Menu
RSS

ASMO’da Ruhsat ve Plaket Törenine Yoğun İlgi

ASMO’da Ruhsat ve Plaket Törenine Yoğun İlgi

Antalya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ASMO) staj sonrası açılan yeterlilik sınavından başarılı olan muhasebeci ve mali müşavirler için ruhsat ve plaket töreni düzenledi.

Muhasebeci Mali Müşavirlik mesleğine yeni başlayan ve stajyerliği sona eren muhasebeci ve mali müşavirlere Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMO) toplantı salonunda gerçekleştirilen törenle ruhsatları verildi. Programdan önce konuşma yapan ASMO Başkanı Sacittin Hancıoğlu mesleğin önemine dikkat çekti.

Törende ASMO eski Başkanı şimdiki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili adayı Mustafa Erdem’de mesleğe yeni başlayan üyelere ruhsat ve plaketlerini verdi.

Siyasetçilere ASMO Desteği

Geçtiğimiz aylarda yaşanan ve 11 ili etkileyen deprem de hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileyerek konuşmasına başlayan ASMO Başkanı Sacittin Hancıoğlu, “Bugün ruhsatını alacak arkadaşlarımızdan özür diliyorum.

Birçok kişi ruhsatlarını aldılar ama ülkemizde yaşanan ve hepimizi üzen bir felaketin ardından törenimizi ertelemek zorunda kaldık. Ama bugün burada, üyelerimize ruhsatlarını ve plaketlerini veriyoruz. Malum bir seçim zamanına da denk geldik.

Ülkemizde yakın zamanda seçime giriyoruz. Bu manada da biz oda olarak siyaset yapmıyoruz ama kendi meslektaşlarımızın siyaset yapmasını önemsiyoruz hangi partiden olursa olsun onların yanlarındayız” dedi.

“Tek Şey İnanmak, Mücadele Etmek”

Eski ASMO Başkanı şimdiki CHP 6.Sıra milletvekili adayı Mustafa Erdem, ruhsat ve plaketlerini alacak meslektaşları için konuşma yaptı. Ruhsatın önemine değinen Erdem, “Ruhsat alacak arkadaşlar uzun süre odanın bütün kurumlarında görev almış biriyim.

2 dönem TESMER’de, 3 dönem oda başkanlığı yaklaşık 12-13 dönem boyunca bu odaya hizmet etmiş biri olarak söylüyorum; birazdan alacak olduğunuz ruhsatlar öyle bir kâğıt parçası değil, onda çok şey ararsınız, çok şey bulursunuz.

Çocuklarınızın göz yaşını bulursunuz, annelerinizin duasını bulursunuz. Bu mesleği seçen arkadaşlarımı bir kez daha kutluyorum. Küçümsenecek bir meslek değil, doğru bir adrestir. İnandığınız, emek verdiğiniz, mücadele ettiğiniz için teşekkür ederim” diye konuştu.

Serbest muhasebe ve mali müşavir mesleğinde birçok sorunlar olduğunu, meclise girebildiği takdir de bu sorunlara el atacağını ifade eden milletvekili adayı Erdem, “Mesleğimizin sorunları çok. Eğer meclise gidebilirsem bu mesleğin sorunlarını çözmekle başlayacağım işe. Sizlere söz veriyorum.

Meslek odamızda hangi siyasi partiden vekil adayı olmuş kişi varsa mecliste sayımızın artması için destek vermeye devam edeceğiz. Ben sizden destek istiyorum. İlk önce Cumhuriyet Halk Partisinden 4.Sırada milletvekili adayı olarak çıktım sonradan 6.Sıraya çekildim.

Hepinizin milletvekili adayıyım. Demek ki mücadele edersen, emek verirsen oluyor” açıklamalarında bulundu.

yukarı çık
0
Paylaşım