Menu
RSS
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Örnek Bir Belediyecilik Yapacağız

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Ö…

Antalya Büyükşehir Belediyesi’...

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz Alkışlarla Karşılandı

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz…

Antalya Büyükşehir Belediyesi ...

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücadelesini Kazandı ve Tahliye Oldu

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücad…

Antalya'nın Konyaaltı ilçesind...

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğrenciler Okula Gönderilmeyecek

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğren…

“Müfredatı Geri Çekin Platform...

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

CHP meclis gurubunda CHP Genel...

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Oldu

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine ...

Prev Next

Kaş Belediye Meclisi Patara Plajı İçin Olağanüstü Toplandı

Kaş Belediye Meclisi Patara Plajı İçin Olağanüstü Toplandı

Kaş Belediye Meclisi ihale sonucu işletmesi 3 yıllığına belediyeye geçen Patara Plajı'yla ilgili olağanüstü toplantı düzenledi. Kaş Belediyesi'nin olağanüstü meclis toplantısını Başkan Halil Kocaer yönetti.

Oturumun açılışında konuşan Başkan Kocaer, Patara Plajı'nın işletme hakkını geçen hafta Ankara'da yapılan ihaleyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan aldıklarını söyledi.

Yıllık 385 bin lira artı KDV bedelle 3 yıllığına plajı kiraladıklarını aktaran Başkan Kocaer, "Ücreti 4 eşit taksitte ödeyeceğiz. Daha önce Patara Plajı'nı, Patara Kültür Tanıtma ve Dayanışma Derneği çalıştırıyordu.

Derneğin çalıştırdığı alanda 450 metrekarelik kapalı sundurma, tuvaletler, duşlar, soyunma kabinleri ve plaj malzemeleri var. Denize girilebilecek 6 bin metrekarelik alan var. Bu plajdaki işletmelerde verilen hizmetin fiyatlarını belirlemek zorundayız. Bu nedenle olağanüstü toplandık" diye konuştu.

Plaj ve Patara Antik Kenti girişinin aynı kapıdan yapıldığını ve bu yüzden plaja gelenlerin giriş ücreti ödemek zorunda olduğunu anlatan Başkan Kocaer, "Bunun çözümü girişin ayrı kapılardan yapılması. Ama bu olanaklı görünmüyor.

Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde bu konunun çözümü için çalışmalar yapacağız. Çünkü giriş ücreti yüzünden plaja gelen sayısında sorun var" dedi.

Fiyat Tarifesi Belirlendi

Başkan Kocaer'in konuşmasının ardından Patara Plajı'nda yiyecek ve içecek fiyat tarifesi görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda Patara Plajı'nda çay 3 lira, kahve türleri 5 lira, omlet türleri 9- 13 lira, hamburger türleri 10- 14 lira, döner çeşitleri 10- 13 lira, et çeşitleri 20- 26 lira, gözleme türlerinin ise 8- 9 lira arasında satılması oy çokluğuyla kabul edildi.

Korubükü Köprüsü Gündeme Geldi

Mecliste ayrıca Kaş ile Seydikemer'i birbirine bağlayan Korubükü Köprüsü'nün Muğla ve Antalya büyükşehir belediyeleri tarafından ortaklaşa yeniden inşa edilmesine ilişkin konu görüşüldü

Bu konuda uygun görüş verilmesi, yeni yapılacak köprüye '15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Köprüsü' adı verilmesi konusunda Antalya ve Muğla büyükşehir belediye meclislerine görüş sunulması önerisi oybirliğiyle kabul edildi.

Mecliste Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Projesi'nin, kaymakamlık ve İlçe Olağanüstü Hal Bürosu ile belediye tarafından ortaklaşa çalışmayla yapılması kararlaştırıldı. Kaynak: DHA

yukarı çık
0
Paylaşım