Menu
RSS

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’den Destek Teşekkürü

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’den Destek Teşekkürü

Başkan Mesut Kocagöz, iki aylık bir aranın ardından Kepez Belediye Meclisi koltuğuna yeniden oturdu.

Kocagöz, yaşadığı hukuki süreçte, kendisine destek veren tüm meclis üyelerine, muhtarlara,  ilçe halkına ve toplumun her kesimine teşekkür etti.

Kepez Belediye Meclisinin, Temmuz ayı olağan toplantısında 12 yazılı gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı.

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün, iki aylık bir aranın ardından yeniden başkanlık ettiği meclis toplantısı, İstiklal Marşı’nın okunması, saygı duruşunda bulunulması ve yoklamanın yapılmasıyla başladı.

“Yüreğinde Merhamet Ve Sevgi Olan Herkese Teşekkür Ederim”

Belediye Meclis Toplantı Salonu’ndaki oturumda, gündem maddelerinin müzakere edilmesine geçilmeden önce söz alan Başkan Mesut Kocagöz, meclis üyelerine şöyle seslendi:  “İki aydır aranızda değildim. Böyle bir şey yaşayacaktık, yaşadık. Hepinize yürekten, tek tek teşekkür ediyorum.

Hassasiyetinizi gördüm. Parti ayırımı gözetmeksizin meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, basınımıza, halkımıza, yüreğinde sevgi ve merhamet olan herkese yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.”

“Bugün Kepez İçin Tarihi Bir Gün”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcüsü Gökhan Yılmaz da, konuşmasında şunları kaydetti: “Bugün Kepezi için tarihi bir gün. Kepez Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz, haksız ve hukuksuz bir şekilde özgürlüğünden mahrum bırakılmıştır. Ancak adalet yerini buldu.

Bugün kendisi aramızda ve halkının ve sevenlerinin yanında. Bu meclis toplantısı, kendisinin tahliye edilmesinden sonraki ilk toplantı olmasından dolayı bizim için büyük önem taşıyor.  Mesut Kocagöz’ün cezaevinde geçirdiği her bir gün, Kepez halkının kalbine bir yara olarak kazandı.

Onun yokluğu sadece bir liderin yokluğu değil, aynı zamanda adaletin, demokrasinin zedelenmesi anlamına geliyordu. Bu meclis toplantısında Mesut Başkanımızı yeniden aramızda görmek; sadece bir zafer değil, ayın zamanda halkımızın adalete olan inancının sembolüdür.

Bu zorlu süreçte bizlere destek olan, adaletin yerini bulması için mücadele eden tüm vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

“Kocagöz’ün Liderliğinde Kepez’e Hizmete Devam”

Onların desteği ve dayanışması bizlere güç ve umut verdi. Bu dayanışma ve birlik ruhu Kepez’in geleceğine olan inancımızı daha da pekiştirmiştir. Bugünden itibaren Mesut Kocagöz’ün liderliğinde Kepez için çalışmaya devam edeceğiz.

Alt yapı sorunlarımızı çözecek, yeşil alanlarımızı koruyacak ve artıracağız. Eğitim ve kültür hizmetlerimizi iyileştireceğiz. Sosyal hizmetlerimizi güçlendireceğiz. Bu çalışmalar halkımızın yaşam kalitesini yükseltmek için atacağımız adımların sadece başlangıcıdır.

AK Parti Grup Sözcüsü Süleyman Acar ve Milliyetçi Harekât Partisi Grup Sözcüsü Ali Baki Sarıca da, yaşadığı hukuki süreçten dolayı Başkan Kocagöz’e geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Pazar Yerlerinin Hukuki Sorunu Çözüldü

Kepez Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında, bir önceki yönetimin 10 mahalleye kapalı pazar yeri yapılmasıyla ilgili aldığı ve mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verdiği meclis kararının akıbeti de belli oldu.

