Menu
RSS
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Örnek Bir Belediyecilik Yapacağız

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Ö…

Antalya Büyükşehir Belediyesi’...

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz Alkışlarla Karşılandı

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz…

Antalya Büyükşehir Belediyesi ...

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücadelesini Kazandı ve Tahliye Oldu

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücad…

Antalya'nın Konyaaltı ilçesind...

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğrenciler Okula Gönderilmeyecek

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğren…

“Müfredatı Geri Çekin Platform...

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

CHP meclis gurubunda CHP Genel...

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Oldu

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine ...

Prev Next

YÖRSİAD Başkanları Buluşturdu

YÖRSİAD Başkanları Buluşturdu

Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (YÖRSİAD) Üyelerarası Kaynaşma Toplantısı, Su Hotel’de yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın acil bir toplantı düzenlemesi nedeniyle

Antalya Valisi Hulusi Şahin’in son anda katılamadığı toplantıya SİAD Başkanları ve Oda Başkanları’nın ilgisi yoğundu. Açılışta konuşan YÖRSİAD Başkanı Avukat Mustafa Alper Oral, çok arzu etmelerine ve programda yer almasına rağmen Vali Hulusi Şahin’in toplantılarına katılamadığını söyledi.

Toplantılarının üyeler arasında kaynaşmayı artırması dileğinde bulunan Başkan Mustafa Alper Oral, katılımlarından dolayı tüm başkanlara teşekkür ederek tek tek kendilerine söz verdi.

İlk olarak söz alan Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Karancı, Antalya’da yeteri kadar jeoloji mühendisi bulunmadığından söz ederek depreme dirençli kentin önemini vurguladı. Başkan Karancı oda çalışmaları arasında Antalya’da bir doğaltaş müzesi kurmak olduğunu belirtti.

Risk Haritaları Hazırlanmalı

Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Gülsüm Kıldan ise “Yaşadığınız her yerde varız” diyerek Antalya’nın sekiz ilçesinde belediyelerin artık peyzaj ruhsatı talep ettiğini belirtti. Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Sacittin Hancıoğlu konuşmasında Antalya’nın en büyük gelir kaynağının

turizm olduğunu ancak belediyelerin bu kaynaktan yeterince yararlanamadıklarını söyledi. Hancıoğlu, “Otellerin merkezi İstanbul olduğu için vergileri de orada tahakkuk ediyor. Bu nedenle belediyeler yaptıkları harcamalar kadar vergiden hakettikleri payı alamıyorlar” diye konuştu.

Makina Mühendisleri Odası Başkanı Prof.Dr. İbrahim Atmaca, Antalya’daki 42 bin asansörden 15 bin adedinin denetiminin odalarınca yapıldığını ve bu asansörlerin yüzde 99’nunun güvenli olduğunu belirtti. Mühendislikte uzmanlaşmaya geçilmesi gerektiğini savunan Başkan Atmaca,

“Antalya’yı artık her türlü kaza ve afete hazırlıklı hale getirmeliyiz. Antalya adeta bir şantiyeye dönüşmeli. Yağışlara hazır olmalıyız, en önemli nokta Kaleiçi olmak üzere yangın risk haritaları hazırlamalıyız” şeklinde konuştu.

Avukatlar İş İnsanı Olmayı Seçiyor

Antalya Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez ise hukukun olmadığı bir dönemde ekonominin dibe vurduğunu belirterek, “Avukatlar meslekte gelecek görmedikleri için iş insanı olma zorunluluğu hissediyorlar. Antalya’da 8 bin avukat var. Her yıl 800 stajyer geliyor.

Hesapsız hukuk fakülteleri açılıyor. Antalya otellerinin avukatları Ankara ve İstanbul avukatları. Antalya avukatları da onların yardımcıları” ifadelerini kullandı. Daha sonra söz alan Antalya İş İnsanları Derneği (ANTİAD) Başkanı Bilal Köleoğlu,

Antalya’nın; trafik, liman, imar, alt yapı sorunlarına değindi. Köleoğlu atıl durumdaki EXPO alanı ve Alanya otoyolu konusunda da çözüm bulunması gerektiğini açıkladı. Antalya İnşaat Malzemeleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı İlhan Kurtar, 20 yıllık geçmişi bulunan

ANTSİAD’ın kısa süre önce isim değişikliği yaptığını ve tüm yapı sektörü bileşenlerini tek çatı altında toplamayı hedeflediğini söyledi. Organize Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Mehmet Atılgan da dernek çalışmalarında ATSO ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar’ın büyük desteğini gördüklerini belirtti.

2040’ta Nüfus İki Katına Çıkacak

Antalya Serbest Mimarlar Derneği Başkanı Ali Olgu Ceylan mimarlık mesleğinin yapı sektörü için öneminden bahsederek, “Antalya’nın nüfusu 2040 yılında iki katına çıkacak. Buna göre hazırlıklarımızı yapmalıyız.

Biz bunu olumlu karşılıyoruz. Kuruluşlar arasında iş birliklerinin artarak devam etmesini diliyorum” dedi. Türk Hava Kurumu Antalya Şube Başkanı Nazif Eken de, Türk gençliğine havacılığı sevdirmek istediklerinden bahsederek tüm YÖRSİAD üyelerini THK’ya üye olmaya davet etti.

Antalya Ticaret Platformu Başkanı Avukat Rafet Aslan da kısa süre önce YÖRSİAD ile yaptıkları B2B toplantısının çok verimli geçtiğini söyledi. Aslan, “Ticareti geliştirmek için alternatifler oluşturuyoruz. Yavaş yavaş geleneksel ticaret yapma dönemi sona eriyor. Üyelerimize yapay zeka eğitimleri veriyoruz.

Müşterek gayrimenkul yatırımları yapıyoruz. 7 gayrimenkul yatırımımız var” diye konuştu. Aslan’dan sonra söz alan Şehir Plancıları Odası Başkanı Funda Yörük ise, “Kentler planlanırken adaletin gözetilmesini istiyoruz. Kentin en büyük sorunu ulaşım. Yeni çevre yolları yaratmalıyız.

Ancak çevre yollarının çevresi imara açılmamalı” görüşüşünü belirtti. Son olarak konuşan Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Gökçen Atmaca 2011 yılında kurulan AGİDER’in; eğitim, istihdam ve sosyal projeler geliştirdiğini açıkladı.

yukarı çık
0
Paylaşım