Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya’da Gerçekleştirilen CHP Bölge Toplantısında “İktidara Hazırız” Vurgusu Yapıldı

Antalya’da Gerçekleştirilen CHP Bölge Toplantısında “İktidara Hazırız” Vurgusu Yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya, Burdur, Isparta ve Konya Bölge Toplantısı Antalya’da gerçekleşti. Büyük buluşmada konuşan Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı,

“Bu döviz kuru böyle devam ettiği sürece zam gelmeye devam edecek. Bu kış zor geçecek gibi görünüyor!” dedi

CHP Bölge Koordinasyon Toplantısı, erken seçim çağrıları ve ‘iktidara hazırız’ mesajıyla Antalya’da düzenlendi. Kritik toplantıya CHP Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak, Rafet Zeybek, Aydın Özer, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Belediyesi Başkanı Semih Esen,

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz ve il yöneticileri, CHP Antalya İl Kadın Kolları Yönetimi, CHP Antalya Gençlik Kolları başkan ve yöneticileri, CHP İlçe Başkanları, bir önceki CHP’li Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, çevre il ve ilçelerin parti yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce partili katılım gösterdi.

Bana Ne Emredilirse Yapmaya Hazırım

Türkiye genelinde 13. Kez düzenlenen toplantının Antalya ayağında konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek şu mesajları paylaştı:

“Antalya’nın çevre illerinden gelen örgütlerimizin de burada olması sevindirici. Sizlere ev sahipliği yapmaktan da büyük mutluluk duyuyorum. Bugüne kadar sizlerle beraber, kadın kollarımıza, gençlik kollarımızla birlikte yürüdük. 6 Aralık 2002 tarihinden beri partimizdeyim.

Bugüne kadar bizi seven, seçen, aday gösteren Genel Başkanımı ve sizleri hiç mahcup etmedim. Antalya’mız 2023’e hazır olacak. Bana ne emredilirse yapmaya hazırım. Desteğiniz için teşekkür ederim. Bugün saat 15.00’te Genel Başkan yardımcımız ve

sizlerle beraber Türkiye’nin belediye eliyle yapılan en büyük kitap fuarı açılışında olacağız.”

Bu Yangınlar Antalya Ekonomisine De Ağır Hasar Verdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Antalya’da tarihin gördüğü en büyük yangınların yaşandığını, hayatını kaybeden yurttaşların olduğunu hatırlatarak 100 bine yakın yurttaşın evinden uzaklaşmak zorunda kaldığını, hayvanların telef olduğunu, tarım arazilerinin yok olduğunu vurguladı.

“Bu yangınlar Antalya ekonomisine de ağır hasar verdi” diyen Salıcı şöyle devam etti:

 Bu süreçte güzel Antalya’yı korumak için, canla başla çalışan emek veren başta Belediye Başkanları olmak üzere siz değerli yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız. Umarım tekrarı olmaz; ama tedbirsizlik devam ettiği sürece tekrarı olması halinde daha büyük acılar yaşanacağı görülüyor.

Hem yangınlarla hem sel felaketleriyle boğuştuk bu yaz. Bunlar iklim krizinin bizim içinde bulunduğumuz Akdeniz havzasına yaşattığı sorunlardır. Bunun için bir ülkenin değil tüm dünyanın tedbir alması gerekiyor. Paris İklim Anlaşması’nı yıllarca onaylayalım dedik,

üzerinden 6 sene geçtikten sonra TBMM tarafından onaylandı. Daha evvel adım atmış olsak, belki yaşadığımız küresel iklim sorunlarını daha az yaşayacağız.”

‘Türkiye Gıda Krizine Gidiyor!’

“Türkiye şu anda bir gıda krizine doğru ilerliyor. Bu yaz ciddi bir kuraklık oldu. Buna bağlı olarak rekoltede düşüş, fiyatlarda yükseliş oldu. Çarşıda pazarda, meyveye, gıdaya ulaşmak istediğinizde çok yüksek fiyatlarla karşılaşıyorsunuz. Diğer taraftan ülke 3 yıldır net bir şekilde ekonomik krizin içerisinde.

Türkiye’de 2018’de bir kur şoku ile birlikte kriz tetiklendi. Dediler ki, “kriz yok, dış mihrakların ülkeye müdahalesi var. Çünkü Türkiye o kadar güçlendi ki bizi artık kıskanıyorlar. Biz havalimanı, yol yapıyoruz, Türkiye’nin büyük yükselişini kıskandıkları için rahip Brunson üzerinden ciddi bir krize soktular ülkeyi” dendi.

Sonra rahip gitti, kriz kaldı. Türkiye savaşlar, darbeler, krizler gördü ama ne zaman çıkılacağı belli olmayan, sonu belirsiz bir ekonomik kriz görmedi.

Dolar neden 9.22’yi gördü? Merkez Bankası yönetiminin görevden alınması olduğu iddia ediliyor. Türkiye o kadar kırılgan bir ekonomiye dönüştü ki, doların fırlaması doğru mu yanlış mı olduğu belli olmayan bir haber dahi dolar kurunu yükseltiyor. Yurttaş almış olduğu maaşın eridiğini her geçen gün daha fazla hissediyor.

Maaşlarda artış yok ama yurt dışından almak zorunda olduğumuz bazı ürünlerden dolayı fiyatlarda ciddi artış var. Gübre fiyatları 2-3 katına çıktı. Üreticinin gübreye, mazota ihtiyacı var, hepsi zamlanıyor. Bu döviz kuru böyle devam ettiği sürece elektriğe, doğalgaza,

ithal ürünlere, gübreye, gıda fiyatlarına zam gelmeye devam edecek. Bu kış zor geçecek gibi görünüyor!”

Erken Seçim İstiyoruz, Çünkü Seçim İstikrar Getirecek

Salıcı şöyle devam etti: “AKP iktidarı devam ettiği sürece Türkiye daha geriye gidecek. Erken seçim istiyoruz, çünkü seçim istikrar getirecek. Türkiye’nin tekrardan dünyanın güçlü ekonomilerinden olduğunu gösterebilmesi, bunun hakça bölüşülmesi için erken seçime ihtiyacı var.

Türkiye’nin Erdoğan iktidarından kurtulmaya ihtiyacı var. AKP iktidarı sürekli olarak, ‘bakın biz dışarıdan daha iyiyiz’ mesajları veriyor ama bu doğru değil. Siyasi iktidarlar topluma umut verir, hedef koyar. Bizde ise geleceğe dair hedef koyacağına ‘şükredelim’ edebiyatı yapıyor.

Türkiye’de bu sorunları aşacak bir Cumhuriyet Halk Partisi var.”

Biz İktidara Hazırız

Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın dikkat çeken konuşması şöyle sürdü:

“Geçtiğimiz günlerde 3600 Ek Göstergeyi yeniden gündeme getirdik. Bu gösterge AKP’nin vaatlerinden bir tanesi, yapmadı. Daha önce verdikleri hiçbir sözü tutmadıkları için CHP iktidarında 3600 Ek Gösterge ile ilgili sorun ortadan kalkacak. Emeklilikte yaşa takılanların da sorunları çözülecek.

Türkiye’de asgari ücretin daha iyi bir yerde olması için mücadele eden bir siyasi partiyiz. Bizim en küçük belediyemizde dahi en düşük ücret 3 bin 100 TL olacak dedik, bunu yaptık. Biz iktidara hazırız.”

yukarı çık
0
Paylaşım