Menu
RSS

ASMO Başkanı Çavdar: Siyasi Otorite STK’larla Masaya Oturmalı

ASMO Başkanı Çavdar: Siyasi Otorite STK’larla Masaya Oturmalı

Antalya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda (SMMMO)  e- Uygulamalarda güncel değişiklikler konulu yüz yüze eğittim semineri gerçekleştirildi

Oda binasındaki seminere SMMMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, İstanbul SMMMO Başkanı Yücel Akdemir, eğitmen SMMMO İnci Şalcı ve çok sayıda meslektaş katıldı. Eğitim seminerinde açılış konuşmalarını SMMMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar gerçekleştirdi.

‘Siyasi Otorite STK’larla Masaya Oturmalı’

Ocak ayından beri mesleki olarak zor bir dönemden geçildiğini hatırlatan Emrullah Tayfun Çavdar, “Bu dönem Haziran ayına kadar devam eden bir dönem. Yine biliyoruz ki mesleğimiz dünyadaki gelişmelere kıyasen ciddi bir değişim içinde. e- Uygulamalar mesleki hayatımızda 2010 yılından beri var olan uygulama.

Ama gelişerek mesleki hayatımızda her alanda olduğu gibi girmiş durumda. Artık bizim mesleğimiz defter tutma mesleğinden çıkmış durumda. Göreceksiniz ve izleyeceksiniz ki defter tutma hizmetleri sadece ve sadece bu işin totalinde çok küçük bir bölümümü ilgilendiriyor. 

Maliye Bakanlığı’nın her yıl yayınlamış olduğu asgari üret tarifesini incelediğiniz zaman da bunu çok net görüyoruz. Lütfen inceleyin orada çok kısa bir bölümde defter tutma hizmetlerine yer verilmiştir ücretler anlamında ama geri kalan 3 sayfa aslında mali müşavirlik hizmetlerinin danışmanlık raporlama denetim gibi

ücretlerinin yer aldığı üç sayfadır. Bizde dünyanın bu değişim ve dönüşümüne ülke ve meslek olarak ayak ve uyum sağlamak zorundayız. e- Uygulamaları hepimizin gözden geçirmesi için sizleri buraya davet ettim” dedi. Konuşmasının bir bölümünde ise, dünyadaki ve ülkemizdeki ekonomik gelişmelere dikkat çeken Başkan Çavdar,

“Ekonomik gelişmelere baktığımız zaman çok iç açıcı konuşmak bu gün için kolay değil.  Bunun içinden çıkılabilmesi için mutlaka ve mutlaka merkezi siyasi otoritenin özellikle STK’ larla bir masanın etrafında oturması değerlendirme yapması gerekiyor. Mesleki olarak bizlerin görüşleri çok önemli.

Pandemi kurallarına uyalım henüz bitmiş değil, katılımcılara odamız ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

‘Mesleğimiz Tek Ülkemiz Tek’

İstanbul SMMMO Başkanı Yücel Akdemir, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, “Akademik bir meslek odasıyız. Hem mesleki hem de toplumsal görevlerimiz var. iki konunu altını çizmek istiyorum. Farklı dünya görüşlerimiz olabilir. Farklı mesleki anlayışlarımız olabilir anma Mesleğimiz tek ülkemiz tek. 

Sıkıntılı günlerden geçerken ülkemiz adına şunu söylemek istiyorum, küçükken bize öğrettiler dediler ki, ‘Verinizi zamanında ödeyin size yol su elektrik olarak dönsün’ dediler. Dünyanın gelişmiş ülkelerine baktığımız zaman örneğin İngiltere’de özel okul yok. Yani bir çocuktan para alıyorsanız onu sınıfta bırakamazsınız. 

Özel okulların halini yakından takip ediyorsunuz.  İktidarda hangi anlayış olursa olsun artık bunu konuşmak lazım. Temel konular özel sektöre bırakılmayacak kadar hassastır. Derhal özelleştirmeler iptal edilmeli. Yol getirmek su elektrik parasını belirlemek doğalgaz getirmek devletin işidir.

Bu işi özel sektöre bırakamayız. Bırakırsak perişan oluruz. Bunu her platformda konuşmamız lazım. Bu anlayış bu özelleştirmeler bu ülkeye zarar veriyor. Bu özelleştirmeler ülkemizde yaşamı çekilmez hale getirdi. Odalarla ilgili ise, meslek odaları çok önemli.  Hepinizin sahip çıkması lazım. 

Sorun oda aidatlarına yapılan zamlar değil arkadaşlar. Toner e yüzde 352 zam gelmiş, kâğıda yüzde 400 zam gelmiş. Kiralar yüzde 100. Elektrik zamlarını biliyorsunuz. Konu odaların aidatlarına yapılan 200 lira 300 lira zam değil. Bu odaların yaşaması lazım. Bu günkü eğitimin bir bedeli yok.

Parayla alamazsınız. Bu odaların hayatta kalması lazım. Ufak tefek işlerle uğraşmamamız lazım. En baba odada buna İstanbul Odası’da  dahil. Hepimizin bürolarında 500 TL.  Olan elektrik faturaları bin lira oldu. Her ay fazla ödüyoruz. Hayat bu hale geldi. Silerden rican odalarınıza ve birbirlerinize sahip çıkın.

Hep birlikte olursak yaptıklarımız bir anlam ifade ediyor” diye konuştu. Eğitmen SMMMO İnci Şalcı ise katılımcılara e- Uygulamalarda güncel değişiklikleri detaylı bir şekilde anlattı.

yukarı çık
0
Paylaşım