Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Finike Yaş Sebze ve Meyve Hali’nin 2022-2023 Sezonu Açıldı

Finike Yaş Sebze ve Meyve Hali’nin 2022-2023 Sezonu Açıldı

Finike Yaş Sebze ve Meyve Hali 2022-2023 açılış töreni Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer,

Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Finike Belediye Başkanı Mutafa Geyikçi ve ilçe protokolünün katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Finike Yaş Sebze ve Meyve Hali yeni sezon açılışı mehteran gösterisi ve dualar eşliğinde gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Aydın Özer, Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi,

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Siyasi Parti İl ve İlçe Başkanları, Oda, Borsa ve Dernek Başkanları, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, çiftçiler, komisyoncular ve tüccarların katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Mehteran gösterisi ve dualar eşliğinde gerçekleştirilen açılışta konuşmalarını gerçekleştiren Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Finike ilçesinin ulusal ve uluslararası tedarik zincirindeki önemine vurgu yaptı.

 

“Coğrafi Tescilli Finike Portakalının Üretim Merkezi: Finike”

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, çiftçilere ve Finikeli vatandaşlara verdiği desteklerden dolayı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür ederek, “Tarım sektöründe önemli bir konuma sahip Finike yaş sebze ve meyve halimizin 2022-2023 yılı sezon açılışına hoş geldiniz.

Antalya’mızın, yaş sebze meyvenin üretimi ile dağıtımı noktasındaki önemli konumu artık tüm dünyanın bilgisi dahilindedir. Batı Antalya Bölgesi ve özellikle dünyaca ünlü ödül almış, coğrafi tescilli Finike portakalının üretim merkezi Finike’miz hem ulusal hem de uluslararası alanda sebze ve meyvenin tedarik

zincirinde bir lokomotif görevi görmektedir. Toptancı hallerimiz, kayıt dışı satışların önüne geçilmesi ve üreticilerimizin korunması adına önemli bir görevler üstlenmektedir. Üreticilerimiz adına satış yapan komisyoncu esnafımız, üreticilerimizin ve çiftçilerimizin bir nevi garantörlüğünü yapmaktadır.

Ancak üretim merkezi Finike’mizde, çiftçilerimiz ekonomik nedenler başta olmak üzere çeşitli sıkıntılar da yaşamaktadır. Artan üretim ve dağıtım maliyetleri, sebze ve meyve fiyatlarını da etkilemekte, vatandaşlarımızın ucuz sebze ve meyveye ulaşmasını zorlaştırmaktadır.

İnşallah bu sorunları birlik ve beraberlik içerisinde aşacağımıza, hem vatandaşlarımız hem de üretici ve komisyoncu arkadaşlarımızın yüzünün güleceği aydınlık günlerin yakın olduğuna inanıyorum. Çiftçinin halinden anlayan, cam seralardan bugünlere gelen Torosların evladı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’e çiftçilerimize, komisyoncu esnafımıza ve Finikeli hemşehrilerimize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Finike Yaş Sebze ve Meyve Halimizin yeni sezonu üreticilerimize, komisyoncularımıza ve tüm hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun.” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım