Menu
RSS

Antalya’da Sağlık İmamının Tutukluğuna İtiraz Talebi Reddedildi

Antalya’da Sağlık İmamının Tutukluğuna İtiraz Talebi Reddedildi

Antalya’dan, 'FETÖ/PDY üyesi olmak ve propagandasını yapmak' suçundan tutuklanan kalp damar cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Mustafa Emmiler'in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında FETÖ'nün Antalya'daki 'sağlık imamı' olduğu belirtilen Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Doç. Dr. Mustafa Emmiler, geçen 15 Ağustos'ta yakalanarak tutuklandı.

Doç. Dr. Emmiler'in sosyal medyadaki 'Korkut Ağa' rumuzlu hesabında FETÖ propagandası yaptığı, 'fuat avni' adlı kullanıcının bazı tweetlerini beğenerek terör örgütüne açıkça destek verdiği öne sürüldü.

Doç. Dr. Emmiler'in sorgudaki ifadesinde, Fetullah Gülen ile ilgili olarak, "Fetullah Gülen herhangi bir şekilde kanaat önderi değildir. İslamiyete/insanlığa hizmet etmez.

Hatta son yaşanan olaylardan sonra bu zatın tam bir ihanet şebekesinin başı olduğunu düşünüyorum" diyerek, örgüt üyeliğini reddettiği öğrenildi.

Kızım Yapmış Olabilir

Sorgusunda 15 Temmuz darbe girişimini de tasvip etmediğini söyleyen Doç. Dr. Emmiler'in, twitter hesabından yapılan paylaşımlarla ilgili "Bu paylaşımları telefonumla sürekli oynayan 13 yaşındaki kızım yapmış olabilir.

Bu paylaşımların terör örgütüne destek amaçlı olduğunu düşünmüyorum" diyerek kendisini savunduğu kaydedildi.

İtirazımız Kabul Edilmedi

Doç. Dr. Emmiler'in avukatı Hüsnü Yılmaz Okutucu da müvekkilinin bir ihbar mektubuyla gözaltına alınıp tutuklandığını ileri sürdü. Müvekkilinin görev yaptığı Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nin imamı değil, başarılı bir cerrah olduğunu aktaran Okutucu, "Müvekkilim ekibiyle birlikte 2013 yılında ödül almış bir cerrahtır.

Günde 5 kalp ameliyatı yapan bir cerrahın terör örgütü üyesi olarak tutuklanmasından hastaları da mağdur oldu. Tutuklanmasına karşı itirazımızı yaptık, ancak kabul edilmedi" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım