Menu
RSS

Şeriata Karşı Laiklik, Zulme Karşı Adalet İçin 31.Yılında 2 Temmuz’da Alanlardayız!

Şeriata Karşı Laiklik, Zulme Karşı Adalet İçin 31.Yılında 2 Temmuz’da Alanlardayız!

Antalya Alevi Bileşenleri ve Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Sivas Madımak’ta katledilen 332 canımız için Attalos Meydanı’nda anma ve protesto eylemi gerçekleştirdi.

Bir dakikalık saygı duruşu sonrası Pirsultan Abdal Antalya Şube yöneticisi Zeynep Şahin tarafından okunan basın metninde “Normalleşme, tek adam rejiminden vazgeçilerek tüm kimliklerin eşit olarak temsil edildiği parlamenter sisteme geçiş ile olacaktır.

Alevilerin tüm itirazlarına rağmen kurulan “Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı”nın kapatılmasıyla olacaktır. Biz Aleviler, ezilenler ve ötekileştirilenler bir kez daha diyoruz ki; katliamın üzerinden 31 yıl geçmiş olmasına rağmen, bu acıyı ve öfkeyi unutmadık, unutturmayacağız” denildi.

Madımak katliamında canını yitirenlerin isimler itek tek söylenerek “YAŞIYOR’ denildi.

Şahin yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“2 Temmuz 1993 Cuma günü, Madımak otelinde yaşatılan katliamın üzerinden 31 yıl geçti. 4. Pir Sultan Abdal’ı anma etkinliklerinde gerici, ırkçı, faşistler tarafından, 33 aydınımız, ozanımız, sanatçımız, semah dönen gençlerimiz, kısacası AYDINLIK GELECEĞİMİZ Madımak Oteli Ateşe verilerek katledilmiştir.

Haberin Videosu:

Sivas katliamı, tıpkı Malatya, Maraş, Çorum, 1 Mayıs 77, Beyazıt, Gazi katliamları gibi karanlıkta bırakılmış, arkasındaki güçler kasıtlı olarak ortaya çıkarılmamıştır. Sivas’ta saldırganların engellenmemesi, katliamın üstünün örtülmesi ve sadece birkaç kişinin göstermelik cezalar alması,

geçmişte yaşanan benzer katliamların ortak özelliği olarak dikkat çekmektedir. Sivas katliamının hedefi başta Aleviler olmak üzere, resmi ideolojinin dışında kalan kimlik, inanç ve mezhepler, yıllarca ezilen, sömürülen ve yok sayılanlar olmuştur.

Haberin Videosu:01

Türkiye’de geçmişte halkları birbirine karşı kışkırtarak kitlesel katliamlara ve cinayetlere zemin hazırlayanlar, bugün ısrarla ayrımcı, tekçi, otoriter, ırkçı ve gerici politikalarını sürdürmekte, halkların barış içinde bir arada yaşama iradesini engellemek adına

Kayseri ve birçok yerde saldırılar artmaya devam etmektedir. Baskının, ayrımcılığın ve sömürünün devam etmesinden yana olan güçler, işlenen katliamların üzerindeki karanlık perdeyi kaldırmadıkları gibi, bugün de halklar üzerinden savaş politikalarını derinleştirmektedirler.

Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen Sivas katliamının 31. yılında acımız ve öfkemiz her geçen gün artarak devam ediyor. Madımak Katliamı, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur ve zaman aşımı kararını kabul etmiyoruz. Cumhuriyet tarihinin en barbar katliamının üzerinden 31 yıl geçti ve

bu sürecin 22 yılında AKP iktidardadır. İktidarlarının ilk gününden beri de katliamcı zihniyetin lehinde taraf olmuştur. Katillerin avukatlığını yapanları milletvekili yaparak işe başlayan AKP, sonunda suçları sabit olan ve hüküm giyen katilleri de affederek serbest bırakmıştır.

İnsanlığa karşı işlenmiş bir suç olan bu katliamın yapıldığı Madımak Oteli’nin utanç müzesi olması yönündeki taleplerimizin karşılanması bir yana, cezaevinde kaç kişinin tutuklu olduğuyla ilgili dahi bilgi verilmemektedir. Şu günlerde siyasette normalleşmeden bahsedilmektedir.

Eğer normalleşme adına bir adım atılacaksa ise, Diyanet İşleri’nin bütçesini tamamen sıfırlayarak, okullarda zorla verilen din derslerini kaldırarak, Alevi köylerine cami yapılmasından vazgeçilerek, AHİM’in Aleviler ile ilgili verdiği kararları uygulayarak ve

Madımak Oteli’ni utanç müzesi yaparak başlanmalıdır. Asimilasyonun ve inkârın suç kapsamına alındığı, her türlü nefret söyleminin yasaklandığı bir iklim yaratarak normalleşme olacaktır.

Normalleşme, tek adam rejiminden vazgeçilerek tüm kimliklerin eşit olarak temsil edildiği parlamenter sisteme geçiş ile olacaktır. Alevilerin tüm itirazlarına rağmen kurulan “Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı”nın kapatılmasıyla olacaktır.

Biz Aleviler, ezilenler ve ötekileştirilenler bir kez daha diyoruz ki; katliamın üzerinden 31 yıl geçmiş olmasına rağmen, bu acıyı ve öfkeyi unutmadık, unutturmayacağız.

yukarı çık
0
Paylaşım