Menu
RSS

Polisten Uyarı: MOBESE Kameraları Gece - Gündüz Ceza Yazıyor

  • Yazan 
Polisten Uyarı: MOBESE Kameraları Gece - Gündüz Ceza Yazıyor

Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından takibi yapılan MOBESE kameraları, trafik kurallarına uymayan araçlara elektronik ortamda ceza yazmaya başladı. İlçe genelinde sisteme uygun hale gelen bütün MOBESE kameraları, araç sürücülerinin trafik kurallarına uymamaları halinde, çektikleri görüntülerle plakaya ceza yazıyor.

Kavşaklardaki ışık ihlalleri başta olmak üzere Park yasağı olan yerlere, Kavşak içi parklar, 2. sıra parklar, otobüs durağı bölgesine yapılan parklar, kaldırım üzerine yapılan parklar, cep telefonu ile araç kullanımı ve kasksız motosiklet sürücüleri MOBESE kameraları tarafından tespit ediliyor.

Trafik kurallarını ihlal eden, araçların sahibinin adresine ihlali gösteren fotoğraf ile para cezası tutanağı birlikte gönderilmeye başlandı.

Serik ilçesinde toplam 72 direk üzerine konuşlandırılan 300 kamera artık Serik’i ve trafiği denetliyor. 5 adet PTS, yani Plaka Tanıma Sisteminin bulunduğu mobeselerden son bir ay içerisinde 350 trafik kuralı ihlaline yaklaşık 43 bin TL tutarında cezai işlem uygulandığı belirtildi. Bunun yanı sıra PTS kayıtlarına düşen 40 aracın da yakalanarak trafikten men edildiği vurgulandı.

Emniyet Yetkilileri konu hakkında verdikleri bilgilerde Sinyalizasyon sistemi bulunan Gedik Kavşağı, Kadıoğlu Kavşağı ve Sanayi Kavşağında ışık ihlali yapan sürücülere ceza yazıldığı ifade edildi. Şehir merkezindeki MOBESE denetimlerinin ise Atatürk Caddesi boyunca Çınaraltı, Tekeli kavşağı ve Hal Kavşağı hattında gerçekleştiği belirtildi. Yetkililer başta park ihlalleri olmak üzere, spin atan araçlar, cep telefonu ile araç kullananlar ve kasksız motosiklet sürücülerinin plakalarına ceza uygulandığını belirttiler.

Sürücülerin bazı durumlarda MOBESE kameralarını dikkate almadan hareket etmelerini isteyen yetkililer, ambulans, itfaiye, polis arabası gibi ”trafikte geçiş üstünlüğü” bulunan araçların geçişinde yol vermek için kural ihlal edebileceklerini belirterek şunları söylediler:

”Hasta taşıyan bir ambulans örneğin yol almak için siren çalarak gelirken sürücüler kontrollü olarak kırmızı ışık ihlalinden korkmasınlar. Çünkü görevlilerimiz bu görüntüleri izleyerek bu tür durumlardaki kural ihlallerini ayıklıyorlar. Onların yaptıkları ihlaller cezaya dönüşmüyor.” dediler.

Serik Emniyet Müdürlüğünde bulunan MOBESE kontrol merkezinde yüksek çözünürlüğe sahip kameralar ile tüm olan biteni izlemek mümkün. Optik zumlu yüksek menzilli ve gece renkli çekim özellikli cihazlardan kaçış mümkün değil. MOBESELER sayesinde son aylarda şehir merkezinde yaşanan bir takım hırsızlık olaylarının bu sayede aydınlatıldığı ve faillerinin yakalandığı da ifade edildi.

İlçe Emniyet yetkilileri, araç sürücülerinin mağdur olmamaları için trafik kurallarına uymalarını istediler.

serikhedef

yukarı çık
0
Paylaşım