Menu
RSS

Türk-Alman Su İşbirliği Günleri’nin Dördüncüsüne Antalya Ev sahipliği Yapacak

  • Yazan 
Türk-Alman Su İşbirliği Günleri’nin Dördüncüsüne Antalya Ev sahipliği Yapacak

Geçtiğimiz son üç yıldan bu yana German Water Partnership (GWP) tarafından yılda bir kez Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen Türk-Alman Su İşbirliği Günleri’ne bu yıl 23-24 Eylül tarihleri arasında Antalya evsahipliği yapacak.

Antalya’da Rixos Downtown Otel’de gerçekleştirilecek olan sektörel buluşma iki gün sürecek. Toplantıda sanayi ve turizmde, merkezi ve yerel yönetimlerde su ve atık su konularında güncel ve gelecekte beklenen sorunlar, bunların çözümlerine dönük teknolojiler ve iki ülke arasındaki işbirliği imkanları ele alınacak.

Açış konuşmaları için Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Almanya Çevre Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Helge Wendenburg, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün davetli olduğu etkinlik, su ve atıksu teknolojileri alanından kurumları ve firmaları yılda bir kez bir araya getirmeyi hedefliyor.

4.Türk-Alman Su İşbirliği Günleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği tarafından destekleniyor. German Waterpartnership bu etkinliği Türkiye’deki yerel partneri LinkTurkey ile işbirliğinde gerçekleştiriyor.

2011’de Ankara ile başlayıp, İstanbul ve İzmir’in ardından Antalya’da start alacak olan Türk-Alman Su İşbirliği Günleri kapsamında, özel sektör, yerel yönetimler, kamu ve birliklerden uzman ve yetkililer, suyun etkin kullanımı ve sürdürülebilir ekonomisini, çevreye duyarlı teknolojileri, çözümler ve işbirliği imkanlarını masaya yatıracaklar.

Toplantıların ana başlıkları şu konulardan oluşuyor:

  • Su Temininde Su Kaçaklarının Önlenmesi ve Su Kalitesi
  • Su Yönetiminde Bütünsel Enerji Verimliliği
  • Sediment ve Yeraltı Su Kaynakları Yönetimi ile Doğal Kaynakların Korunması
  • Arıtma Çamuru ve Yeniden Değerlendirme
  • Sanayi ve Turizm Sektöründe Su ve Atık Su Yönetimi ve Suyun Yeniden Kullanımı
  • 6360 Sayılı Kanun ve Yerel Yönetimlerle İlgili Gelişmeler

Almanya’dan sektörün önde gelen firmalarından toplam 22 şirket Türk-Alman Su işbirliği Günleri’ne katılmak üzere Antalya’ya geliyor. Bunlar sırasıyla şöyle: AVK Mittelmann; Binder; DB Sediments, Festo; Hach Lange, Helmholtz-Zentrum (UFZ), Gebrüder Heyl; ITN Water Filtration LAR Process Analysers; Berlin Fuarı, Münih Fuarı, Microdyn-Nadir; Mitsubishi Electric Europe; Nivus;Remondis Aqua International; Seba Dynatronic Mess- und Ortungstechnik; Hermann Sewerin; Sülzle Kopf Anlagenbau; Tilia Umwelt; Voelkel Industrie Produkte; WE-Consult Ltd. ve Wilo SE

yukarı çık
0
Paylaşım