Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP’li Kara Antalya Büyükşehirdeki İşten Çıkarmaları Gündeme Taşıdı

CHP’li Kara Antalya Büyükşehirdeki İşten Çıkarmaları Gündeme Taşıdı

CHP’li Kara: Cumhurbaşkanı da Görevinden Alınacak Mı? CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in belediyede gerçekleştirdiği işten çıkarmaları gündeme taşıdı.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Antalya Milletvekili ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Tüm Bel Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt’un da katıldığı basın toplantısında İlhan Karakurt’un memurluktan atılması da hatırlatıldı.

Yerel Seçimlerden sonra Antalya Büyükşehir Belediyesini kazanan Menderes Türel’li AKP’nin iktidar partisine ve Cumhurbaşkanı’na yaranmak için muhalif avına çıktığını anlatan CHP’li Kara, Antalya İdare Mahkemesi kararları ile Antalya Valiliği İnsan Hakları Komisyonu tarafından verilen raporlara rağmen sürgünlerin devam ettiği, işten çıkarmaların arttığını ve hukuksuz işlemlere devam edildiğini belirtti.

Menderes Türel’in 2000’e yakın işçiyi işten çıkarttığını, 360 kişiyi başka ilçelere sürgün ettiği ve 180 personeli Devlet Personel havuzuna gönderdiğini söyledi.

Hamile ve emziren kadınlara sürgün atamalarla mobing uygulandığını da anlatan Kara, aile bütünlüğünü korumaya çalıştığını belirten AKP iktidar ve belediyelerinin ‘’işçi ve emekçi dostu’’ bu uygulamalarla kadınlarımızı evlerine göndermek gibi gizli bir planları olduğunu da ekledi.

Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt’un memurluktan atılmasına da değinen CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, İlhan Karakurt’un Menderes Türel tarafından işten ve memurluktan atılmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da görevinden azledilmesi gerekliliğini doğuracağını söyledi.

Cumhurbaşkanının da Devlet Güvenlik Mahkemeleri’nde yargılandığı, cezasının infazından sonra memnu haklarının iade edildiği ve ardından önce Milletvekili, sonra Başbakan ve en son Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatan Kara, İlhan Karakurt’un DGM’de yargılandığı gerekçesi ile memurluktan çıkarılmasının Cumhurbaşkanının görevinden alınması için emsal olacağını belirtti.

Hukukun herkes için eşit ve adaletli olması gerektiğini ifade eden Kara, buradaki amacın geçmiş dönemki yargılama değil, AKP’nin muhaliflerden korkması ve cadı avına başlamış olmasının bir sonucu olduğunu söyledi.

Toplantıda söz alan Tüm Bel Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, Belediyelerin AKP’nin çiftliği olmadığını ve bu tarz sürgün ve işten çıkarmaların Türkiye’deki tüm AKP’li belediyelerde olduğunu vurgularken, hukukun işletilmesi gerektiği ve kazanılmış hakların geri alınamayacağını söyledi.

Tüm Bel Sen Antalya Şubesi Başkanı İlhan Karakurt ise, bugün yerelde merkezi hükümetin yetkililerinin kendi çıkarttıkları kanunları yok saydığını söyledi.

Gazetecilerin ve Cerattepe’de doğayı korumak için mücadele edenlerin terörist ilan edildiği bugünlerde kendisinin memurluktan ihracının hafif kalabileceğini ancak 7 yıldır devlet memuru olduğunu ve kazanılmış haklarının elinden alınmasının hukuksuz olduğunu belirterek hukukun bir gün herkese lazım olacağının bilinmesi gerektiğini ifade etti.

yukarı çık
0
Paylaşım