Menu
RSS

ODTÜ Antalya Mezunları Derneğinin Cumhuriyet Balosu

  • Yazan 
ODTÜ Antalya Mezunları Derneğinin Cumhuriyet Balosu

Temel amacı ODTÜ öğrencilerine burs vermek ve Antalya ile birlikte tüm Akdeniz bölgesinde ODTÜ nün tanıtımı olan ODTÜ Antalya Mezunları Derneği 28 Ekim 2014 Salı akşamı Sealife Hotelde geniş katılımlı bir CUMHURİYET 91. YIL Kutlama balosu düzenledi.

Cumhuriyetimizin 91. Yıldönümü balosuna 100 ün üzerinde ODTÜ mezunu ve ODTÜ dostu katıldı. Geleneksel hale getirilen baloda Cumhuriyetimizin ilanı ve kurtuluş savaşı dönemlerine ait dia gösterisi oldukça ilgi çekti. Dia gösterisini müteakip efe gösterisi yapıldı. Dernek Başkanı Yıldırım Şimşek yaptığı konuşmada tüm ODTÜ camiasının Cumhuriyetin gönüllü birer neferi olduğunu vurgulayarak Ulu Önder Atatürk ün “Sakın bir kurtarıcı bekleme, yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım ”Sözünün günümüzde ne kadar anlamlı olduğunu belirtti.

Sy  Şimşek, konuşmasını  bu  ülkenin aydınlarına yönelik Cumhuriyetimizin en önemli ATATÜRK mesajı ile tamamladı: “Siyasal kavgaların çoğu basittir. Ama toplumsal çalışma her zaman verimlidir. Bizim aydınlarımız buna çalışmalı. Neden Anadolu’ya gelip uğraşmazlar? Neden milletle doğrudan doğruya ilgilenmezler? Memleketi gezmeli; milleti tanımalı. Eksiği nedir görüp göstermeli. Milleti sevmek böyle olur. Yoksa lafla muhabbet fayda vermez.”

Marşlar eşliğinde gelen Cumhuriyet pastası Başkan Yıldırım Şimşek ile birlikte Yönetim Kurulu Üyesi Aytaç Aras la beraber kesildi. Bir sonraki yıl düzenlenecek 92. Cumhuriyet kutlamalarında buluşmak üzere sözleşen üyeler, emeği geçen Dernek Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti.

yukarı çık
0
Paylaşım