Kepez Belediyesinin önceki yönetimi tarafından 1 Temmuz 2021’de yapılan meclis toplantısında, Düdenbaşı Mahallesi’nde belediye ait açık semt pazarı alanına, Kepez Pazarcılar İşletme Kooperatifi tarafından şartlı bağış yoluyla kapalı Pazar yeri yapılması kararı alınmıştı.

Açılan dava neticesinde Konya Bölge İdare Mahkemesi 3. İdare Dava Dairesi, meclis kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma hükmünü verdi.

Kepez Belediyesi de, Düdenbaşı Mahallesi’ne kapalı pazar yapılmasıyla ilgili meclis kararının iptalini meclisine taşıdı.

Plan ve Bütçe Komisyonu ile Mülkiyeti Değerlendirme Komisyonu, geçtiğimiz ay kendilerine havale edilen gündem maddesiyle ilgili yürütmenin durdurulmasına kesin olarak karar verildiğinden meclis kararının iptal edilmesinin uygun olduğu yönünde görüş belirtti. 

Komisyonlardaki Ak Partili Meclis Üyeleri ise raporu çekimser olarak imzaladı. 

 Kepez Belediyesi Meclisi de, komisyonun görüşü doğrultusunda 1 Temmuz 2021’de kabul edilen kapalı pazar yeri yapılmasıyla ilgili kararı oy çokluğuyla iptal etti.

Meclis Kararı İptal Edildi

Kepez Belediyesinin bir önceki yönetiminin 9 mahalleye Antalya Semt Pazarcıları Odası tarafından kapalı Pazar yeri yapılmasını kapsayan meclis kararı ve işbirliği protokolüyle ilgili yargı kararının da gereği yapıldı.

Konya Bölge İdare Mahkemesi 3. İdare Dava Dairesi, 9 mahalleye kapalı Pazar yeri yapılmasıyla ilgili meclis kararı ve işbirliği protokolünün yürütmesini durdurdu.

Kepez Belediyesi de, yargı kararı ve söz konusu protokolün diğer hususlar başlıklar altındaki ‘İş bu protokolün imzalanmasına müteakiben Pazar inşaatının devamı esnasında meydana gelecek olan hukuki durumlara karşı (yürütmeyi durdurma) belediye protokolü gerek gördüğünde

tek taraflı fesih edebilir. Bu sebeple oda belediyemizden hiçbir hak ve tazmin talebinde bulunamaz.’ maddesine istinaden 17 Ekim 2022’de alınan meclis kararının iptal edilmesi yönünde karar aldı.

Kepez Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında gündemine aldığı konuyu Plan Bütçe ile Mülkiyet Değerlendirme komisyonlarına göndermişti.

Her iki komisyonda da 17 Ekim 2022’de alınan meclis kararının iptal edilmesinin uygun olduğunu belirterek, söz konusu raporu meclise sundu.  Ak Partili komisyon üyeleri bu rapor görüşünde de çekimser kaldı.

Başkan Mesut Kocagöz de, komisyonların kararı doğrulusunda gündem maddesini oylamaya sundu. CHP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla 17 Ekim 2022’de alınan meclis kararı iptal edildi.

Emekli Ve Esnaf Kıraathanesi Projesi Meclisten Geçti

Kepez Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı oturumunda,  Yükseliş Mahallesi’ndeki Osmanlı Parkı içerisindeki binaya Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) işbirliğiyle ‘emekli ve esnaf’ kıraathane yapılmasıyla ilgili karar da alındı.

AESOB’un resmi kurum niteliğinde olduğundan söz konusu binanın emekli ve esnaf kıraathanesi olarak kullanılması şartıyla ek protokol yapılarak proje faaliyetinin devam etmesi talebi oybirliği kabul edildi.

Çocuklardan Kocagöz’e Hoş Geldin Çiçeği

Meclis toplantısının sonunda Defne Yürüten ve Deniz Kurt adlı çocuklar, Başkan Mesut Kocagöz’e hoş geldin çiçeği takdim ettiler.

yukarı çık
0
Paylaşım