Menu
RSS

Vali Türker Vakıf Heyetini Kabul Etti

Vali Türker Vakıf Heyetini Kabul Etti

Antalya Valisi Muammer Türker, 9-15 Mayıs tarihlerinde kutlanan Vakıf Haftası nedeniyle Vakıflar Bölge Müdür Vekili Hüseyin Coşar ve vakıf başkanlarını makamında kabul etti.

Heyeti kabulünde Vakıf Haftası’nı kutlayan Vali Muammer Türker, vakıf kültürünün değişik şekillerde de olsa büyük devlet ve milletlerin simgesi olduğunu belirterek;

“Türk Milleti’nin geleneklerinde var olan vakıf kültürü, İslamiyet’le birlikte ahiret hayatıyla ilgisi kurularak sistematize edilmiş.

İnsanımızın başkasının hayrına bir şey yapma arzusunu ortaya koyan, kendi parasından ve çoluğuna çocuğuna ayıracağı mirastan fedakârlık ederek ihtiyaç sahiplerine katkı sağlayacak bir desteği ortaya koyması anlamına geliyor.

İnsanı toplumun içerisinde yalnızlaştıran bir ferdiyetçi anlayıştan, başkalarının sıkıntılarına ortak olma, çare olma arzusunu ortaya koyan toplumcu anlayışın güzel bir örneğidir” dedi.

Vakıflar Bölge Müdür Vekili Hüseyin Coşar da, Vakıf Haftası nedeniyle düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi vererek davette bulundu.

yukarı çık
0
Paylaşım