Menu
RSS
Elektriğe Gizli Zam: 200 TL'lik Fatura 500 TL Civarına Çıkacak

Elektriğe Gizli Zam: 200 TL'lik Fatura 500 TL Civa…

Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Enerj...

Manavgat'ta Yüzer Güneş Enerji Projesi İptal Edildi: Halkın Sesine Kulak Verildi

Manavgat'ta Yüzer Güneş Enerji Projesi İptal Edild…

Manavgat Baraj Gölü üzerinde g...

Travmatik Parklar

Travmatik Parklar

Her gün başka bir utançla, üzü...

Başkan Böcek, Doyran (HES) Projesi İptal Edildi: Geleceği Hep Birlikte Koruyacağız

Başkan Böcek, Doyran (HES) Projesi İptal Edildi: G…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya Veli Der: Kalıcı Yaz Saati Uygulamasından Vazgeçin, Çocuklarımız Karanlıkta Yollara Düşüyor

Antalya Veli Der: Kalıcı Yaz Saati Uygulamasından …

Öğrenci Veli Derneği (Veli Der...

CHP’li Kadınlar Cinayetlere Öfkeli: Kadınların Korkuyla Değil, Huzurla, Güvenle Yürüdüğü Bir Türkiye İstiyoruz

CHP’li Kadınlar Cinayetlere Öfkeli: Kadınların Kor…

CHP Antalya İl Kadın Kolları ö...

Antalya Kadın Platformu Üyeleri Öfkeli: Burası Bizim Değil Bizi Öldürmek İsteyenlerin Ülkesi

Antalya Kadın Platformu Üyeleri Öfkeli: Burası Biz…

Tüm ülkede kadın cinayetlerini...

Prev Next

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Tekin’den Cumhuriyet’in 101. Yılı Mesajı

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Tekin’den Cumhuriyet’in 101. Yılı Mesajı

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Mehmet Fatih Tekin, Cumhuriyet’in 101. kuruluş yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tekin, "Cumhuriyet’in 101. kuruluş yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!” dedi

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Mehmet Fatih Tekin, Cumhuriyet’in 101. kuruluş yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yıllarca büyük mücadeleler verildikten sonra, tam bir asır evvel kuruluşu ilan edilen Cumhuriyetin bugün 101 yaşında olduğunu ifade eden İl Başkanı Mehmet Fatih Tekin, "7 düvele karşı verdiğimiz İstiklal Mücadelemizi, Cumhuriyet ile taçlandıran aziz milletimiz,

bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiştir. Unutulmamalıdır ki, emperyalist devletlerin haritaları, bölgemizin sınırlarını ve tüm dünyayı kendi çıkarları doğrultusunda yeniden şekillendirmeye çalıştığı bir dönemde

, milletimiz her türlü zorluğa rağmen bir ve beraber olarak, kararlılıkla destansı bir mücadele vermiş; neticede bu planları boşa çıkarmayı başarmıştır. 1923’te bir fidan olarak toprakla buluşturulan ve o günden bugüne nice kritik dönemlerden ve zorlu badirelerden geçen,

fırtınalara direnen Cumhuriyetimiz, hamdolsun ki bugün 101 yıllık bir çınar olarak arz-ı endam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetin; dün son kale olduğu gibi bugün de öyle olduğunu belirten Tekin, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimiz; yüz yıl önce mazlumların sığındığı güvenli limandı, bugün de yine öyledir. Cumhuriyetimiz; emperyalizmin planlarını dün boşa çıkarmıştı, bugün de bu planları boşa çıkaracak yegane kuvvettir. Bu minvalde; adaletten ekonomiye, eğitimden sağlığa,

tarımdan sanayiye, sınır güvenliğimizden dış politikaya varıncaya dek atmamız gereken adımları kararlılıkla atmalı; Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında “Yaşanabilir bir Türkiye”, “Yeniden büyük Türkiye” ve “Yeni bir Dünya”yı hep birlikte inşa etmeliyiz."

“Dik Durursak Bu Kardeşlik Bozulmaz”

Ülkemizin ekonomik, siyasi ve kültürel kuşatmalarla zayıf lokma haline getirilmek istendiğine dikkat çeken Tekin, “İstiklal mücadelesi yıllarında ülkemizi topla tüfekle parçalayamayacağını anlayan şer güçler, bugün çok daha sinsi ve karanlık planlarla ülkemizi bölmeye çalışıyorlar.

Müslümanların üzerinde oynanan en sinsi ve en kirli oyunlardan biri terör olayları ve BOP (Büyük Ortadoğu) Projesidir. Dış güçler taşeron terör örgütleri eliyle bin yıldır bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşayan milletimizin arasına fitne sokmaya çalışmakta, bu yolla da bir kardeş kavgası çıkarmayı amaçlamaktadırlar.

Biz, dik durursak bu kardeşliği bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Yeter ki Müslümanlar olarak birlik ve beraberliğimizi gereği gibi sağlayalım. Günümüz Dünyasında Müslümanlar dışında dünyanın doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde birlikler oluşturulmuş,

biz ise kurulan birliklerimizi (D-8 İslam Birliği) dahi harekete geçiremedik. Bu konunun bir an önce ele alınması olmazsa olmazlarımızdandır. Milletimizin sahip olduğu tarihi tecrübe ve sağduyu ile bundan böyle karanlık oyunlara düşmemeliyiz" şeklinde konuştu.

Tekin, ilk günkü azim, inanç ve kararlılıkla, milli ve manevi değerlerden alınan güçle maddi kalkınma hamlelerini başarıyla gerçekleştireceği ve Cumhuriyetin ikinci yüzyılında çok daha ileriye taşınacağını belirtti.

Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Mücadelesinin kahramanlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitleri saygı ve rahmetle,

Cumhuriyeti armağan eden gazileri ve ecdadı minnetle andığını ifade eden Tekin, "Cumhuriyet’in 101. kuruluş yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun! Nice yüz yıllara!" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım