Menu
RSS

Aybar: Ülkemiz Eşi Görülmemiş Bir Barbarlığa Sahne Oluyor

Aybar: Ülkemiz Eşi Görülmemiş Bir Barbarlığa Sahne Oluyor

11.Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 14-20 Mayıs tarihleri arasında izleyiciyle buluşuyor! Muratpaşa Belediyesi, DİSK, KESK, TMMOB, Halkevleri tarafından organize edilecek olan 11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başlıyor.

Festival süresince 14-20 Mayıs arasında, 18 adet uluslararası, 42 adet de Türkiye’den olmak üzere toplam 60 adet uzun ve kısa kurmaca, belgesel film seyirciyle buluşacak olan filmler, Burdur belediyesi, Yeşilova belediyesi, İbradı belediyesi, Manavgat belediyesi, Muratpaşa belediyesi salonları ile Antalya merkezde DİSK, KESK, HALKEVİ, ÇGD Gazeteci Evi, Hacı Bektaş Vakfı-Cemevi binalarında gösterimi yapılacaktır.

Konu ile ilgili ortak basın toplantısı düzenleyen kuruluşlar, “Bu yıl festivalimizin temasını “Barbarlığa karşı umut öyküleri” olarak belirledik.

7 Haziran seçimlerinden bu yana, bir yıla yakın süredir tarihimizde eşi görülmemiş bir barbarlığa sahne oluyor ülkemiz. Katliamlar, baskılar ve işçi kıyımları ile geçen bu bir yıl, her şeye rağmen barış, demokrasi ve özgürlük umudumuzu tüketmedi. Türkiye işçi sınıfı bütün zorluklara rağmen 1 Mayıs’ta meydanları doldurarak umudu yeniden gösterdi” dedi.

Ortak basın açıklamasını okuyan DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ve Genel-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Cemal Aybar, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Yılda bir kez insanlara evlerinden çıkıp bir salonda başka insanlarla buluşma şansı yaratmanın, bunu da isçi filmleri aracılığı ile evrensel bir buluşma haline getirmenin öneminin farkındaydık.

İçinde yaşadığımız toplumda egemen medyanın evlerimize soktuğu ve bizi her evin kendi yalnızlığında izlemeye davet ettiği, tüm gerçekliklerin imajla yer değiştirdiği kapitalizmin sonsuz gösterisi yerine, sokağa çıkmak, başka insanlarla bir arada olmak, gerçekle yüzleşmek ve en önemlisi bunu bir şenlik olarak gerçekleştirmek gerektiğini amaçladık.

Ayrıca işçi filmlerinin insanı sinemanın düşsel dünyasına sokmak yanında, emeği ile geçinen insanların, işçilerin, kadınların, mültecilerin, ezilenlerin yani tüm yoksulların sıradan yaşamlarını, zorluklarını ve mücadele deneyimlerini umutlarını perdeye yansıtarak gündelik gerçekliğimizi gözler önüne sereceğini ve daha güzel bir geleceği düşleme olanağı tanıyacağını düşünüyorduk.

Bunu yaparken, giderek ticarileşen, yarışmalarla rekabeti meşrulaştıran ve böylece kapitalist kültür endüstrisine neye yatırım yapması gerektiğine dair önbilgi sağlayan film festivallerinin tersine gösterimlerimizi ücretsiz, festivalimizi yarışmasız yaptık.

11.Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 1 Mayıs’ın ardından İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak başladı, Anadolu’ya yayılarak devam ediyor. Festival kapsamında bu yıl “Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri” teması ile toplam 60 film gösterilecek. Gösterimler her yıl olduğu gibi ücretsiz olacak.

Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve ülkemizde işçi filmi üretimini özendirmeyi amaçlayan İşçi Filmleri Festivali DİSK / Sine-Sen, DİSK /DEV SAGLIK-iş, DİSK/Basın-iş, Türk-iş / Tez-Koop-İş, Türk-iş / Tek Gıda-iş,  KESK / SES, TTB,  Halkevleri, Sendika.Org ve ÇapulTV tarafından düzenleniyor.

11.İşçi Filmleri Festivalinin Antalya açılışı 14 Mayıs Cumartesi günü Saat:19.00’da Meltem Çarşısında yapılacak. Açılışta, Antalya’da Emek ve demokrasi mücadelesinde yitirdiklerimiz, emeği geçenler için plaket töreni yapılacak, Antalya Halkevi kadın korosu ve Ezginin Günlüğü sahne alacak ve madencilerin yaşamını anlatan yönetmenliğini Metin Kaya’nın yaptığı “Soluk” filmi gösterilecek”

yukarı çık
0
Paylaşım