar Derneği duydu.

Antalya’dan Alanya’ya eşi Hilal Gönenç giden dernek başkanı Özkan Gönenç, Özer’in yaşadıklarının bir insanlık dramı olduğunu kaydetti. Özer’in bakımının Alanya Devlet Hastanesi Evde Bakım Servisi tarafından yapılmasına karşın bir süre sonra çalışanlarının kendisine geldiğini tiksindiklerinden dolayı alt bakımını ve pansumanını yapamadıklarını beyan ederek bakımı bıraktıklarını dile getiren Özkan Gönenç, yaptıkları girişimler sonucu Adnan Menderes Özer’i ilk etapta Alanya Devlet Hastanesi’ne alındığını dile getirdi.

Özkan Gönenç, “Bizler nerede bir engelli vatandaşımızın sorunu varsa oraya elimizden geldiğince koşmaya çalışıyoruz.Yaşanan bu insanlık dramına sessiz kalamazdık. Adnan Menderes Özer’in tedavi sürecinin yeniden başlamasına aracı olan AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse’ye ve AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu’na teşekkür ediyoruz. Alanya Devlet Hastanesi’ne yatırılan oradan da Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne plastik cerrah olmaması nedeniyle sevk bekleyen hastamız Eğitim Araştırma tarafından kabulünü beklemektedir” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım