Menu
RSS

Serik Belediye Meclisi 2024 Yılı Temmuz Ayı Olan Meclis Toplantısı Yapıldı

Serik Belediye Meclisi 2024 Yılı Temmuz Ayı Olan Meclis Toplantısı Yapıldı

Serik Belediye Başkanı Dr. Kadir Kumbul’un başkanlığında Serik meclis toplantı odasında yapılan toplantı 13 günde maddesinden oluştu.

Açılış ve yoklama sonrasında meclisin önümüzdeki aylarda hangi günlerde toplanacağı oy birliği ile kabul edildikten sonra raporlar bölümüne geçildi.

Gündemin 4 ve raporlar bölümünün ilk maddesi kabul edildi. Belediyede çalışan işçilerin bağlı bulundukları sendika ile yapılacak olan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde Belediyeyi temsilen SODEMSEN (Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası)’e yetki verilmesi hakkında

Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunu içeren oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemi 5. maddesi olan Hukuk İşleri Müdürlüğü ve Mali Hizmetler Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Yönetmelik Değişikliği hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 6. maddesi olan El İşi Pazarı Kuruluş ve İşleyişi hakkında Yönetmelik hazırlanması hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ise komisyondan geldiği şekilde oy birliği kabul edildi.

Teklifler bölümündeki 7 ila 12 madde arasındaki 6 madde oy birliği ile ilgili komisyonlar havale edildi. Bir özel kuruluştan özel şirketten belediyeye araç hibe edilmesi ile ilgili 13. madde de oy birliği ile kabul edildi.

Güzel, Trafik, Kaldırım ve Ekmek Konularını Gündem Getirdi

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan Serik Belediye Meclisi MHP Grup Sözcüsü Av. Cüneyt Güzel çeşitli konulara değindi.

Güzel, ilk olarak yaya kaldırımları ile ilgili olarak konuştu. Serik'te Hal Kavşağı İle Sanayi Kavşağı arasında ve devamındaki Kürüş Mahallesi’nde Genpa Kavşağı'ndan Karadayı Mahallesi'ne kadar devam eden Tuzlaburun Caddesi'nde sağla sollu kaldırımların olmadığın belirten Güzel

bunun da vatandaşlara zorluk yaşattığını ve çeşitli kazalara sebep olduğunu ifade etti. Güzel caddelerinin düzenlemesi yaya kaldırımı yapılmasını istediklerini belirtti.

Güzel ikinci konu olarak Adliye, Yeni Kaymakamlık Binası, Kültür Merkezi ve Otogar bölgesindeki trafik sorununa dikkat çekti. Burada trafiğin çözümü ile ilgili olarak çözüm bulunmasını talep ettiklerini ifade etti.

MHP grup sözcüsü avukat Cüneyt Güzel son olarak ise Serik Belediyesi Halk Ekmek Fırınının fiyat maliyetleri, günlük kapasite konuları ile ilgili bilgi talep etti.  MHP Grup Sözcüsü ayrıca belediye tarafından işletilen büfeleri kiraya verilmesi konusunda da bilgiler talep etti 

Kumbul, “33 Bin Ekmek Üretiyoruz”

Serik Belediye Başkanı Dr. Kadir Kumbul Serik’in merkezinde çeşitli bölgelerde yol ve kaldırım çalışmalarına başladıklarını sırasıyla söz konusu yerlere de bu çalışmaları yapacaklarını ifade etti.

Otogar bölgesi ile ilgili de UKOME ile ilgili görüşler yaptığını belirten Başkan Kumbul bu bölgede trafik ışıklandırma çalışmaları yapılacağını ve konuyu takip ettiklerini belirtti.

Belediye Başkanı Kadir Kumbul ekmek maliyetlerinin artışından dolayı Serik’te fırınların ekmeği 10 TL'ye çıkardığına Serik Belediyesi Halk Ekmek maliyetlerinin ise 7-7,5 TL.’ye ulaştığını belirterek Serik Belediyesi halk ekmeğini 7,5 TL. yaptıklarını ifade etti.

Serik Belediyesi Halk Ekmek olarak ihtiyaç sahibi için sadece ekmek çıkaracaklarını şu anda 33 bin civarında günlük ekmek üretildiğini belirterek; simit ve poğaça üretimi kaldırdıklarını ekmeğe yoğunlaştıklarını belirtti.

Kumbul 19 ile 20 adet olan büfelerinde uygun fiyatlarla düzenli bir şekilde vatandaşla ihale edileceğini buradan da 20 ailenin bir istihdam kapısı olacağını buralarda çalışan belediye çalışanlarının ise belediyenin asli görevlerinde kullanılmak üzere çekileceğini belirtti.

yukarı çık
0
Paylaşım