Menu
RSS

Başkan Çetinkaya, Değerler Eğitiminde İnsan Sevgisini Anlattı

Başkan Çetinkaya, Değerler Eğitiminde İnsan Sevgisini Anlattı

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İmam Hatip Ortaokulu tarafından bu ayın değerler eğitiminde konuk olarak öğrencilerle insan sevgisi üzerine söyleşi yaptı. Kumluca İmam Hatip Ortaokulu tarafından değerler eğitimi kapsamında ele alınan insan sevgisini anlatmak üzere Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya konuk oldu.

Sultan Alpaslan Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşi öncesi Kumluca İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hüseyin Orhantekin, değerler eğitimi kapsamında her ay farklı bir konuyu ele aldıklarını, bu ayın konusunun da insan sevgisi olduğunu söyledi.

Daha sonra öğrencilerle söyleşi yapan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, insanın dünyada yaratılmış varlıklar içerisinde “Eşrefi mahlukat” yani en şerefli olanı olduğunu bundan dolayı insanların diğer bütün varlıklardan ayrıldığını söyledi.

İnsanın bir yaratılış gayesi bulunduğunu ifade eden Çetinkaya, “Bizler bu gayeye uygun hareket etmemiz gerekiyor. Bunun için öncelikle kendimizi, ailemizi, yakın arkadaşlarımızı ve toplumumuzu sevmeliyiz. Böyle olunca insanların birbirine saygısı, hoşgörüsü sevgisi artıyor.

Toplumlar birbirleriyle barışıyor, insanlar yaşadıkları ülkeyi ve dünyayı seviyorlar, insanlara faydalı olmaya çalışıyorlar. Sizlerden beklenen de insanları sevmeniz, insanlara faydalı olmanızdır” dedi.

Öğrencilere karşılıklı sohbet eden Çetinkaya, öğrencilerin kendisiyle ilgili merak ederek sorduğu sorulara cevap verdi.

Söyleşi sonunda Kumluca İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hüseyin Orhantekin, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’ya günün anısına plaket verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım