Menu
RSS

Antalya Vali Vekili Turan Eren Dilşad Refizade İlkokulu Açılış Törenine Katıldı

  • Yazan 
Antalya Vali Vekili Turan Eren Dilşad Refizade İlkokulu Açılış Törenine Katıldı

Açılış törenine Vali Vekili Turan Eren’in yanı sıra Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Hayırsever Mehmet Refi Refioğlu ve eşleri ile öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Hayırsever Mehmet Refi Refioğlu’nun yaptırdığı 24 derslikli ilkokul ve 10 derslikli anaokulundan oluşan okul binasının açılış töreni Antbirlik İlkokulu öğrencilerinin halk oyunu gösterisi ile başladı.

Vali Vekili Turan Eren, törendeki konuşmasında, hızla gelişen ve değişen dünyamızda uygar, huzurlu ve mutlu bir toplum yaratmak ve gelişen ülkelerle yarışabilmek için, daha fazla üretmek ve daha fazla gelişmek ve kalkınmak için eğitimin şart olduğunun altını çizerek, İstiklal Savaşımızdan bu yana ülkemizde en büyük gelişimin ve ilerlemenin eğitim alanında gerçekleştirildiğini ifade etti.

Eğitimin geliştirilmesi ve çocuklarımızın geleceğinin eğitim ile garanti altına alınabilmesi için gerekli altyapı ve okul ihtiyacının karşılanması bağlamında yardımlarını esirgemeyen hayırsever vatandaşlar açısından Antalya’nın son derece şanslı bir il olduğunun altını çizen Vali Vekili Turan Eren, toplumsal duyarlılığı olan hayırsever vatandaşların katkısıyla bugün Antalya’nın eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü ülkemizin bir numaralı şehri olduğunu belirtti.

Hızla göç almakta olan ve nüfusu her geçen gün artan Antalya’nın eğitim ve öğretim ihtiyaçlarının karşılanması açısından katkıda bulunan herkese teşekkür eden Turan Eren, açılışı yapılmakta olan Dilşad Refizade İlkokulu’nun ve yeni eğitim-öğretim yılının herkese hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise konuşmasında 2011 yılından bu yana Antalya’nın okuryazarlık oranları bakımından Türkiye’de birinci sırada yer aldığını belirterek, son on yılda Antalya’ya kazandırılan 6668 dersliğin 3395’inin hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırıldığının altını çizdi ve eğitime destek veren bütün hayırseverlere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Vekili Turan Eren, hayırsever vatandaşımız Mehmet Refi Refioğlu ve eşlerine plaket takdim etti ve protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini keserek, okul binasında incelemelerde bulundu ve öğrencilere okul gereçlerini dağıttı.

Açılışın ve incelemelerin ardından Vali Vekili Turan Eren, öğrencilerle birlikte okul bahçesine ağaç diktikten sonra okuldan ayrıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım