Menu
RSS

‘En fazla bir Alevi ölmüş olur, ne olacak’ diyen doktora karşı eylem

  • Yazan 
‘En fazla bir Alevi ölmüş olur, ne olacak’ diyen doktora karşı eylem

Avcılar’da çocuğa yanlış ilaç yazan ve itirazları “Ne olacak en fazla bir Alevi ölmüş olur” şeklinde yanıtlayan doktora ve gericiliğin hayatın her alanına sirayet etmeye başlayan gerici-ayrımcı bu tarz uygulamalara karşı halk sokağa çıktı ve hesap sordu.

İstanbul Avcılar’da Yeşilkent 2 No’lu Sağlık Ocağı’nda doktor bir aileye yanlış ilaç yazmış, ilacın çocuğunu öldürübilecek tehlikede olduğunu anlayan anne daha sonra doktora itiraz etmişti. Annenin ifadelerine göre doktor da ‘Yahu ne olacak, en fazla bir Alevi çocuğu ölmüş olur’ şeklinde bir ifade sarfetmişti.

Avcılar’da halk gerici ve ayrımcı bu yaklaşıma karşı bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından okunan basın açıklamasında

“…İktidarın ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı politikaları sokakta vücut bulmaya başlamıştır. İnsan hayatını kurtarma görevi bulunan bir bilim insanının, kendi gibi inanmadığı için bir vatandaşa ölmesinin daha iyi olacağını söylemesi bu anlayışın bir yansımasıdır. Halkımızı bir birine düşürmek için yapılan bu kirli politikalar artık tüm vatandaşlar tarafından bilinmektedir.

Bizler Avcılar-Yeşilkent mahallesi halkı olarak sonuna kadar kardeşçe yaşamı savunduğumuzu buradan haykırıyoruz…” ifadelerine yer verildi.

yukarı çık
0
Paylaşım