Menu
RSS

Antalya Barosundan Adli Yıl Kokteyli

Antalya Barosundan Adli Yıl Kokteyli

Antalya Barosu, adli yılın başlaması dolayısıyla kokteyl verdi.

The Marmara Otel'de adli yılın açılışı dolayısıyla verilen kokteyle, Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Geçilmez, Güler Yılmaz, Cenk Soyer, Can Ercan, Mehmet Kaya, Özhan Karazeybek, Alper Köleoğlu, Evrim Ercan, Salim Aykut, Çağlar Şener ev sahipliği yaptı.

Kokteyle Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de katıldı.

Baro Başkanı Polat Balkan, konuşmasının başında, halkın bilgi alması ve gerçekleri öğrenme hakkı için mücadele eden gazetecilere kelepçe vurulduğunu söyledi.

Adil yargılama, hukuk güvenliği gibi kavramlara işlerlik kazandıran ve yurttaşların hak arama özgürlüklerinin temsilcisi olan avukatların, cezaevlerinde müvekkilleriyle görüşmelerinin kayıt altına alındığını kaydeden Başkan Balkan,

adliyelere aranarak girebildiklerini, duruşma salonlarından zorla çıkarıldıklarını, dosyalara erişimlerinin kısıtlandığını söyledi.

"Yargı Bağımsızlığı Ve Basın Özgürlüğü Dip Seviyede"

Tutuksuz yargılamaların önünde hiçbir engel olmamasına karşın bunun uygulanmadığını vurgulayan Balkan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Avukatlık ücretlerine göz konulduğunu, sonuç olarak savunma hakkının yok sayıldığı bir adli yılı daha geride bıraktık.

Yeni bir adli yıla başlarken TBMM iradesinin yerini Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) aldığı, çay toplama sırasına girenlerin, iliksiz cübbelerinde düğme arayanların,

varlık nedeni olan anayasal denetimi reddedenlerin, omurgası bükülenlerin, yargı bağımsızlığı güzellemelerinin yapıldığı memleketimizde bizlere düşen 'yargı bağımlıdır', 'taraflıdır' demektir.

Ciddi ve gerçekçi olmak durumundayız. Yargı bağımsızlığı da basın özgürlüğü de hiç görmediğimiz kadar dip seviyededir ve daha da dibe gidebileceğinden de kaygılıyız."

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da avukatların önemine değindi, çağdaşlığın lokomotifi olduklarına vurgu yaptı.

Feyzioğlu, "Antalya cennet bir şehirdir. Tarihinden, kültüründen, doğasından etkilenmemek mümkün değil. Bu yüzden Antalya'nın avukatları da bir başkadır.

Çok yakın bir zamanda Antalya'da büyük bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Her vesileyle Antalya'ya sık geleceğiz, Antalya'ya hizmet edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Antalya Barosu'na destek veren kişi ve kurumlara 'teşekkür plaketi' verildi.

yukarı çık
0
Paylaşım