Menu
RSS

Sosyal Bilimler Lisesi ikinci dönemde kendi binasına eğitime başlayacak

  • Yazan 
Sosyal Bilimler Lisesi ikinci dönemde kendi binasına eğitime başlayacak

Kumluca inşaatına yaklaşık iki yıl önce başlanan Sosyal Bilinler Lisesi’nin 2014-2015 eğitim öğretim döneminin ikinci yarısında kendi binasında eğitim öğretime devam edeceği bildirildi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, inşaatı yeni tamamlanan ve 9 Şubat Pazartesi günü 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine kendi binasında devam edecek Sosyal Bilimler Lisesi inşaatında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Sosyal Bilimler Lisesi’ne giden yolda belediye ekiplerinin çalıştıklarını ifade eden Çetinkaya, ayrıca okulun kanalizasyon bağlantıları için de Antalya Su ve Atıksu (ASAT) ekiplerinin okulu pazartesi günkü eğitim öğretimin ikinci dönemine yetiştirmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

Çetinkaya şunları söyledi:

“Sosyal Bilimler Lisesi’nin yeni binası, ilçemizde her şeyiyle tam olan bir bina olarak tamamlandı. Okulumuz bulunduğu coğrafi konum çok güzel. Bunun yanında okul bünyesinde öğrencilerimizin kalacağı pansiyon binası, spor salonu öğrencilerimiz için bir ayrıcalık. Tüm bunlarla birlikte, Sosyal Bilimler Lisesi’nin ilçemize eğitim anlamına bir fark yaratacağını düşünüyorum. Okulun yapılmasına, bugünlere gelmesine emeği geçen herkese Kumluca halkı adına teşekkür ediyorum.”

Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Durmuş Yavuzer de, okul inşaatının yaklaşık iki yıl önce başladığını ve 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci yarısına yetiştirilmesi için büyük çaba sarf edildiğini söyledi.

16 derslikli okul binasında fizik, kimya, biyoloji, tarih, dil, müzik, resim ve bilgi iletişim sınıfları bulunduğunu ifade eden Yavuzer, ayrıca okul binası yanındaki 200 öğrenci kapasiteli pansiyonun da, bundan sonraki dönemlerde öğrencilerin okullarını tercih etmelerinde önemli bir etken olacağını belirtti.

Yavuzer, “Şuanda okulumuz bünyesine yaklaşık 380 öğrencimiz eğitim öğretim görüyor. 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren kendi binamızda eğitim öğretimi sürdüreceğiz. Okulumuz içinde bulundurduğu teknik ve sosyal donatı alanlarıyla ilçemizdeki tek okul konumunda. Okulumuzu pazartesi günü başlayan eğitim öğretimin ikinci yarısına yetiştirmek için büyük çaba gösteriyoruz. Bu konuda Kumluca Belediyesi ve ASAT ekiplerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım