Menu
RSS

Antalya emniyeti engelsiz hayata geçiş için örnek teşkil etmeye devam ediyor

  • Yazan 
Antalya emniyeti engelsiz hayata geçiş için örnek teşkil etmeye devam ediyor

Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada engellilere yönelik emniyet teşkilatı olarak birçok düzenleme gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada şunlara değinildi;

“Engelleri sebebiyle sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza yönelik olarak Emniyet hizmeti verilen tüm binaların fiziki yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve engellerin ortadan kaldırılması için Sayın Valimiz Sebahattin ÖZTÜRK ve Emniyet Müdürümüz Sayın Cemil TONBUL öncülüğünde; Antalya Emniyet Müdürlüğünün halka hizmet sunulan bina, tesis ve mekanlarına engelli şahısların rahat ulaşımlarının sağlanmasına yönelik birçok düzenleme gerçekleştirildi.

Günümüz şartları engellerin ortadan kaldırılması için yapılacak hizmetleri sadece mekânsal açıdan kısıtlamamayı da beraberinde getirmektedir. İnsan odaklı hizmet anlayışıyla sağlık durumu ayağa kalkmasına müsaade etmeyen yada hastahanede yatan vatandaşlarımızın kaliteli bir yaşam için ihtiyaç duydukları araçlarının kayıt ve tescil işlemleri yasal zorunluluklar gereği bizzat kendileri tarafından yapılması gerekmektedir.

Bu sorunu ortadan kaldırmak adına, İl Merkezinde Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’ne sağlık durumları sebebiyle gidemeyecek olan vatandaşlarımızın işlemleri için gerekli olan müracaatların alınabilmesi için, kendilerini temsile yetkili kişiler tarafından engel durumunu gösterir belgeyi ibraz etmeleri halinde, Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’nün göndereceği müracaat memuru ve tahsis edeceği sivil araçla engelleri ortadan kaldırmaktadır.

Bu hizmetle Antalya Emniyetimiz vatandaşlarımızın engellerini ortadan kaldırmak için tahsis edilen araçla, insani değerleri ön planda tutan ve vatandaşlarının hizmetkârı bir devlet anlayışının gereğini yerine getirerek Türkiye’de bir ilki daha hayata geçirmiştir”

yukarı çık
0
Paylaşım