Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Kaç Suriyeli Var?

Antalya’da Kaç Suriyeli Var?

Türkiye'de Suriyelilerin illere dağılımı rakamlarla açıklandı. Antalya'da ise 144 Suriyelinin yaşadığı açıklandı. Fakat Antalya'da baktığımız her yerde Suriyeli görmek, açıklanan rakamların çok daha ürkütücü boyutta olduğu düşüncesini doğurdu. Gerçekten Türkiye'de 3 milyon Suriyeli mi var? Yoksa rakamlar çok mu yüksek? İşte o haber.

Cumhurbaşkanı “Aralarında kalifikasyonu (niteliği) çok yüksek olanlar var” diyerek sayıları 3 milyonu aşan Suriyeli göçmenlere Türk vatandaşlığı kapısını açtı.

Niteliği yüksek olan Türkler ise iş bulamıyor. Resmi sayılara göre, Türkiye'de iş arayan 3 milyon kişi var. Bunların yaklaşık 2 milyonu meslek sahibi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapılacak Suriyeliler konusunda meslek sahibi olanlara öncelik verileceğini açıkladı.

Yaklaşık 300 bin Suriyeli TC vatandaşı olacak ve işe yerleştirilecek. TÜİK'e göre 3 milyon 23 bin işsizimiz var. Bunlardan 1.9 milyon işsiz ‘meslek sahibi' durumda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyelileri neden TC vatandaşı yapacaklarını anlatırken şu ifadeyi kullandı: “Ortak değerlerimiz olan bu insanlardan istifade ederiz. Biz veren eliz, alan el değiliz.

Kardeşlik duyguları yüksek olan bu milletle adım atmak ülkemizin kalifikasyon gücünü arttıracaktır. Onlara ilkel yerlerde ev sahipliği yapmayı doğru bulmadık.

Her türlü tedbiri alarak bu adımı gerçekleştireceğiz. Batı ülkeleri kalifiye olanlara kapılarını açıyor. Biz organize sanayi bölgeleri gibi yerlerde onların bilgilerinden istifade edeceğiz.”

GERÇEK İŞSİZ 6 MİLYON

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı resmi sayılara göre, kayıtlı 3 milyon 23 bin kişi işsiz. İş bulma umudu olmayan ve mevsimlik işçiler de dahil edildiğinde gerçek işsiz sayısı 5 milyon 749 bine kadar yükseliyor.

İşsiz ordusu içinde yer alan 1 milyon 956 bin 226 kişinin mesleği var. Buna rağmen iş bulamıyorlar. Türkiye önceliği kendi meslek sahibi işsizleri yerine Suriyelilere veriyor.

Mart 2016 itibariyle Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre 61 bin yönetici, 308 bin profesyonel meslek sahibi, 203 bin tekniker/teknisyen, 326 bin makine operatörü, montajcı iş arıyor.

İşsizler içinde 635 bin kişinin iş bulma ümidi yok. 597 bin kişi 1 yıl ve daha uzun süreli işsiz. 429 bin kişi, 1-2 yıl arası işsiz. 54 bin kişi 3 yıldır iş arıyor.

Bizimantalya

yukarı çık
0
Paylaşım