Menu
RSS

CHP Muratpaşa ‘Danıştı’

CHP Muratpaşa ‘Danıştı’

CHP Muratpaşa Danışma Kurulu toplantısı Etiler Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul yaptı. Daha sonra toplantıya katılanlar sırasıyla söz alarak görüşlerini dile getirdiler.

“Ülkemiz zor durumdayken parti içi iktidar hırsını bir kenara bırakıp yönümüze dışarı çevirip AKP ile mücadele etmek durumundayız” diyen Kumbul, “Biz Muratpaşa İlçe örgütü olarak sokakta, sahada sürekli çalışmalarımıza devam edeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan denilen adamı da başkan yaptırmamak için elimizden gelen mücadeleyi yapacağız. Partililerimizden bu konudan destek bekliyoruz” dedi.

Kumbul sözlerini şöyle sürdürdü; '' 14 yıldır faşist AKP iktidarından ülkemiz inin inim inliyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Bu ülkede hukuk, adalet yok. Eğitim ve sağlık sistemi çöktü. Dış politikalarımız yurtta da dünya da savaş, her yerde savaş halinde AKP'nin politikaları halinde. Bir de Dışişleri Bakanımız var. AKP Antalya Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, turizmin içerisinden gelmiş Alanyalı.

Maalesef turizm politikalarını bitirebilmek için politikalarını tamamen savaş üzerine kurmuşlar. Dışarıda bir tane dostumuz kalmadı. Rus uçağını düşürdük. Düşürmeseydik turist gelir miydi bu iktidar ile bundan sonra Antalya'da ne tarım ne de turizmden emekçilerimizin para kazanması çok kolay görünmüyor.

MHP kurultay yapacaktı. Yapacak gibi de görünmüyor. Daha önce Asliye Mahkemesinin verdiği kurultay kararını taşrada ki mahkemeler tarafından iptal ettiler. Hukuksuzca kongrenin önünde duruyorlar.

Ülke böyle yönetilirken Antalya nasıl yönetiliyor. Biraz da ona bakmak lazım. Büyükşehir Belediyesi'nin meşhur Boğaçayı projesi var. Kuruvaziyer limanları, yat limanları, portakal adaları, Batı Çevre Yolu, Kuzey Çevre Yolu, EXPO var. İçinde yapılmakta olan bir tek EXPO var. Hangi ülkeler ne vaatler ile gelmiş belli değil. 20 milyon turistten bahsediliyordu. Yaptıkları projeler algı anlamında. Algıyı belirlemek için devasa projeler ortaya atıyorlar. Attıkları projelerin yapılabilirliği var mı yok mu hiç sorgulamıyorlar. AKP sadece gündemi değiştirmek için ortaya proje atıyor.

Aksu'ya köprü yaptılar. Her 5-10 metrede bir direk var. Onların parası nereye ödendiği belli değil. EXPO'nun yalıtımını 3 defa yaptılar. Her yalıtımda bir sürü para ödeniyor. Bizim ceplerimizden aldıkları paraları yandaşların ceplerine aktarıyorlar. Yapılanların hepsini görüyoruz. Takip ediyoruz”

Kumbul ilçe yönetimi olarak yaptıklarını sıralarken aynı zamanda seçimlerin sonuçları ve önümüzdeki günlerde yapılacak tüzük kurultayı için komisyon çalışmalarını anlattı

Muratpaşa'da 1 Kasım ve 7 Haziran seçimlerinde 2 puan oyumuzu artırdık diyen Kumbul, bu oranın yeterli olmadığını bildiklerini ancak bu çalışmaları kısa bir süre içerisinde yaptıklarını anlattıktan sonra 2019 için yoğun bir çalıma içerisinde olduklarını, sokağa inip üyeleri ve seçmenleri ziyaret ettiklerini anlattı.

Kumbul sözlerini şöyle sürdürdü; “Daha önceki danışma kurullarında ilçe binamızı değiştirme sözü vermiştik. İlçe binamızı değiştirmenin gururu ile buradayız. Olağan kongre bittikten hemen sonra mahallelere indik. Mahallelerde mahalle temsilcilerimizi hiçbir müdahale yapmadan seçtik. İlçede yeni bir örgütlenme modeli oluşturmak istedik. Hemen komisyonlarımızı kurduk. Hemen çalışmaya başladık.

İl delegelerimiz ve ilçe delegelerimiz ayrı ayrı yapılan seçimler ile belli olsun istedik. İl delegeliğine herkes müracaat etsin. İlçe başkanı seçilen olağan il delegesi olsun ve hiçbir listede adı olmasın. Biz istiyoruz ki il disiplin kurulu ve yönetimi, il başkanı ayrı ayrı günlerde seçilsin. Disiplin kurulu il başkanlarının listelerine dâhil olmasın.

Biz istiyoruz ki kurultay delegeleri il seçiminden ayrı günlerde seçilsin ve bütün organlar birbirinden bağımsız olsun. Bunları tüzük önerilerimize yazdık. Ve genel merkezimiz ve il başkanlığımız ile paylaşacağız şuan düzenlemeler yapılıyor.

Sokakta siyaset yapacağız dedik. Bugüne kadar demokratik kitle örgütleri ile el ele omuz omuza mücadele ettik. Bütün eylemlerine destek verdik. Ortak eylemler düzenledik. Sokağa indik kapı kapı çalıştık. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz.

Şuanda üye taraması yapıyoruz Muratpaşa İlçesi'nde küsmüş, kızmış, partisi ile arasına dağlar girmiş üyelerimizin kapılarına gidiyoruz. Gittiğimiz zaman tepki ile karşılaşıyoruz. Oturup sohbet ettiğimiz zaman bu insanların vatanını ve partisini ne kadar çok sevdiğini aslında mücadele etmek istediklerini görüyoruz. Onları tekrar partimizde aktif çalışmaya davet ediyoruz.

Bundan sonra ki adımımız bütün aktif üyelerimiz ile beraber mahallelerde tek tek seçmen çalışması yapmak. Bütün kapılara gideceğiz. Bir taraftan bütün komisyonlarımız çalışırken bir taraftan da mahalle temsilciliklerimiz ile beraber mahallelerde çalışmaya devam edeceğiz

Ülkemiz zor durumdayken parti içi iktidar hırsını bir kenara bırakıp yönümüze dışarı çevirip AKP ile mücadele etmek durumundayız. Biz Muratpaşa İlçe örgütü olarak sokakta, sahada sürekli çalışmalarımıza devam edeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan denilen adamı da başkan yaptırmamak için elimizden gelen mücadeleyi yapacağız. Partililerimizden bu konudan destek bekliyoruz.

Son zamanlarda sosyal medyada sağcı solcu kavgası var. Artık sağcı-solcu kavgalarını bırakıp mücadele etmeliyiz. Hangi gruptan nereden olursak olalım parti içerisinde siyaset yapan herkesi partisi ve ülkesi için mücadele etmeye davet ediyorum. Parti içerisinde olmayanları da parti içine dâhil edip parti içerisinde mücadeleye davet ediyorum”

yukarı çık
0
Paylaşım