Menu
RSS

Başkan Yücel, Güvenli Ulaşım Ve Taşıma İçin Düğmeye Bastı

  • Yazan 
Başkan Yücel, Güvenli Ulaşım Ve Taşıma İçin Düğmeye Bastı

Alanya Minibüscüler Odası Başkanı Doğan Bacak ve Şöförler Odası Başkanı Ali Akkaya ile üçlü toplantı yapan Başkan Yücel, “ Mersin’de yaşanan üzücü olayın ilçemizde de yaşanmaması için taksi, dolmuş ve servis araçlarına araç takip sistemi ve kamera takılması gibi güvenlik önlemlerini konuştuk. Belediye olarak bu sistemlerin uygulanması için ücretsiz destek sağlayacağız.” dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Tarsus’da bir üniversite öğrencisinin minibüs şöförü tarafından katledilmesinin üzerine harekete geçti. Başkan Yücel, bugün Minibüscüler Odası Başkanı Doğan Bacak ve Şöförler Odası Başkanı Ali Akkaya’yı makamında toplantıya çağırdı. Yapılan üçlü zirvede, Alanya’da taşımacılığın daha kaliteli ve daha güvenli hale getirilmesi için yapılabilecekler masaya yatırıldı.

BAŞKAN YÜCEL, ÖZGECAN’IN KATLEDİLMESİNİ KINADI

Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Yücel, “Mersin Tarsus’da Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesi hepimizi derinden üzmüştür. Öncelikle Özgecan Aslan kızımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır diliyorum. Bu olayı şiddetle kınıyoruz.” dedi.

DAHA GÜVENLİ VE KALİTELİ TAŞIMACILIK İÇİN TOPLANDIK

Mersin’de yaşanan üzücü olayın akabinde ilçede ulaşımda güvenliğin arttırılması ve ulaşım araçlarının takip ve denetiminin yapılması için ilgili oda başkanları ile görüş alış verişinde bulunduklarını kaydeden Başkan Yücel, “İlçemizde de bizim esnafımız bu olayı tekrarlayacak, yapacak diye bir şey yok. Bölgemizin cazibesini arttıracak ve bölgemizde bu tür olaylara meyil vermemek adına bazı önlemleri alma konusunda bir araya geldik. Zaten onlar bu konuda bizden daha duyarlılar. Kendileri de bir kişinin yaptığının tüm topluma mal edileceği için önlem almak zorunda olduklarının bilincindeler. Daha güvenli, daha kaliteli bir taşımacılık hizmeti sağlamak için birçok çalışma yaptıklarını ve yapacaklarını bizlere taahhüt ettiler.” dedi.

BELEDİYE ÜCRETSİZ TEKNOLOJİK DESTEK SAĞLAYACAK

Oda başkanlarına ulaşımda güvenliği arttırmak için belediye olarak ücretsiz destek sağlayacaklarını belirten Başkan Yücel, “Yerel yönetim olarak biz de onların arkasındayız. Yeni sistemler ve teknolojinin getirdiği imkanlar ile ilgili kendilerine vaad ettiklerimiz oldu. Kendileri değerlendirip, esnaf arkadaşları ile görüşecekler. Belediyenin imkanlarından, bilgi işlem servisimizden ve belediyenin internet ağından ücretsiz olarak faydalanabileceklerini söyledik. En kısa sürede uygulamaya koymayı düşünüyoruz. Taksi, dolmuş ve servis araçlarını araç takip sistemi, kamera sistemi ile donatıp şehrin dokusuna zarar vermeden bu işin içinden çıkacağımızı düşünüyoruz. Oda başkanlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza duyarlılıkları için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım